Skocz do zawartości

10k linkow i jedna domena

perpetka

Rekomendowane odpowiedzi

Jezli w cache mam strone z linkiem to znaczy ze ten link zostal juz zaindeksowany ?

Można tak założyć. Ale skąd masz pewność, że G. przeszedł po tym linku i w dodatku zapisał sobie go dla Ciebie?

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Jezeli masz ten link na dobrej stronie a nie jakiejs martwej podstronie gdzie sporadycznie zagladaja roboty to mozesz miec pewnosc ze robot trafil po nim na Twoja strone. Jezeli oczywiscie konstrukcja linku temu nie zabrania.

Google bardzo szybko indeksuje linki, mozna powiedziec ze prawie od razu tylko musi uplynac troche wody w rzece zamin nas o tym poinformuje i tak jak mowilem strona na ktorej masz link musi byc dobrze podlinkowana czyli zywa.

Pozdrawiam

Pr=6, kilka podstron z pr=4

Narazie jestem zadowolony

Jeszcze wczoraj pisałem ze nie widze zmian pozycji w serps a dzis juz widze mocny skok w google z 5 na 3 pozycję na słowo które mnie interesuje. (oczywiscie to nie jest zasługa tylko linku u przemo bo cały czas dodaje linki w roznych miejscach w sieci ale ten z przemo ma najwiekszy PR)

Konkurencja moze nie jest zbyt mocno podlinkowana ale kilka stron, które przeskoczyłem jest w sieci ładne pare lat.

Google link z pr=6 juz połknęło, msn i yahoo zaindeksowały jak narazie tylko ten z pr=4 (jest na adresie bez www, pr=6 jest na www)

Teraz po mojej rekomendacji linku u przemo przybedzie linków wychodzących i moj link sie osłabi :P:)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

• 3 tygodnie później...

A ja wam powiem tak... gadanie o filtrach to tak jak gra w totka.. koles pisze ze che od seomastera GWARANTA niejako (tak mozna wyczytac z kontekstu) :P... no troche smieszny jestes... moze nie jestem seomasterem .. i nie mam niewiadomo jakiego doswiadczenia...ale z moich doswiadczeniem i testow wynika jasno ze filtr w BARDZO znacznym stopniu zalezy od frazy ....:) W pozycjonowaniu pl dla niezbyt trudnych fraz nie ma sensu ladowac po 10k linkow z domeny.. bo mozna duzo zrobicx dobrym katalogowaniem... ale sa frazy na zachodnim rynku gdzie nawet pozycjonujac z duza roznorodnoscia anchorow..wpadasz w filtr (z reguly na ta najbardziej popularna fraze, obojetnie co bys nie robil :) ... na zachodnich forach nawet nie nazywaja tego filtrem tylko aging delay.. dla zainteresowanych polecam poczytac zachodnie fora ... i zdaje sie to potwierdzac na moich kilku domenach... oczywiscie nie tyczy sie to kazdej domeny i kazdej frazy... mam na sobie kilka przykladow calkowicie nieracjonalnego podejscia googla...w ukladaniu stron w SERPIE... od pewnego czasu staram sie zaindeksowac zapolecze pod ang stronke... linkowalem 100% z polskich qlwebow... masowo by tylko szybko zaindeksowac zaplecze... i co sie okazalo po miesiacu mniej wiecej mialem juz po kilkaset wpisow w katalogach i ni stąd ni z owat 6/10 domen znalazlo sie w top10 wyszukan na USA DC.. przypominam 100% polskie qlweby... w wyszukiwaniach polskich sa o wiele dalej :P pozostalych 4 domen nawet nie ma w SERPIE ...

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Zgadzam się z przdmówcą. Agind delay to zjawisko, które obserwować można już od dłuższego czasu - dla bardziej popularnych słów kluczowych występuje opóźnienie we wchodzeniu do setki. Upatrywać tutaj można przede wszystkim ukrócenie przez G peackclickowych spamerów, wywalających w dwa tygodnie spam prawie pod każde hasło angielskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności