Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

na stronie https://zennoposter.pl będę zamieszczał darmowe szablony, który można pobrać. Jeśli macie jakiś pomysł na jakieś platformy blogowe to zapraszam na PW.

Obecnie na Zenku ma zrobiony automat, do katalogowania na następujące skrypty katalogów.

seokatalogi

webmini

easydir

arfoo

web-news

indexu

Dodatkowo całością opiekuje się zarządca (szablon), który wgrywa odpowiednie pliki projektów i dba o prawidłową prace systemu - czyli jeśli ustawimy do dodania dziennie np 20 seokatalogów i 30 easydir, to skrypt tylko tyle doda a następnego dnia następna porcja. Indexu oraz Arfoo w PL nie są zbyt popularne ale zagranicą już bardziej i tam je można użyć :) Mogę dodać katalogi phpld jeśli będzie taka potrzeba. Skrypt jest samouczący się czyli jak są pytania jako text captcha, to je zbiera do pliku a gdy my po pewnym czasie odpowiemy na te pytania to bedzie uzywał naszych odpowiedzi.

Jeśli byłyby zainteresowane osoby moimi szablonami, to zapraszam na https://zennoposter.pl lub na PW. Masz pomysł na inne platformy napisz ;)

Sukcesywnie zwiększam też automaty do blogów a wkrótce ruszę z platformą do preclowania na WP aby większość rzeczy robić z jednego softu - czyli z zenka ...

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

mam dwie wersje. Standard oraz pro. Do zastosowań katalogowania wystarczy 5 wątków czyli wersja standard. Wersja Lite (jednowątkowa) raczej do mojego projektu za słaba, bo przy kilkunastu projektach mógłby się nie wyrobić - ponieważ np. na recaptcha jestesmy zmuszeni poczekać aż "chińczycy" odpowiedzą - co wydłuża czas.

Zennoposter posiada wbudowany Scheduler czyli taki cronjobs - gdzie można ustawic co ile minut ma się coś odpalać i ja korzystam z jego dobrodziejstw :)

Generalnie jeśli nie chcesz wrzucać linków tylko tam gdzie wrzucają inni to warto korzystać z Zenka, bo sięga dalej niż inne narzędzia - może jeszcze nie na taką skale ale - szablonów przybywa z każdym dniem.

Zapomniałbym dodać, że mój automat do:

seokatalogów

webmini

easydirów

arfoo

web-newsów

indexu

działa z jednego pliku konfiguracyjnego na projekt. Mamy możliwość odpalenia w formie blasta na całą plattforme za jednym zamachem lub z zarządcą, który dba o to aby pobierać dziennie tylko ileś wskazanych katalogów na projekt. Wygląda to mniej więcej tak w każdym pliku projektu mam taką linijkę

seoki, arfo, webmini, easydiry, indexu, web-news;20;2;30;20;2;2

i łatwo mogę rozszerzać o kolejne skrypty, jeśli będą jakieś warte uwagi. W seokach chcę dodać do podlinkowania taki dodatek, że po odebraniu maila ze skrzynki wejdę na wpis i pobiorę linki w treści wraz z anchorami, co będzie pomocne przy ewentualnym podlinkowaniu.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Dodałem szablon do obsługi zaakceptowanych wpisów w SeoKatalogach. Pobiera z maili zaakceptowane wpisy i zapisuje do pliku url podstrony w katalogu oraz po średniku anchor. Jeśli wpis miał linki w treści to te anchory również wstawiam do pliku w osobnych liniach. Przy okazji automat losowo może zagłosować na gwiazdki pod wpisem jeśli są. Co czasami może podnieść stronę w kategorii.

Zennoposter czy np. Ubot służą do automatyzacji pewnych działań w internecie. To, jakich działań to zależy od użytkowników. Jeden podkrada ogłoszenia z różnych serwisów i serwuje je na swojej stronie inny podbija swoje strony w jakiś rankingach a jeszcze inny publikuje automatycznie artykuły na serwisach web 2.0. Są już oficjalne przykłady i darmowe szablony, które można pobrać. Np rejestracja kont na facebooku, twitterze czy też rejestracja i publikacja na blogach wordpress.com Wystarczy je uruchomić - jednak najwięcej dobrego Zenon może zdziałać jak ktoś ma oryginalny pomysł na promocje swoich stron.Nie trzeba być programistą żeby zrobić proste a użyteczne szablony.

