Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

- przy "nagrywaniu" nie wykrywa mi mi pola texarea ale to przez CKEDITOR prawdopodobnie

A textarea nie jest czasem w iframe?

Pierwszy raz spotkałem się z takim przypadkiem:

- przy "nagrywaniu" nie wykrywa mi mi pola texarea ale to przez CKEDITOR prawdopodobnie

- zrobiłem zatem emulację {TAB} by przejść do tego pola

- wstawiam do tego pola wartość... ale zennoposter dodaje mój tekst dwa razy.

Nie jest to błąd tekstu - bo nawet wstawiałem tekst nie ze zmiennej ale wpisuje np. "Ptaq" to do textarea wpisuje mi "PtaqPtaq"

EDIT: Udało się wstawić tekst poprzez emulacje tekstu.

Jak podwójnie wstawia tekst w jakiekolwiek pola to edytujesz akcję i w zakładce more ustawiasz Emulation Own i na maxa w lewo suwakiem na speed.

<textarea id="bformcontent" name="annoucementcontent" cols="50" rows="10" class="editor ckeditor"></textarea><script type="text/javascript">
$(function() {
    CKEDITOR.replace('bformcontent', {
                toolbar: [
            [ 'Cut', 'Copy', 'Paste', 'PasteText', 'PasteFromWord', '-', 'Undo', 'Redo' ],
            [ 'Bold', 'Italic', 'Underline', 'Strike' ], ['NumberedList', 'BulletedList']
        ],
                entities_latin: false,
        fillEmptyBlocks: false,
        enterMode: CKEDITOR.ENTER_BR
    });
});
</script>

Tak wygląda to w źródle. Nie jest to iframe na pewno.

Jak podwójnie wstawia tekst w jakiekolwiek pola to edytujesz akcję i w zakładce more ustawiasz Emulation Own i na maxa w lewo suwakiem na speed.

Jak zmieniam na own, to w ogóle nie działa ;)

EDIT: dodaje to poprzez kafel "Keystrokes emulation" tylko nawet na największej prędkości strasznie długo to trwa. Ale działa poprawnie.

Edytowane przez Ptaq

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ptaq namierzasz tag "html" (najlepiej precyzyjnie poprzez outerhtml i regexp), form i document mają mieć wartość -1 następnie w Set ustawiasz "InnerHTML" i podajesz wartość lub zmienna. Tu masz na żywym organiźmie przykład - l4.net.pl/download/ptaq.xmlz

Edytowane przez ~larry
  • Like 2

dzięki za pomoc ~larry i majster_misiek

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Pytanie optymalizacyjne. Czy jest możliwość w szybki sposób wyciągnąć PID konkretnego wątku, aby mieć informację, który generuje największe obciążenie bez otwierania okna podglądu w Zennoposterze?

Ptaq namierzasz tag "html" (najlepiej precyzyjnie poprzez outerhtml i regexp), form i document mają mieć wartość -1 następnie w Set ustawiasz "InnerHTML" i podajesz wartość lub zmienna. Tu masz na żywym organiźmie przykład - l4.net.pl/download/ptaq.xmlz

Możesz powiedzieć coś więcej o konstrukcji tego regexp? Z tego co widzę to nie jest to standardowy regexp z designera.

Możesz powiedzieć coś więcej o konstrukcji tego regexp? Z tego co widzę to nie jest to standardowy regexp z designera.

Trudno jest tłumaczyć regexp komuś kto go nie zna. W tym przypadku nawet nie było potrzeby wykorzystania go, można było śmiało tekstem zwykłym to zastapić. Zrobiłem to z przyzwyczajenia. Kluczem w tej kwestii nie jest regexp tylko -1 na "document" oraz umieszczenie wartości w "Innerhtml", a nie jak to normalnie się odbywa w przypadku textarea "Value".

No ok. W przykładzie który podesłałeś rozumiem, że szukasz pola <textarea>, jak wpisuje to z łapy w searchcristerias w value textarea to mi wyrzuca wartość na czystej-białej stronie, co jest źle?

