Skocz do zawartości

Przejmowanie treści z innych strony

taxi_janek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

parę razy zdarzyła mi się możliwość nabycia stron, które same w sobie nie miały zbyt dużej wartości (znikomy ruch), ale ich kontent pasował do innej, większej strony, którą już posiadałem. Często wtedy zastanawiałem się na ile bezpieczne byłoby zakupienie takiej strony tylko po to aby przenieść z niej treść (artykuły) po czym zamknąć oryginalną stronę. Patrząc jedynie na ceny napisania nowych artykułów, taki krok wydawał się często opłacalny (w sensie myślenia: kupuję X artykułów za Y PLN).

1. Czy ktoś robił coś podobnego i ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

2. Czy przejęcie treści z innej strony (domeny) może wpłynąć negatywnie na moją stronę?

3. Co może się dzieje jeśli oryginalna domena miała nałożone kary w googlach? Czy przeniesienie z niej artykułów może wpłynąć negatywnie na docelową stronę?

Możesz robić z tym contentem co chcesz. Algorytm nie analizuje na tyle głęboko, kiedy i gdzie ten content był opublikowany. Ważne, żeby wersja pierwotna była wyindeksowana (czyli jak kupiesz stronę, to usuwasz ją z indeksu w Search Console i przenosisz wszystkie treści do siebie).

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Hej, jak się boisz to zawsze możesz najpierw zamknąć kupioną stronę, wyindeksować ją z wyszukiwarki i dopiero po jakimś czasie te teksty wstawić na innej stronie.

Nic się nie stanie, bo sam jak podkreślasz te strony mają znikomy ruch i to działa na podobnej zasadzie jakby Wp.pl skopiowało od kogoś artykuł i on będzie i tak wyżej zwykle niż ten oryginalny.

Dnia 23.08.2017 o 09:30, dave84 napisał:

Nic się nie stanie, bo sam jak podkreślasz te strony mają znikomy ruch i to działa na podobnej zasadzie jakby Wp.pl skopiowało od kogoś artykuł i on będzie i tak wyżej zwykle niż ten oryginalny.

Zgadza się i to jest dowiedzione ale Google zaprzecza temu twierdząc, że świetnie rozpoznaje który tekst jest oryginałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności