Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za info, ale chęć zakupu wersji LITE w tej chwili wynika tylko i wyłącznie z ograniczonego styczniowego budżetu. Pewnie za miesiąc wykupie upgrade do wersji Standard.

Wiem, że przeplace na tym około 26$, ale juz przez miesiąc będę mógł pracować na tym sofcie wiec chyba warto.

Może w takim razie proszę o pomoc w doborze VPS'a pod wersję Standard.

LITE nie ma sensu kupować, działa przeraźliwie powolnie w porównaniu nawet do standard ( przy 1 wątku ) 

Ja przechodziłem przez wszystkie wersje i nie zauważyłem żadnej różnicy w szybkości działania. Wydaje mi się, że wersja lite działa tak samo jak pro, tylko ma mniejszą ilość wątków. Różnice w szybkości działania ma na pewno proxychecker.

\do wersji pro poszukaj czegoś dobrego z dobrym łączem.

Mi wydaje się, że łącze to akurat ma tutaj marginalne znaczenie. Oczywiście mam na myśli takie, które jest mniej więcej w standardzie każdego VPS-a czy serwera. Do poprawnego działania Zennopostera na wielu wątkach w mojej opinii najważniejsza jest pamięć RAM. U mnie przy jednocześnie działających 70 wątkach zużycie pamięci jest na pozomie 30 GB. Oczywiście to wszystko zależy jakie mamy szablonu. Jeden szablon może zużywać 200MB inny 3 GB itd. Im mniej pętli w szablonie tym mniej pamięci.

Do wersji Lite wystarczy najtańszy VPS / 2GB RAM.

W wersji Standard najwyższe VPS średnio mi wystarczały.

Do wersji PRO tylko i wyłącznie dedyk.

Jeżeli pamięci będzie brakować szablony mogą nie poprawnie działać.

Edytowane przez ~larry

@Kielek

Jak Ci się to opłaci... ale ma ten minus że wszystko jest na Twojej głowie i jak wyjedziesz na wakacje to albo wyłączysz albo martw się o pożar :)

@~larry

Oczywiście zależy czy ktoś wyłączy grafiki itp. i wypełnia formularze a co innego jeśli strona bez wł. obrazków, JS i reklam nie działa.

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Dzięki ~larry za konkretną odpowiedź :)

Tak na marginesie, to może lepiej zainwestować w dobrą maszynę i postawić ją w domu (zakładając oczywiście ze jest dobre łącze)?

To jest jak najbardziej dobre myślenie w kwestii cięcia kosztów przy korzystaniu z Zennopostera. Ja własnie mam taki zamiar. W Hetznerze już zostawiłem tyle $$, że dawno miałbym kilka nowych maszyn na własność.

@~larry a jesteś w stanie określić mniej/więcej jakie masz średnie wykorzystanie łącza przy tych 70 wątkach, o których wspomniałeś? Nie chodzi mi o jakieś dokładne liczby, bo to zapewne kwestia indywidualna szablonów, ale raczej o określenie rzędu wielkości przy tej ilości wątków.

@~larry a jesteś w stanie określić mniej/więcej jakie masz średnie wykorzystanie łącza przy tych 70 wątkach,

Nigdy na to nie zwracałem szczegółowo uwagi, bo poziom wykorzystania był stosunkowo niski. Teraz niestety nie mogę tego sprawdzić, bo jestem w trakcje przenoszenia Zenka na swoją maszynę, a serwer jest już wyłączony.

@wojewodzic nie widzę większych przeciwskazań, aby odpalić Zenka na kimsufi. Musisz tylko Windowsa dokupić, bo raczej go w standardzie nie będzie.

Wie ktoś może z jakiego powodu ZP nie wyświetla wszystkich obrazków prawidłowo przy ręcznym przepisywaniu?

I drugie pytanie: Czy istnieje jakiś OCR którego "pracownicy" rozróżniają małe literki od dużych?

Z góry dzięki za pomoc ;)

ccp.jpg?noCache=1453993390