Skocz do zawartości

Rzucanie palenia ...

b3nek

Rekomendowane odpowiedzi

[...]Tak swoją drogą, można nie palić podczas snu to można i w dzień. Proste!

Siku też nie robię we śnie :D

[...]Albo od samego faktu, że troszkę z tym zachodu - wychodzić z pubu zimą specjalnie żeby zapalić? :D

Są puby, w których można jarać.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

A czy Wam się nie odechciewa palić od samego widoku ceny paczki? Albo od samego faktu, że troszkę z tym zachodu - wychodzić z pubu zimą specjalnie żeby zapalić? :D

Ja tak sobie wmawiałem, że jak paczka fajek przekroczy magiczną cenę 10zł to rzucę. gó**o prawda, kosztują 11,80 i dalej jaram! Bo lubię !

Generalnie jak rzucić to już na amen. Ten nałóg chyba będzie zawsze... uśpiony. Ważne by go nie budzić.

Dokładnie tak ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Palaczem jest sie na całe życie :D można być tylko niepalącym palaczem. Ale, zapomnij o okazjonalnym papierosku 1 = bardzo możliwy powrót do nałogu.

Jeśli ktoś chce rzucic, to jeszcze dodam, że po kilku dniach jak przestaje się krecic w głowie, żarcie smakuje inaczej, seks smakuje mocniej, powietrze ma inny smak :jezyk1:

Dla mnie dobrym sposobem był rower :), nie dla tego że nie można palić jadąc, tylko żeby zabić czas.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Osobiście przestałem palić w lipcu:

Moje obserwacje:

1 miesiąc bez palenia: duszności, zerowa koncentracja, efekt "ściśniętych płuc", zdenerwowanie, problem z robieniem czegokolwiek, ogromne "ssanie" po przebudzeniu się, czasami dziwne uczucie w miejscach publicznych "nie wiem co się dzieje"

2 miesiąc bez palenia: "ssanie" ustało, zwiększona koncentracja, można praktycznie normalnie funkcjonować

3 miesiąc bez palenia: zero objawów, jak nowo narodzony, zerowa chęć zapalenia nawet na imprezach

po 5 miesiącach: zwiększona masa ciała, wysokie "morale", dobre samopoczucie, super kondycja, czasami występują sny o paleniu (trochę to dziwne)

Palenie nie jest tylko w głowie jak mówi większość ludzi - jednak po pierwszym miesiącu można już funkcjonować normalnie. Warto? Warto!

Wspomagacze: Niquitin Mini (4 opakowania), gumy Nicorette (50 sztuk)

P.S - pół roku paliłem e-papierosy (najmocniejszy liquid) + zwyczajne papierosy, myślę że efekty uboczne trzymały się mnie tak długo zw względu na mocne uzależnienie od nikotyny poprzez e-papierosy a paliłem je od rana do nocy co chwilę

Edytowane przez Sylwin

Mnie dodatkowo przy rzucaniu palenia w pierwszym miesiącu dopadło zapalenie płuc, straciłem głos i odkrztuszały mi się różne dziwne rzeczy :) Przeszedłem tą męczarnię, przytyłem... i palę dalej po półrocznej przerwie. Palę głównie e-papierosa ( liquid o smaku redbulla jest rewelacyjny :jezyk1: ) ale niestety zdarza mi się zapalić normalnego papierosa czyli nałóg pozostał bez względu na wszystko. Pocieszenie jednie takie że tradycyjne nie smakują mi już tak samo dobrze jak kiedyś.

Poza tym na mnie dobrze działa duża dawka kofeiny, siłownia + 3-5l wody mineralnej dziennie.

Paliłem 2 paczki dziennie, teraz palę e-papierosa i okazyjnie zdarza mi się zapalić dla towarzystwa tradycyjnego :)

Edyta: Nikomu nie polecam najmocniejszego liquidu do e-papierosów, można się od tego udusić :D

Edytowane przez deEasy

Na przykładzie moje ojca - 40 lat palenia, pod koniec około 2 paczek dziennie, z dnia na dzień powiedział, że nie zapali więcej papierosa i nie zapalił, bez tabletek czy innego rodzaju pierdołek, wystarczy SILNA WOLA.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

W zasadzie nie mam silnej woli - jeśli by była to można by nią było powstrzymać sraczkę

Ja palenie rzuciłem w ciągu 5 dni za pomocą tabletek o nazwie TABEX. Dawkowanie nie tak jak na ulotce tylko 2 szt jak chce się zapalić. Papierosy przestaja smakować i pali się co raz mniej, organizm oczyszcza się z nikotyny i chęć sięgnięcia po 1 pierwszego papierosa wydłuża się, na 5 dzień jak nie zapaliłem do 15 stwierdziłem że nie muszę już palić.

I tak to trwa pojutrze będą 2 dni jak nie pale :D

Oczywiście żart - nie pale już 2 lata

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

trzeba tylko bardzo chciec...

Impregnat do płytek ceramicznych | Impregnat do kamienia naturalnego

Edytowane przez e-ponczek

Czyszczenie fug - impregnat do płytek ceramicznych, impregnat do gresu, impregnat do kamienia naturalnego.

Agencja interaktywna Kraków - tani hosting, strony www

Paliłem 13 lat...

Nie planowałem rzucić.

Wstałem w sobotę i powiedziałem sobie że nie pale, cały dzien się męczyłem , wieczorem postanowiłem się dobić i na maksa udowodnic sobie ze nie musze palic.

Kupiłem 3 piwka usiadłem wygodnie i męczyłem jedno po drugim myśląc o szlugach a zarazem wierząc ze to jest wyjscie i powtarzając sobie ze nie potrzebuje...

Po piwkach zjadłem kolacje i poszedłem spac.

Na drugi dzien wstałem szczesliwy i zdałem sobie sprawę z tego ze nie potrzebuje papierosów po jedzeniu, do piwa i by zabic nude!

Nie pale prawie rok !

Edytowane przez szymekszymek

• 2 miesiące temu...

Kolejna pozytywna opinia o tabex'ie zobaczona w tym temacie skłoniła mnie do tego żeby go wypróbować. Nie działał tak códownie jak bym tego chciał ale bardzo pomógł. Rzuciłem 26 grudnia po 13 latach palenia ;) Tabex ma jeden fajny efekt uboczny - fajne sny :)

nihil fit sine causa