Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

(tylko realnie)

To mi się podoba !

Ps. a realnie to musieliby podać to w parze z info jakie skrypty wzbogacają w fantastyczne treści i pewnie kilka innych info, więc podadzą cokolwiek ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Taki VPS 96g44fbw.png

Baza - precyzyjny harvest, pierwszy przebieg, usunięte duplikaty domen, skrypty głownie artykuły( bez k2), opcja zbierania tekstowych captcha włączona, minimum 6 prób rejestracji ( zapisywania pytań). 2captcha.com, bez proxy, 20 wątków, poczta na własnej domenie

przerobiono ok 3500 linków ( 24h), z racji tego że harwest był precyzyjny ( harvestowalem po  inurl i fotosach miejsca gdzie są artykuły) sukces ok 1500.

Tak wolno bo zbiera się tekstowe captcha ( 6 prób rejestracji i zapisywania pytań jeśli ich nie ma w bazie)

• Like 2

Kolejne pytanie z cyklu "Ile przerabia" "Ile linków mi zrobi", a co my jasnowidzami jesteśmy?

Ilość linków jakie xneo zrobi/przerobi zależy:

-serwera

-jaki skrypt leci

-ile powtórzeń jest ustawionych

-jakiego maila użyłeś

-ogólnych ustawień xneo

-jaka baza została mu wrzucona do przerobienia

-czy jedzie się z proxy czy bez

-łamacza captchy

Także nikt nie powinien odpowiedzieć na to pytanie, jak ktoś odpowie to nawet nie powinno się tego brać pod uwagę

Edytowane przez janekszeryf

DS jak chcesz później sprawdzę na innym testowym VPS z Vnet gdzie leci już 2 przebieg, to znaczy sukces z pierwszego przebiegu mogę powiedzieć ile zrobi w ciągu 24, tamten VPS jest nieco niestandardowy bo ma 8g ramu ale procesor słabszy od tego co pokazałem i xneo tam chodzi na 15 watkach.

Cześć,

Dobry post, dużo wskazówek. Ja jako początkujący, który stara się ogarnąć temat, chciałem dopytać czym jest ten precyzyjny harvest.

Harvestujesz tylko harvesterem z xneolinksa czy jeszcze jakimiś zewnętrznymi narzędzami?

Na forum premium są oczywiście footprinty - ale gdy chcę zrobić harvest to harvestuję osobno każdy footprint czy dodaje po kiklka? Jak się domyślam dodaję też słowa kluczowe do footprinta - ale to chodzi, żeby było w ogóle więcej potencjanlych miejscówek w bazie, czy żeby było one tematyczne?

Wiem, wiem - podstawowe pytania, ale mam nadzieję, że takie też tu można zadawać :)

Z góry dzięki i pozdrawiam!

chciałem dopytać czym jest ten precyzyjny harvest.

Tu masz odpowiedź

harvestowalem po  inurl i fotosach miejsca gdzie są artykuły

Otwórz w przeglądarce kilka/kilkanaście stron opartych na tym samym silniku stron, co robią artykuły i zobacz jakie mają elementy wspólne. Pokombinuj z  footprintami i sprawdzaj w google jakie wyniki Ci wyskakują.

Edytowane przez Oxan_20

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Mam jeszcze takie pytanie początkującego, więc z góry Was przepraszam, że zawracam głowę takimi podstawami.

Jak ustawiam w xneolinkis Linki do linkowania (Strona głowna --> Ustawienia profili) i dodaje 3 linki jeden pod drugim, np:

Mó blog to <a href="https://mojblog1.pl">Blog1</a>

Mó blog to <a href="https://mojblog1.pl">Blog2</a>

Mó blog to <a href="https://mojblog1.pl">Blog3</a>

To czy przy dodawaniu xneolinks będzie losował tylko ten jeden z tych linków (blog 1 albo blog 2 albo blog 3) próując dodać do miejscówki z bazy czy też będzie próbował dodać po kolei wszystkie trzy? Albo inaczej mówiąc, jeżeli mam dobrą baze powiedzmy 4000 rekordów i w projekcie dodam sobie 10 linków, to mam się spodziewać średnio po 4000 pozyskanych linków (przy hipotetycznej skutecznośći 100%) na domenę, czy średnio po 400 na domenę (10x400)?

Z góry dziękuję!

Ile mniej więcej linków na dobę przerabiacie (tylko realnie) i na którym vps-ie

Około 1k, robię tylko wybrane skrypty i ich nie mieszam tzn. leci w liście tylko 1 skrypt.

Nie ma mojego w dostępnej ofercie v-net (taki trochę kombinowany na zamówienie, ale nie mocarny).

eM

• Like 1

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Takie przemyślenie - program kupiłem jak wyszedł (z uwagi na działanie i interfejs - olałem go), dziś uruchoimłem po raz drugi (działa zdecydowanie lepiej) jest tam gdzieś na forum jakaś baza 4k adresow, po podpieciu DBC dodanych jest 900 linków. Szału nie ma. ID profili w wiekszości +50k więc lepiej obsłużyć to innymi toolsami. Zdarzają się naprawdę dobre ID jednak jest to zasługą podpięcia DBC. Program sam w sobie być może dobry, ogólno dostępona baza słaba, lepiej korzystać z dedykowanych rozwiązań. Zeby nie było że bardzo narzekam poniżej pozycje na słabe frazy (+ za to że się szybko strona zaindeksowała tam gdzie powinna) pio.png

Edytowane przez raphel

jest tam gdzieś na forum jakaś baza 4k adresow, po podpieciu DBC dodanych jest 900 linków

ściągnąłeś prawdopodobnie bazę nie najnowszą, na tej ostatniej co była udostępniana ma  być ok 1500- 2000, sprawdź czy nie masz za dużo wątków. Pisałem już o tym jeśli soft pracuje na większej ilości wątków jak serwer, komputer, łącze pozwala to strony w wirtualnej przeglądarce nie wczytują się na czas i soft wrzuca ich do nieudanych.

po podpieciu DBC

Pisałem nie jeden raz DBC obecnie "daje ciała", proszę zobaczyć co pisze ekipa Zennoblog w swoim temacie na PIO  na temat DBC.  cytat:

Dodatkowo, anticaptcha dodała jej rozwiązywanie, co też wzięliśmy pod uwagę. Najlepiej działa z 2captcha/rucaptcha oraz anticaptcha, DBC ma wciąż problemy. Dodaliśmy też obsługę 2-3 krotnej konieczności klikania obrazków w przypadku jej wystąpienia. Nowa wersja szablonu jest w najnowszej paczce ZenBLOGA.

Całkowicie zgadzam się z ich oceną, DBC obecnie nie jest dobrym OCR pod SEO softy, samo to mogło skutkować taką skutecznością nawet na tak zajechanej ogólnodostępnej bazie ( są tacy artyści że wykładają bazę od xneolinksa na innym forum, nie wiem w jakim celu ale wykładają tuż po opublikowaniu na forum xneolinks, ciężko wyłapać kto to robi, ale pomysł na to jak złapać delikwenta jest :D)

Program sam w sobie być może dobry, ogólno dostępona baza słaba,

Założeniem ogólnodostępnej bazy było pokazanie miejscówek gdzie można zostawić link  a nie baza do robienia serpow. Mając taka bazę, tworząc swoje fotosy na bazie tych co na forum udostępnione można łatwo robić swoją, unikalną bazę. Jak ktoś pobawi się jeszcze z tekstowa captcha to w ogóle dostanie bazę gdzie mało kto zostawia link.Takie było założenie

Co do pytania   Search Marketing

Linki w profilu soft zostawia po 1 szt, w przypadku niektórych skryptów 2 ( jeden z anchorem drugi bez, Xoops, Diskuz, inne)

W profilach ustawiasz linki w formie jeden pod drugim, soft bierze ich po kolei zaczynając z góry.

W formie artykułów  wszytko co ma być w jednym artykule ma być w jednej linijce, jeden artykuł od drugiego można rozdzielać makrosem, w artykułach działają również inne makrosy, temat makrosów sam osobiście przetłumaczyłem dla Was na ich forum.