Skocz do zawartości

Hekko podnosi cenę odnowienia domen .pl o 56%

kdpo

Rekomendowane odpowiedzi

Zwykłe naciągactwo i pazerność. W ubiegłym roku odnowienie domeny .pl 54.12zł brutto, obecnie dostałem e-mail: Kwota do zapłaty: 84.87 zł brutto. Wzrost ceny o 56%.

Mam kilka domen w hekko które przeniosę do ovh albo seohost, niech sobie frajerów szukają gdzie indziej. 

6 godzin temu, Młynek napisał:

Było już o tym na forum...

Jakbyś miał u nich (w jednej z marek grupy H88 S.A. - właściciel marki Hekko) VPSa z DirectAdmin to dopiero byś się zdziwił jaką podwyżkę zafundowali ostatnio w imię "podnoszenia jakości usług"...

W tym wszystkim najgorsze jest to, że większość osób nie dostała w tej sprawie żadnej informacji. Zdziwią się chcąc przedłużyć usługę...

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

Czytałem o tej podwyżce już dawno. Nawet z ciekawości do hekko zadzwoniłem. Powiedziano mi, że ceny stare pozostawią dla stałych klientów.

A tu niespodzianka.

Mam jeden hosting wirtualny w hekko. W połowie września mam do przedłużenia. Wcześniej płaciłem coś koło 100 zł /rok. Teraz dostałem powiadomienie o przedłużeniu usługi na kolejny rok, opłata około 200 zł /rok.

P. S. Domeny już przeniosłam do OVH. Będą tak robić dalej z cennikiem, zrezygnuje w przyszłości również z tego hostingu...

A co, wolny rynek przecież mamy. Zawsze mamy jakieś wybór. ;-)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Tylko klientów powinno się informować a nie wysyłac kilka dni przed nową fakturą gdzie cena jest podniesiona prawie o 100% jeśli chodzi o hosting, cwane zagranie by nie przenieś w kilka dni danych. Ogólnie na rynku usług hostingowych ostatnio ciekawie się dzieje :D

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Ja domen nie mam w hekko. Mam za to kilka serwerów wirtualnych +reseller.

I o ile ceny tego co mam trochę wzrosły, ale jestem wstanie powiedzmy jeszcze to zaakceptować.

To jakość tego hostingu poszła baaardzo w dół odkąd właścicielem jest H88. Kiedyś padów chwilowych czy dłuższych nie notowałem, teraz takie chwilowe są "normalką". Mam podpięty tester uptime na wszystkie konta wirtualne i praktycznie nie ma doby w którym wszystkie konta miałyby 100% uptime. Teraz dla przykładu jedno konto miało 20 min DOWN, kolejne 1 min DOWN. I o ile jest to trochę irytujące to powiedzmy jestem wstanie zaakceptować, jako, że cena powiedzmy jest nadal dość niska.

Ale "hitem" są pady w piątki takie, że na całym koncie/kontach mam błąd 503 (dla wszystkich stron) - chyba już 3 razy taki pad był w piątek i... dopiero po mojej interwencji w poniedziałek przepraszają, że faktycznie coś się popsuło i serwery wstają. Ale jakbym tego nie zgłosił, to pewnie wiele, wiele dni by strony leżały. Dla mnie to jest już spora strata, jak dziesiątki/setki stron przez weekend nie działają. I jest to sytuacja która się powtarza.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Dnia 5.09.2017 o 16:22, kdpo napisał:

Zwykłe naciągactwo i pazerność.

To jakaś szeptanka chyba, pomarańczka i od razu z absurdalnymi oskarżeniami. Nikt tam nikogo nie naciąga ZTCW, i ciężko zarzucać firmie, że chce zarobić, a już pazerność w ogóle przy cenie 80 zeta :D

Dnia 5.09.2017 o 23:11, theqkash napisał:

W tym wszystkim najgorsze jest to, że większość osób nie dostała w tej sprawie żadnej informacji.

4 godziny temu, cinmar napisał:

Tylko klientów powinno się informować

Prawnie nie ma takiego wymogu. To nie jest usługa wiązana czasową umową. Wygasa umowa i masz możliwość w dowolnym momencie przenieść się gdzieś indziej. A moralnie - cóż, to się można kłócić. Z punktu widzenia klienta zawsze będzie to odbierane jako negatywne, z punktu widzenia prowadzenia firmy takie siłowe ogłaszanie niepopularnych decyzji nie ma najmniejszego sensu.

Dzisiaj dostałem maila o poniższej treści. Ogólnie ceny domen obniżają przy przedłużeniu na rok z 69 zł na 55,20 zł.

"Rabat 20% na odnowienia domen

Dzień dobry. Aby podziękować Ci za skalę i okres naszej współpracy  przyznaliśmy Ci indywidualny rabat na odnowienia domen PL, w wysokości 20% od cen odnowienia wskazanych na stronie.

Nie wymaga to reakcji z Twojej strony, po prostu chcemy Ci powiedzieć, że od dziś proformy odnowieniowe dla Ciebie będą generowane w niższej kwocie niż wynikałoby to z cennika standardowego domen.

Życzymy Ci miłego dnia!

Zespół Hekko"

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności