Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Ja płace 300zł za dedyka z 48gb ramu.

Można wiedzieć gdzie? hetzner? z windowsem cena czy bez?

Czy zennoposter mając wczytaną listę adresów jeden pod drugim w "lists" ma możliwość pobrania pierwszych 10 lin ?

Np:

Tworzę listę adresy, wczytuje z pliku cały plika dane.txt gdzie mam 100 adresów www
I chcę pobrać tylko pierwsze 10(plus zapis zmian)

Niestety List processing jest ograniczony i get line nie mogę zdefiniować [1-10]

Jakiś pomysł ?

sygnaturka.png

Wgraj listę z pliku do variable, potem regex i match no. lub liczba lini zawarta w regexpie.

niestety odpada, w momencie wybrania Matches NO. mogę wrzucić je do listy i problem się zapętla.

https://www.dropbox.com/s/cux1355qaq9dd3z/Clipboard01.jpg

Edytowane przez zoozool

sygnaturka.png

Tek tak macie że co kilka(dziesiąt) wykonań danego projektu nie znajduje niektórych elementów html na stronie, chociaż w 80% przypadków nie ma z tym problemu a samo szukanie tych elementów jest zrobione możliwie najogólniej i strona za każdym razem ma taki sam html?

Bo co jakiś czas nie znajdzie mi jakiegoś elementu i cały projekt już dalej nic nie zdziała. Albo często jest tez tak ze w PorjectMakerze wywala błąd a w Zenku działa lub na odwrót (korzystam zawsze z domyślnej przegladarki tu i tu także inna interpretacja elementów przez inne wbudowane przeglądarki odpada).

• 1 miesiąc temu...

Witam,

mam problem z ZennoPosterem, po przeinstalowaniu do wersji 5.0.7.0 i zaktualizowaniu szablonów nie działa dodawanie profili itd, wywala błędy:

Type	Time	Message
	10:17:51	ZennoPoster Failed to complete project C:\Program Files (x86)\ZennoLab\ZennoPoster Pro\Progs\Templates\blogs_with_poster\pl\mblog.xmlz
	10:19:05	Run HtmlElement  HTML element is not found by search criteria
	10:19:05	ZennoPoster Failed to complete project C:\Program Files (x86)\ZennoLab\ZennoPoster Pro\Progs\Templates\blogs_with_poster\pl\mblog.xmlz
	10:19:15	ZennoPoster Failed to complete project C:\Program Files (x86)\ZennoLab\ZennoPoster Pro\Progs\Templates\blogs_with_poster\pl\mblog.xmlz
	10:19:15	Run HtmlElement  HTML element is not found by search criteria

wyszukane tu wcześniej podane rozwiązania (zmiana .NET z 4.5 na 4.0 / dostępy do katalogów) nie przynoszą rezultatu, czy mógłbym prosić o pomoc?