Rozumiem, że np. z loginem czy mailem sytuacja wygląda analogicznie, natomiast jak ogarnać sprawę w przypadku checkpointów czy przyciskow?

No ok. W przykładzie który podesłałeś rozumiem, że szukasz pola <textarea>, jak wpisuje to z łapy w searchcristerias w value textarea to mi wyrzuca wartość na czystej-białej stronie, co jest źle?

Rozumiem, że np. z loginem czy mailem sytuacja wygląda analogicznie, natomiast jak ogarnać sprawę w przypadku checkpointów czy przyciskow?

Jak wstawia wartość na czystej białej stronie to wstawiasz swoją wartość w zły dokument. i podmienia ci cały html na twoją wartość.

Mam problem z formularzem rejestracji na pewnym skrypcie. Chodzi o kliknięcie prawidłowego przycisku submit na końcu formularza. W zależności od strony formularz jest na różnych numerach form - raz jest to 0, innym razem 1, a jeszcze innym razem 3. Nie mogę szukać na -1, bo na stronie znajdują się też inne przyciski submit, a przycisk, w który chcę kliknąć nie ma żadnej nazwy tylko pole value, które jest takie samo jak dla innych przycisków na stronie. Dane jakie mam dla przycisku to jedynie:

value = xxx
fullTag = input:submit

outterhtml = <input value="xxx" type="submit">

Nie mogę tego obejść również emulacją klawiatury (TAB + ENTER), bo liczba pól przed przyciskiem jest różna w zależności od strony.

Jak można wymusić kliknięcie tego konkretnego przycisku? Dodam, że w kodzie nie ma numerów formularzy. Moim pomysłem jest pobranie numeru formularza z innych pól i zapisanie do zmiennej, ale nie wiem jak to zrobić i czy w ogóle się da.

Drugim pomysłem jest dodanie do polecenia kliknięcia wykluczenia. Na przycisku, którego nie chcę kliknąć są dodatkowe wartości w outterhtml. Outterhtml ma wszystko to co w przycisku, który chcę kliknąć + id. Czy da się wymusić, aby klikał w przycisk typu1, ale jeżeli ma jakąś zdefiniowaną przeze mnie wartość, to nie brał go pod uwagę?

Mam problem z formularzem rejestracji na pewnym skrypcie. Chodzi o kliknięcie prawidłowego przycisku submit na końcu formularza. W zależności od strony formularz jest na różnych numerach form - raz jest to 0, innym razem 1, a jeszcze innym razem 3. Nie mogę szukać na -1, bo na stronie znajdują się też inne przyciski submit, a przycisk, w który chcę kliknąć nie ma żadnej nazwy tylko pole value, które jest takie samo jak dla innych przycisków na stronie. Dane jakie mam dla przycisku to jedynie:

value = xxx

fullTag = input:submit

outterhtml = <input value="xxx" type="submit">

Nie mogę tego obejść również emulacją klawiatury (TAB + ENTER), bo liczba pól przed przyciskiem jest różna w zależności od strony.

Jak można wymusić kliknięcie tego konkretnego przycisku? Dodam, że w kodzie nie ma numerów formularzy. Moim pomysłem jest pobranie numeru formularza z innych pól i zapisanie do zmiennej, ale nie wiem jak to zrobić i czy w ogóle się da.

Drugim pomysłem jest dodanie do polecenia kliknięcia wykluczenia. Na przycisku, którego nie chcę kliknąć są dodatkowe wartości w outterhtml. Outterhtml ma wszystko to co w przycisku, który chcę kliknąć + id. Czy da się wymusić, aby klikał w przycisk typu1, ale jeżeli ma jakąś zdefiniowaną przeze mnie wartość, to nie brał go pod uwagę?

Do tego służy funkcja notext w parametrach search criterias, ważne, aby grupa miała taki sam numer wtedy są brane pod uwagę oba kryteria.

Dla przykładu:

1zuat1.jpg

• Like 1