Skocz do zawartości

webhostingtalk [.] pl - zmiana właściciela

mghost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Między innymi moja opinia poleciała, bo miałem przepychankę z BOKiem w prostej sprawie. Zresztą bez powodu nie mieliby oceny poniżej 3 przy kilkuset opiniach użytkowników.

Firma wymaga wysłania wniosku o authinfo pocztą tradycyjną (tylko i wyłącznie) i jak nawet doświadczenie moich klientów pokazuje, kilka razy się zdarzyło że mimo takiej procedury dostali zwrotnie błędny kod. Samo to moim zdaniem zasługuje na minusa, bo to ewidentne trzymanie siłą klienta na miejscu, no i nawet takie opinie poleciały. 

Ale fakt, opinie nigdy nie będą w pełni wiarygodne, wiele będzie subiektywnych itd. Niemniej jak już czyści się opinie tłumacząc to chęcią stworzenia "niezależnego, neutralnego forum" to powinno się to robić względem większej ilości firm. W przeciwnym razie nie ma co opowiadać bajek o niezależności i trzymać się tego co napisałeś @SzlafRock

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Miałem tam konto zarejestrowane od ok 2 lat, zbytnio się nie udzielałem na forum bo to nie moja branża, ale czasem opisałem swoje spostrzeżenia. I dziś nie mogę się zalogować, może za linka w stopce hehe.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

7 godzin temu, MaxPan napisał:

Mirek (mod z PiO również https://www.forum.optymalizacja.com/profile/257-nrm) widzę już nie jest moderatorem.

Odmówiłem "podpisania lojalki" czyli nie zgodziłem się z nowym regulaminem. Oczywiście nie chodzi tylko i wyłącznie o regulamin ale o całokształt zachowania.

5 godzin temu, Arkadiusz napisał:

jakby nie patrzeć i poprzedni właściciel i byli już moderatorzy byli związani jakoś mniej lub bardziej z różnymi firmami hostingowymi

Zgadza się ale wbrew pozorom to w miarę działało tzn. nikt nie odpierniczał jakiś numerów i nawet jak powstał Zenbox i były wątpliwości to szybko się okazało, że Bartek podobnie jak reszta był wycofany z jakiejś aktywnej działalności względem swojej firmy. Podobnie reszta. 14 lat z forum to kupa czasu i każdy coś robił, gdzieś pracował, co nie znaczy, że był na WHT dla robienia własnych lodów. Po prostu byli tam ludzie z branży, a nie przypadkowi.

5 godzin temu, Arkadiusz napisał:

żal top100, że zostało tak brzydko ubite jednym ruchem, choć z drugiej strony już wcześniej można było mieć wiele uwag co do jego wiarygodności.

Top100 jeszcze istnieje choć istnieje zagrożenie, że teraz * z tego będzie. Było wiarygodne na tyle na ile ktoś zrozumiał jego zasady: do dzisiaj, do tej afery i doniesień jest ciągle mylone z rankingiem domen rejestru PL, a nawet wczoraj przeczytałem, że to ranking klientów i opinii (WTF?).

ps. Fejs wyssał aktywność z for. Czy to WHT czy PiO czy masa innych. Gorszy pieniądz wypiera lepszy. Kiedyś to były czasy, teraz nie ma już czasów ;)

Spoko, z czasem ludzie (no, część przynajmniej) się ogarną zarzucą fejsa i wrócą. Myślę, że spora grupa zwyczajnie nie ma czasu na fora zajęta trzepaniem kasy :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dziś oficjalnie userzy są ponaglani o zmianę podpisów etc. i zabrania się linkowania do stron firm hostingowych. 

Ponadto zmiany na stronie - zniknęła toplista oraz ostatnie komentarze. Widać że nazwa.pl nie chce żeby były tam wypowiedzi na temat konkretnych operatorów (gdzie z pewnych kontrowersyjnych przyczyn nie są w stanie wygrać), nie chcą żeby w ogóle pisać o firmach hostingowych...

.... a dotychczasowy właściciel ma usunięte konto ;-)

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

Ech nie ma żadnego przymusy bycia członkiem forum WH. Poza tym na tym forum nic się konkretnego nie działo ...
Główna aktywność, to "szukam taniego hostingu"  i nagle wysyp tych samych ofert i "Zapraszam PW" ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Bo teraz są zajęci kasowaniem kont stałych bywalców oraz kasowaniem niemal wszystkiego co zawiera linki inne niż do n*. 

ps. cała ogarnięta społeczność przeniosła się w nowe miejsce -> https://forum.rootnode.pl/

Bardzo konkretna ekipa więc należy mieć nadzieję, że coś z tego będzie dobrego. Polecam!

Forum internetowe z definicji powinno być dla użytkowników, a nie użytkownicy dla forum. Aktywność na forum o hostingu na którym jedynym słusznym hostingiem jest hosting obecnego właściciela forum mija się z celem. Przy czym dodam, że nic nie mam do rzeczonego hostingu i sam z niego korzystam, ale podejście właściciela forum do społeczeństwa forum jest nie do przyjęcia.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

6 godzin temu, nrm napisał:

Bardzo konkretna ekipa więc należy mieć nadzieję, że coś z tego będzie dobrego. Polecam!

No, super. znów jesteś moderatorem. :)

5 godzin temu, Mion napisał:

Forum internetowe z definicji powinno być dla użytkowników, a nie użytkownicy dla forum.

To jest teoria z lat 90 ubiegłego wieku. Teraz forum wpisuje się w definicję: jaki Pan taki kram. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

9 godzin temu, nrm napisał:

Bo teraz są zajęci kasowaniem kont stałych bywalców oraz kasowaniem niemal wszystkiego co zawiera linki inne niż do n*. 

ps. cała ogarnięta społeczność przeniosła się w nowe miejsce -> https://forum.rootnode.pl/

Panowie, ale co w tym dziwnego?

firma przejmuje firmę, bank przejmuje bak, stronę inna strona, ino kolejne forum już nie przejdzie dlaczego? Bo każdy powieli powyższych schemat działania 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Jest wiele sklepów i firm z różnych branż, które kupiły forum, czy portal. Ale pierwszy raz widzę żeby ktoś tak nieudolnie rozmontowywał coś za co zapłacił pewnie nie małe pieniądze i szczerze mówiąc nie wiem jaki to ma sens.

Jeśli chcieli mieć dobre opinie to mogli je kupić jak reszta.

Jeśli chcieli zrobić z tego tubę marketingową to efekt jest z goła inny.

Jeśli chcieli mieć dobrą stronę zapleczową to chyba przepłacili.

Ale kto bogatemu zabroni :)

Dnia 12.09.2017 o 17:13, SzlafRock napisał:

No, super. znów jesteś moderatorem.

BhP57Cw.jpg

"Fora się zmieniają, a Pan ciągle moderatorem" #pdk ;)

Dnia 12.09.2017 o 20:05, Herkules napisał:

Panowie, ale co w tym dziwnego?

Nikt nie mówił, że kupno jest dziwne, tylko to co się stało potem ;)

• 2 miesiące temu...
Dnia 6.09.2017 o 13:14, theqkash napisał:

Nie wiem czy zaprocentuje, bo forum czytali przede wszystkim doświadczeni userzy, którzy widząc co się dzieje niekoniecznie tam pozostaną. Nieświadomi Janusze i tak nie dotrą przez to miejsce do nazwa.pl. Ale fakt, posunięcie dobre.

A widziałeś post od właściciela linuxpl który był dość merytoryczny, a który został usunięty wraz z jego kontem i rzekomo nazwa.pl będzie kroki prawne przeciwko niemu teraz wytaczać?

Dobra panowowie, abstrachując od domen, kodu autoinfo.

Czy warto brac hosting w nazwa pl czy nie ?

Raz wzialem w biznes host i juz podziekuje.. A te rankingi to se w d* mozna wsadzic

proszę o info.

9 minut temu, HeAdSOn napisał:

Czy warto brac hosting w nazwa pl czy nie ?

Pierwszy rok jest tani w zasadzie "kebabowy" <  Oszczędzasz 588,12 zł  >  natomiast przedłużenie na tle innych ofert wygląda niekorzystnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności