Skocz do zawartości

webhostingtalk [.] pl - zmiana właściciela

mghost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy już słyszeliście - wht zmieniło właściciela:

https://www.webhostingtalk.pl/topic/57359-wht-zostalo-sprzedane-nazwapl/page-1

Temat również poruszony na wykopie:

https://www.wykop.pl/link/3905319/nazwa-pl-przejmuje-ranking-firm-hostingowych-i-manipuluje-nim-na-swoja-korzysc/

Ciekawy zapis nowego regulaminu:

https://www.webhostingtalk.pl/topic/41131-wht-cafe-gadka-szmatka-o-wszystkim-i-niczym/?p=491072

Wiele użytkowników, których znam od lat, poprosiło o usunięcie konta. Nie wygląda to ciekawie.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nu cóż, Bartek miał prawo forum sprzedać, wyżej wspomniana firma kupić. Co do regulaminu, owszem zapisy delikatnie mówiąc niezwykłe, ja takich nie widziałem.

Nowy właściciel  ma prawo napisać dowolne, zgodne z obecnie obowiązującym prawem. W mojej ocenie forum to nie domena, skrypt czy nawet wieloletni kontent, to społeczność wizytowników. Swoje konto zgłosiłem do usunięcia profilaktycznie i tak tam nic nie piszę i nie jest mi do niczego potrzebne.

2 godziny temu, swits.pl napisał:

wht zmieniło właściciela

Ważne, ze opinie już się zmieniły.

https://www.webhostingtalk.pl/topic/57359-wht-zostalo-sprzedane-nazwapl/?p=490998

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Obawiam się, że to tylko takie tam małe zatrzęsienie w eterze...

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

Może zrobią porządek i wprowadza lepszą moderację zwłaszcza w kwestii szeptanek i wiecznie powtarzających się postów typu kupie tani VPS i nagle wysyp tych samych oferty...  Zamiast jednego działu oferty firm hostingowych przez analogię do tego forum,.

A co do zapisu o karze jest absurdalny...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

3 godziny temu, Mion napisał:

Może zrobią porządek i wprowadza lepszą moderację zwłaszcza w kwestii szeptanek i wiecznie powtarzających się postów typu kupie tani VPS i nagle wysyp tych samych oferty...  Zamiast jednego działu oferty firm hostingowych przez analogię do tego forum,.

A co do zapisu o karze jest absurdalny...

Skoro zaczęto od kasowania negatywnych opinii o nazwa.pl to chyba pójdzie to w zupełnie przeciwnym kierunku.

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

No ale przecież to nic innego jak działania marketingowe :D kupić coś co działało na niekorzyść marki i jeszcze generować z tego zysk, dla mnie strzał w dziesiątkę dla owej firmy (bez względu na jakość usług, o których są różne zdania) to jak najbardziej inwestycja która się zwróci i zaprocentuje ;) 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

2 godziny temu, theqkash napisał:

Skoro zaczęto od kasowania negatywnych opinii o nazwa.pl to chyba pójdzie to w zupełnie przeciwnym kierunku.

Jest różnica między merytoryczną negatywną opinią, a wylanym gorzkim żalem pod wpływem emocji spowodowanymi "nie działaniem" usługi często z winy użytkownika. Sam wiem to z autopsji z rożnymi doświadczeniami z OVH i pracy z klientami :huh:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1 godzinę temu, Herkules napisał:

No ale przecież to nic innego jak działania marketingowe :D kupić coś co działało na niekorzyść marki i jeszcze generować z tego zysk, dla mnie strzał w dziesiątkę dla owej firmy (bez względu na jakość usług, o których są różne zdania) to jak najbardziej inwestycja która się zwróci i zaprocentuje ;) 

Nie wiem czy zaprocentuje, bo forum czytali przede wszystkim doświadczeni userzy, którzy widząc co się dzieje niekoniecznie tam pozostaną. Nieświadomi Janusze i tak nie dotrą przez to miejsce do nazwa.pl. Ale fakt, posunięcie dobre.

Godzinę temu, Mion napisał:

Jest różnica między merytoryczną negatywną opinią, a wylanym gorzkim żalem pod wpływem emocji spowodowanymi "nie działaniem" usługi często z winy użytkownika. Sam wiem to z autopsji z rożnymi doświadczeniami z OVH i pracy z klientami :huh:

A widziałeś post od właściciela linuxpl który był dość merytoryczny, a który został usunięty wraz z jego kontem i rzekomo nazwa.pl będzie kroki prawne przeciwko niemu teraz wytaczać?

Nie interesuje mnie aż tak tak ta tematyka... ale jako wieloletni aktywny członek form, "wiem jak jest na forum". Kalumie i inne syfy itd...  <_<

28 minut temu, Mion napisał:

Nie interesuje mnie aż tak tak ta tematyka... ale jako wieloletni aktywny członek form, "wiem jak jest na forum". Kalumie i inne syfy itd...  <_<

Prawda jest taka, że nie ma możliwości żeby powstał w pełni wiarygodny i obiektywny serwis z opiniami o hostingach, a zwłaszcza wtedy, kiedy ich właścicielem jest jedna z firm, która de facto ma średnią opinię.

40 minut temu, wladcapierscieni napisał:

@theqkash - post dalej wisi, jedynie konto zostało usunięte. Odnośnie treści tego posta to i na wykopie pojawił się wpis z kilkoma screenami. Teraz to ich forum, mogą robić co im się podoba. Ja ranking wht już dawno uważałem za mało obiektywny.  

Cholera, byłem prawie pewien że ten strasznie gorszący post poleciał :(

Tylko czekać aż Sunrise System kupi forum PiO by ocieplić swój wizerunek :D

Z jednej strony to żart... z drugiej oni kilka większych firm kupili... więc kto wie ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności