Skocz do zawartości

Działanie sieci affilacyjnych

kacper3355

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar zacząć działać w takowych sieciach, aczkolwiek jedno mnie nurtuje: dajmy na to mamy jakiś sklep który ma dużo produktów. Czy mogę samemu wygenerować płatny link do obojętnie jakiego, wybranego przeze mnie produktu ze sklepu czy w takich sieciach są z góry wygenerowane linki do poszczególnych produktów? 

Nigdy nie bawiłem się w to. Do jakiej sieci warto się uśmiechać? Awin, Tradedoubler?

Z góry dzięki za pomoc ;-)

Dokładnie tak, jak Ci pisał kolega wyżej - oczywiście, że możesz wygenerować link do określonego produktu.

W zależności od preferencji, może być to zarówno kreacja mailingowa, banner, obraz statyczny czy też nawet sam link, choć tego ostatniego nie polecam.

Przecież mu właśnie chodzi o reflink bezpośredni do danego produktu...

@OP, nie wiemy o jaką tematykę affiliacji ci chodzi? Niektóre siedzi mają skrypty które umieszczasz na stronie, a następnie skrypt sam jak znajdzie odpowiednią fraze w tekscie na stronie to podmienia ją na link, np. masz stronę o aparatach, i w tekście masz np. Super fajny Canon XModel - bla bla bla, to jak sieć ma w ofercie reflink do Canon XModel to ci automatycznie zamieni tekst na link.

@noupe

Dokładnie, chodzi mi o reflinki do konkretnych produktów. Tematyka w zasadzie każda, serwis ogólnotematyczny. ;-) Nic innego mnie nie interesuje, po prostu nie będzie pasować do tego serwisu. Jest coś takiego? ;-) 

Dajmy na to że przeglądam ofertę sklepu, znajduje jeden produkt spośród 1000, kopiuje link i zamieniam go na reflink. O takie coś mi chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności