Skocz do zawartości

Hekko podnosi cenę odnowienia domen .pl o 56%

kdpo

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku lat placilem za hosting tyle samo i bylo w miare ok  .  Teraz sprawdzam a tam proforma zamiast 70 zl to 110 ...... Dzwonie i pytam a oni cos sciemniaja ze niby wysylali informacje  , ze niby powinienem miec dwie proformy do wyboru ....

co za sciema   !!!!!

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Żadna ściema po pierwsze kupując hosting na rok nie ma obowiązku kontynuować w tej samej cenie. Nikt nie gwarantuje dożywotniej ceny, to było by bez sensu, zresztą poczytaj regulamin. Kupiłeś na rok i tyle korzystałeś w tej cenie za jaką kupiłeś, oni wywiązali się z umowy bo nie obiecali nigdy, że taka cena będzie do końca świata.

Podniosły ceny bo zmieniły model biznesowy, to ich prawo. A klient ma prawo wybierać firmy gdzie kupuje hosting i tyle.

Tak jak większość firm oferuje teraz darmowe przenoszenie kont od innego hostingodawcy, w ogóle nie ma problemu ze zmianą hostingu jak cena nie pasuje.

Dnia 5.09.2017 o 23:11, theqkash napisał:

W tym wszystkim najgorsze jest to, że większość osób nie dostała w tej sprawie żadnej informacji. Zdziwią się chcąc przedłużyć usługę...

Dokładnie takie skur...stwo mam na myśli. Nie miałem informacji że cena wzrośnie. Postawili ludzi przed faktem dokonanym przysyłając faktury.

Dnia 7.09.2017 o 01:08, novum napisał:

Czytałem o tej podwyżce już dawno. Nawet z ciekawości do hekko zadzwoniłem. Powiedziano mi, że ceny stare pozostawią dla stałych klientów.

A tu niespodzianka.

Czyli kłamali do tego.

Dnia 8.09.2017 o 18:44, novum napisał:

Dzisiaj dostałem maila o poniższej treści. Ogólnie ceny domen obniżają przy przedłużeniu na rok z 69 zł na 55,20 zł.

"Rabat 20% na odnowienia domen

Ja żadnego rabatu nie dostałem. Są równi i równiejsi? 

W Hekko zapominalstwo to norma. Kiedy podnosili limity pojemnosci serwera z 2GB do 10GB to zapomnieli zaktualizowac tym, ktorzy juz takie serwery mieli (moja klientka notorycznie przekraczala pojemnosc serwera przez poczte, dopiero po interwencji podniesli limit). Zapominaja tez poinformowac o zmianie adresow serwerow. Kilka razy na pewniaka laczylem sie z ftp a tu zonk, nie mozna sie polaczyc. Dopiero w panelu dowiedzialem sie, ze zmienili adres serwera ftp. Zero powiadomien. I tak kilka razy. Zeby te ich serwery jeszcze dobre byly, ale nie... kilka stron musialem przeniesc na inny serwer bo po jakims update soft przestal dzialac (a szkoda mi bylo nerwow na mordowanie sie z pomoca techniczna, kilka razy to przechodzilem). Trzymam juz tylko dla dywersyfikacji IP, ale prawdopodobnie ostatni rok.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

• 3 tygodnie później...

Na początku tej afery z cenami Hekko, po wysłaniu do nich wniosku o wydanie wszystkich domen, dostałem indywidualne warunki i -30% na wszystkie przedłużenia domen.

Spoko, odpuściłem sobie, ale od kilku dni ceny są dla mnie, jak dla klienta indywidualnego (ostra zwyżka), a w supporcie zawsze odpowiada ktoś inny, więc nie idzie się z nimi dogadać i każdą ProFormę ręcznie chcą poprawiać. Kosmos.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności