Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli nie możesz nic wywalić to raczej tego nie przyśpieszysz. Ewentualnie możesz odpalić większą ilość wątków (zależy jaką masz licencję). Pamiętaj też o tym że większość porządnych serwisów ma zabezpieczenie antybotowe w postaci ustawionego minimalnego czasu wypełnienia formularza rejestracyjnego. To ustawienie np. wynosi 30 sekund (każdy serwis ma inne), i jeżeli wypełnisz formularz w 29 sekund to serwis uzna Cię za bota i odmówi rejestracji.

Dzięki za odpowiedź. Na razie mam demo wersję. Możesz mi podpowiedzieć gdzie kupić licencję i na jak długo ona wystarczy ?

U mnie jest to aplikacja do rejestrowania kart prepaid i ręcznie bym osiwiał jak mam rejestrować 500 numerów dla 1 klienta. :)

Link z refem https://www.zennolab.com/en/products/zennoposter/pid/0c19b015-1ec7-4b85-b062-0519cbd0af43

Link bez refa https://zennolab.com/en/buy-it-now/version-comparison/

Są trzy licencje różniące się ilością wątków jakie możesz równocześnie odpalić (funkcjonalność każdej z nich jest identyczna). Do tego dochodzi opłata za aktualizacje (koszt zależny od wybranej licencji). Można nie płacić za aktualizacje, program będzie działał, tylko jak wyjdzie nowa wersja to nie będziesz mógł jej ściągnąć.

Teraz jest dobry moment na zakup, bo jest akurat promocja, i ceny są niższe.

Aby przyspieszyć działanie szablonu możesz spróbować zainstalować ZP na mocniejszej maszynie. Często moc obliczeniowa na styk może opóźniać działanie szablonu, jak również powodować niezrozumiałe błędy w jego działaniu. Warto również zoptymalizować szablony, aby zawierały jak najmniej akcji. To już raczej będzie kwestią doświadczenia. Ja gdy zaczynałem przygodę z Zenkiem budowałem szablony, które można by było skrócić często nawet o połowę.

zabezpieczenie antybotowe w postaci ustawionego minimalnego czasu wypełnienia formularza rejestracyjnego. To ustawienie np. wynosi 30 sekund (każdy serwis ma inne)

Większość dużych serwisów ma zupełnie inne zabezpieczenia i nie mają zabezpieczenia o którym piszesz. Jak serwis będzie chciał wyciąć ZP to i tak wytnie. Wypełnianie formularza rejestracyjnego z odstępami czasu na "trudnych" stronach często wcale nie jest rozwiązaniem.

Edytowane przez x1349
  • Like 1

• 5 tygodni później...

Mam pytanie jak pokonać problem z logowaniem do google adwords. Ponieważ po kilku logowaniach pokazuje mi już https://support.google.com/adwords/answer/1704376?hl=pl#browsersupport albo odświeża i odświeża i wychodzi pusta strona z logiem adwords na górze. Jak zauważyłem z informacji to kwestia cookie. Nie wiem czy dobrą drogą idę, ale wstawiłem po wejściu na stronę google.pl /adwords taki kod C# return instance.GetCookie("accounts.google.com", false); tylko to nie pomaga. Czytałem, że trzeba generować fakeowy cookies ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Proszę dajcie znać jak to przejść bo chciałem sobie zrobić narzędzie sprawdzające kilka kąt codziennie pod kontem wydanej kasy i wysyłania emaila z infomacją.