Skocz do zawartości

500 domen i 4 ip klasy c

racino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam 4 serwery ( ip klasy c ). Dostałem szansę wykorzystania 500 wolnostojących domen (jeszcze niezaindexowane). Czy jest sens budować zaplecze (drastycznie moderowane tematatyczne katalogi bazujące na moim autorskim skrypcie) na wszystkich 500 domenach skoro moge je podczepić tylko pod 4 różne IP ? Osobiście 125 domen na 1 IP wydaje mi się być lekką przesadą , ale jak na to zareaguje mr Google ? Ile byście maxymalnie podczepiali pod 1 IP ?

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Marcin

Jak sobie wyobrażasz moderowanie 500 katalogów ?

jak pisałem na początku katalogi tematyczne i bardzo dobrze moderowane. moderator z jednego panela obsluguje wszystkie wpisy. Biorąc pod uwage, że nie będzie to qlweb to mam przez jakiś czas szanse nie stać się celem ataków automatów tylko "normalnych ludzi". Wtedy kilka osób jest w stanie dobrze to moderować. Chyba że się myle ?

jest sens.

Po 1 one beda na 4 Ip ale

Mozesz wymianiac sprzedawac linki z roznych IP z roznymi domenami.

Kwestia jak rozwiazesz kwestie linkowania wewn tej grupy domen.

Czy zdolasz je promowac.

Tak czy tak 500 domen spoko sprawa. Walcz bo warto i mozesz zbudowac dobre zaplecze jezeli bedziesz wiedzial jak go uzyc. Napewno do promowania wewn domenowego w tej grupie stanowcze NIE ale do promowania sie w inny sposob TAK - jaki to bedzie sposob sam musisz pomyslec.

Pozdrawiam

Mariusz

Co do moderowania mozna to rozwiazac bez koniecznosci poswiecania duzej ilosci czasu.

Ale 500 domen bedzie wymagalo tych 4 godzin dziennie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności