Skocz do zawartości

Czy to praktycznie koniec AdSense?

spametyczny

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

2k uu/d to nie jest ruch przy którym można się spodziewać jakiś sensownych pieniędzy z AdSense, raczej szkoda prądu na analizowanie tematu bo wszelkie optymalizacje będą droższe niż zwrot z nich. 20k+ uu/d to jest ruch przy którym można jako tako zacząć brać AdSense poważnie

@eclipse, czemu tak uważasz? Jeśli ktoś nie liczy na utrzymywanie się ze swojej stronki, to nawet te 200-300zł miesięcznie da mu ze dwie minimalne krajowe w skali roku, lepiej mieć niż nie mieć ;) Jeśli z 2k uu/d ma 5-10 klików to jest to bardzo słabo i nawet stosunkowo słaba optymalizacja reklam/szablonu poprawi wyniki.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

18 godzin temu, eclipse napisał:

2k uu/d to nie jest ruch przy którym można się spodziewać jakiś sensownych pieniędzy z AdSense, raczej szkoda prądu na analizowanie tematu bo wszelkie optymalizacje będą droższe niż zwrot z nich. 20k+ uu/d to jest ruch przy którym można jako tako zacząć brać AdSense poważnie

Mam połowę mniej tego ruchu i sensowne pieniądze.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

@Hicarian, co rozumiesz pod pojęciem sensowne pieniądze? Tylko z adsense czy z innych źródeł?

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

chodzi mi o to, że w życiu raczej nie opłaca się łapać za wielu srok za ogon, lepiej robić jedną rzecz a sensownie. czyli pieniądze z seo, adsense, [tu wpisz dowolną inną e-specjalizację] robią się ze skali - jak ktoś lubi to i dla 10zł miesięcznie może rzeźbić, tylko po co?

• 1 miesiąc temu...

Istotny parametr, który powinien zaprzątać Twoją głowę, to RPM albo eCPM. Przychód z 1 000 odsłon strony. Co z tego, że masz niski CTR, jeśli Ci RPM rośnie? Może być też odwrotnie, spadać przychód pomimo wzrostu liczby kliknięć.

Patrzenie TYLKO na CTR albo CPC (koszt/przychód z kliknięcia) wprowadza Cię w błąd.

• 4 tygodnie później...
Dnia 14.11.2017 o 18:56, Hicarian napisał:

Zauważyliście słowo "wyszukiwania sponsorowane", które dodali do linków tekstowych?

Tak, u mnie również to słowo wyświetlało się nad linkami przez dwa dni, ale już wszystko wróciło do normy dalej wyświetla się

"Informacja" więc pewnie coś testowali.

16 godzin temu, Lukasz89 napisał:

Tak, u mnie również to słowo wyświetlało się nad linkami przez dwa dni, ale już wszystko wróciło do normy dalej wyświetla się

"Informacja" więc pewnie coś testowali.

Mam nadzieję, że to był tylko test.. bo CTR gwałtowanie spadł.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności