Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam zenka ok ok 3 tyg, ale dopiero ostatnio znalazłem trochę czasu na naukę i jak na razie próbuję zarejestrować się na własnym zapleczu, ale coś mi to nie idzie. Sama rejestracja z wypełnieniem pół przechodzi bez problemu utknąłem jednak na sprawdzaniu czy dana nazwa użytkownika występuje już w bazie i jeśli tak to przejście do ponownego wypełnienia formularza z losową linią z mailem (opcja catch all) oraz losowy login. Dodałem "check parased text" (podczas "nagrywania") Rejestracja\ została\ ukończona\.\ Proszę\ sprawdzić\ e-maila\.

poniżej screen. Z góry dzięki

ikd8jy.jpg

Źle sprawdzasz występowanie danego tekstu. Powyżej masz screena z tym samym problemem i za "Checked parsed text" musi być jeszcze zielony box, który "coś tam" robi.

Mi też nie działała rejestracja przez brak tego "okienka".

Dokładnie to jest element "word processing" z okna "Data". I tam w polu tekstowym dodajesz nazwę zmiennej z okna sprawdzającego występowanie frazy a z selecta wybierasz "Prepare Javascript" (program sam domyślnie ci ustawia tą opcję w tym okienku jak wykonujesz sprawdzanie tekstu).

A ja mam pytanie odnośnie parsowania treści stron. Pooglądałem trochę tutków, mniej więcej wiem jak to się robi ale wolałbym się upewnić czy wogóle możliwe jest stworzenie szablonu parsującego ta stronę:

https://www.hidemyass.com/proxy-list/

Zauważyłem że adres IP rozdzielają na parę elementów z losowymi nazwami id (raz parę liter, raz parę cyfr, możliwe też że parę liter pomieszane z paroma cyframi ale aż tak dokładnie nie sprawdzałem kodu).

Dzięki Osiek patrzyłem się od wczoraj na to i nie zauważyłem ;)

Nexus_media dzięki, ja jak na razie jednak walczę bardziej z recording i podglądam co i jak pokazuje mi się tam

Edit: Dziewczyna podsunęła mi właśnie pomysł tylko nie wiem czy dobry, zastanawiał się ktoś nad klikaniem w "brzuszek pajacyka" za pomocą zenka i proxy z PL ?

Edytowane przez Mroczo

zastanawiał się ktoś nad klikaniem w "brzuszek pajacyka" za pomocą zenka i proxy z PL ?

A po co? Jak chce sie pomóc to prościej jest zarobić kasę i wpłacić na odpowiednie konto, a nie kombinować z klikaniem w pajacyka. Kilkniecię z 200 proxy z pl nie zrobi wiekszej różnicy skoro tam dziennie kilka ponad 50k osób.

Mam mały problem i nie wiem dlaczego tak się dzieje.

Poniżej grafika z poglądem miejsca w projekcie gdzie występuje błąd:

q88wr45isdhc_t.jpg

W "Test file existence" wykonuje sprawdzanie czy wystepując pliki x.txt oraz y.txt w katalogu z. Jeżeli pliki występują to je kasuje i tu wszystko działa poprawnie. Problem zaczyna występować w momencie gdy plików nie ma w katalogu z. W tym momencie debuger przenosi mnie od razu z pierwszego okna "Test file existence" do okna alertu i kończy mi całe parsowanie.

Wie ktoś może co jest tu nie tak?

Źle pojmujesz logike Zenka

Każdy step ma 2 możliwe zakończenia dobre (w tym wypadku plik - zielony "kwadracik") i złe (w tym wypadku plik nie istnieje - czerwony "kwadracik").

Z pierwszego test file existence -> zielona strzałka od razu do delete file, czerwona do drugiego test file existence. Z drugiego zielona strzałka od razu do delete file, a czerwona do cookies clearing. Logical if jest zbędne.

Podejrzewam że do tego alertu masz strzałkę z "bad end". Skoro nie określiłeś żadnego rozwiązania dla złego wyjścia z określonego stepu to zenek rozumuje to jako błąd i przenosi Cie do bad end.

Edyta:

Chyba że logical if sprawdzasz countery. Wtedy czerwona strzałka z pierwszego test file existence idzie do drugiego, a z drugiego do cookies clearing

Edytowane przez x1349

Źle pojmujesz logike Zenka

Masz rację. Sądziłem że jeżeli sprawdzanie istnienia pliku zwraca "true" lub "false" to przełączniku if mi to łanie przełączy (ustawiłem go na wykrywanie "true").

Każdy step ma 2 możliwe zakończenia dobre (w tym wypadku plik - zielony "kwadracik") i złe (w tym wypadku plik nie istnieje - czerwony "kwadracik").

To wiem :D

Z pierwszego test file existence -> zielona strzałka od razu do delete file, czerwona do drugiego test file existence. Z drugiego zielona strzałka od razu do delete file, a czerwona do cookies clearing. Logical if jest zbędne.

Tak właśnie zrobiłem i teraz działa jak należy, dzięki ;)

Podejrzewam że do tego alertu masz strzałkę z "bad end". Skoro nie określiłeś żadnego rozwiązania dla złego wyjścia z określonego stepu to zenek rozumuje to jako błąd i przenosi Cie do bad end.

Ten alert jest na koniec jak skończą się url w pliku tekstowym.

EDIT:

Tej metody ze sprawdzaniem pliku przy użyciu if użyłem niżej w projekcie i sprawdza się dobrze więc dlatego zgłupiałem jak przy kasowaniu pliku nie chciało trybić.

Edytowane przez Nexus_Media

Zmiany ceny raczej nie będzie, bo Zennolab starają się trzymać od bardzo dawna ceny na stałym poziomie.

5tka w stosunku do 4ki nie jest aż taką rewolucją jaką była 4ka do 3ki. Testowaliśmy dziś tą nową bete wersji 5 i zenblog normalnie z nią działa. Jest kilka funkcji, które pozwolą nam poszerzyć bazę szablonów w zenblogu - jednak dla tych szablonów użtkownicy będą musieli mieć tez upgrade do wersji 5. Jednak dla reszty szablonów postaramy się jak najdłużej utrzymać zgodność z wersjami 4.3+

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email