Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

@pitrazzz, musisz mieć świadomość, że ZennoPoster nie jest narzędziem które kupujesz, czytasz instrukcję/oglądasz 2-3 filmiki na YT, odpalasz i działa (dla osób łapiących za słowo od razu tłumaczę że żadnego narzędzia nie da się opanować w pełni po przeczytaniu manuala [jeżeli w ogóle jest manual] - ale wiele spamiarek można odpalić na standardowych ustawieniach już po 30-60 minutach od zainstalowania softu).

Jak kupisz Zenka, to albo musisz do niego dokupić szablony, według których on będzie działał, albo musisz je sam stworzyć. Kupowanie szablonów to od kilkudziesięciu do kilkuset złotych za jeden.

• Like 1

Szablony już tworzyłem dla poszczególnych stron na demie tak więc z tym raczej nie będzie problemu. Schody się zaczynają jak próbowałem zrobić szablon dla listy domen, no ale tu pewnie lepszy byłby inny program typu gsa czy xneolinks.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie captcha. Da się w zenku manualnie rozwiązać captcha obrazkowe typu recaptcha od google lub inne gdzie trzeba przesunąć obrazki?

Edit.  Rozumiem, że ZennoProxyChecker jest dołączony do ZennoPoster? Bo widzę, że można kupić osobno.

Edytowane przez pitrazzz

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Szablony już tworzyłem dla poszczególnych stron na demie tak więc z tym raczej nie będzie problemu. Schody się zaczynają jak próbowałem zrobić szablon dla listy domen, no ale tu pewnie lepszy byłby inny program typu gsa czy xneolinks.

To rzeczywiście nie będzie problemu, można ująć że soft w 96% opanowany  :glaszcze:

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie captcha. Da się w zenku manualnie rozwiązać captcha obrazkowe typu recaptcha od google lub inne gdzie trzeba przesunąć obrazki?

Dziś kupiłem właśnie 16 lickę i zawstydziłeś mnie, bo tego nadal nie wiem  :mellow:

@pitrazzz, chyba jednak najzwyczajniej nie kumasz koncepcji tego softu :) 

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Recaptche z wyborem obrazków się da

już ktoś pisał, że to trzeba być Hindusem ....

jest gotowy skrypt, jest 2captcha.pl. No, ale w sumie się czepiam, każdy ma przecież swoje sposoby na spędzanie czasu :)

ZennoProxyChecker jest dołączony do ZennoPoster

tak.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Konik^Morski nie kumam softu bo się pytam czy da się manualnie rozwiązać captcha obrazkowe? Chciałbym wiedzieć jak to zrobić aby móc ustawić w późniejszym okresie szablon na automatyczne rozwiązywanie tego typu captcha w jakimś serwisie.

Edit. Już znalazłem ten gotowy skrypt. Dzięki :)

Może komuś się przyda...

https://zennolab.com/discussion/attachments/recaptcha2torucaptcha-extended-xmlz.9551/
Edytowane przez pitrazzz

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

a to nie jest czasami tak, że musisz po prostu ustawić w ustawieniach captcha: MonkeyEnter.dll i rozwiązujesz "ręcznie"
a w sumie to chyba jest nawet ustawienie standardowe, a Ty później musisz sobie to puścić na jakiś inny OCR 

@Dralik Standardowe rozwiązywanie ręczne jest tylko w formie nieklikalnego obrazka i pola do wpisania wyniku.

Już znalazłem ten gotowy skrypt. Dzięki

ano widzisz, ile radości ;)

rozwiązywanie ręczne jest tylko w formie nieklikalnego obrazka i pola do wpisania wyniku

sprawdziłem, specjalnie dla Ciebie ;) Tam podajesz numerki obrazków, licząc od góry / od lewej np. 1,3,7

Jak to mawiał taki jeden teoretyk w najlepszym sorcie, co na pio już go nie ma ... chyba

"Mam nadzieję, że pomogłem"

:D

• Like 2

Schody się zaczynają jak próbowałem zrobić szablon dla listy domen, no ale tu pewnie lepszy byłby inny program typu gsa czy xneolinks.

Jeżeli zamierzasz kupić Zenka żeby go zaprogramować do tego żeby spamował jak GSA czy Xneolinks to to się mija z celem (po co kupować rozbudowany soft, ręcznie go programować, wprowadzać poprawki przy każdej zmianie po stronie skryptów itp. skoro można kupić gotowe rozwiązanie, zainstalować, skonfigurować i działa!). Po drugie nie wierzę że będzie Ci się chciało robić szablony pod każdy skrypt dostępny w Xneo lub GSA - nawet gdybyś poszedł tą drogą, to zrobiłbyś je pewnie tylko dla najpopularniejszych skryptów,i dla tych najłatwiejszych (pod względem zabezpieczeń), resztę byś olał. Problem polega na tym, że najpopularniejsze skrypt = największy śmietnik. A główna zaleta Zenka, to m.in. możliwość znalezienia "nietypowych" miejscówek i stworzenia do nich ręcznie szablonu - miejscówki te są tak mało popularne (np. autorskie skrypty), że autorom GSA nie chce się nad nimi pracować.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Mam taki problem: da się zrobić tak by zenn brał z listy 1 linijkę a resztę zostawiał lub zapisywał gdzieś indziej?

Tak - List Processing --> Get Line --> Delete line after take

• Like 1

Może mi ktoś podpowiedzieć co robię źle ?

Próbuje pobrać zdjęcia, którego mogę pobrać (chyba) tylko metodą na zasadzie pobierania zdjęcia captcha.

Wyszukuje w "element tree" img, które odpowiada zdjęciu które mnie interesuje, następnie klikam drugim myszy na tym elemencie i wciskam "This is captcha!" następnie ten "kafelek", który pojawił się w projekcie edytuje i zmieniam w nim:
Recognition module na: "Anti-Captcha.dll" następnie By name: page następnie Put to variable: RecognitionResult1 przechodzę do zakładki more w Put complaints URL to variable wpisuje: "WrongCaptcha0"

"kafelek" dubluje
Drugim myszy na nowy "kafelek" i zmieniam w nim: Recognition module na: "CaptchaSaver.dll" następnie By name: page następnie Put to variable: RecognitionResult1 przechodzę do zakładki more w Put complaints URL to variable wpisuje: "WrongCaptcha0" w Module settings wpisuje: "{-Project.Directory-}img\nazwazdjecia.jpg"

inspirowałem się tym filmikiem:

Zdjęcie, pojawia się w folderze, ale nie takie jakie powinno.
Tutaj zdjęcie, które mi się zapisuje:
testjpg_snnpwwr.jpg

Czy jest tutaj ktoś kto zechce pokazać lub podpowiedzieć, w którym miejscu popełniam błąd ?

@Dralik, którą masz wersję ZP ? Te filmy to stare trochę, a ZP dużo poszedł do przodu w międzyczasie i bardzo prawdopodobne, że "idziesz na około" 

E: wersję - mam na myśli aktualną, czy nie.

Edytowane przez Konik^Morski