• 4 tygodnie później...

Ubot jest o wiele słabszy od zennopostera. W zenku można zrobić takie rzeczy, że nawet nie śni się to najlepszym pozycjonerom :)

Klikanie w Adtaily itp. Mam od groma szablonów. Włącznie z dodawarką do wszystkich rodzajów polskich katalogów + angielskich + social Bookmarking. Web 2.0, uplod wideo, poster na vbuletin, komentowanie na Wordpress, Blog Engine, wysyłanie zaproszęń na youtune, facebook, automatyczne generowanie artykułów i umieszczanie je na autoblogach itp.

Od groma! Dlatego polecam zakup zennopostera bo inwestycja zwraca się w zawrotnym tempie. Na naukę poświęciłem 7 dni, więc nie warto kupować szablonów. Lepiej je samemu zrobić.

Pozdrawiam google+1 :)

Strona firmowa - Rzeczywistość Rozszerzona.

Programowanie Android - Programowanie Android przez profesjonalistów.

Tworzenie Aplikacji Android - Fachowe Tworzenie Aplikacji Android!

@google+1 jak szybko to cudo działa ? powiedzmy że chce założyć sobie 10 000 kont mailowych, ile mi z tym "na oko" zejdzie odpalając powiedzmy 50 wątków. Macie coś lepszego na captche niż wbydowany ocr i serwisy decaptchujące gdzie trzeba kupować kredyty?

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Niestety szybkość nie jest aż tak duża. Jeszcze kwestia jakie konta mailowe chciałbyś założyć, bo niektóre przy rejestracji mają słabą captche a niektóre dobre, więc zenka można bardzo łatwo i szybko rozwiązywania captchy nauczyć. Rozwiązanie jednej captchy (słabej captchy) zajmuję średnio 80-120ms, więc można szybko sobie policzyć ile zajęłoby założenie tylu kont, zakładając, że captcha jest słaba + 10-30 sekund.na wypełnienie pół Oczywiście potrzebne jst do tego dobre proxy.

Zrobienie szablonu do WP to kwestia 30minu (łącznie z nauczeniem zenka rozwiązywania captchy). Chyba nie muszę pisać do czego takie maile mogą służyć :) Jest tyle pomysłów na łatwą kasę w Internecie, że sam się dziwie, że jeszcze ludzie na to nie wpadli :)

Edytowane przez google+1

Zrobienie szablonu do WP to kwestia 30minu (łącznie z nauczeniem zenka rozwiązywania captchy). Chyba nie muszę pisać do czego takie maile mogą służyć :) Jest tyle pomysłów na łatwą kasę w Internecie, że sam się dziwie, że jeszcze ludzie na to nie wpadli :P

lol, CPMonster uczy się bardzo powoli - i tej captchy nie nauczysz w 30 minut. Czas nauki najczęściej trwa kilka godzin. Mam już złamane kilka captcha przy pomocy CAPMonstera do easydir (z lekką modyfikacją - bo ta captcha jest dla niego za trudna), freeglobes i indexu. Trudnego wieloznakowego i różnokolorowego captcha nie złamiesz tym narzędziem - ale po co łamać jak 1k captcha to zaledwie około 4pln :)

Jak ktoś chce kupić wszystkie szablony do katalogowania to zapraszam tu:

https://zennoposter.pl/zenkat-automat-do-katalogowania/

lol, CPMonster uczy się bardzo powoli - i tej captchy nie nauczysz w 30 minut

Jest takie coś w ustawieniach co zwie się szybkie uczenie (przydatne jak chcemy nauczyć łamanie prostych captchy). Mam skuteczność 90%. No może przesadziłem z 30minutami, ale na pewnie nie zajęło to klika godzin :)

ten zenek wyglada swietnie ale opcja 5 watków to trochę bieda, chyba lepiej już się skusić na unlimited. Jak wygląda programowanie tego? Jestem ciekaw bo sam zacząłem pisać podobne narzędzie zanim jeszcze wiedziałem o zenku? Na filmiku widzę że jest jakiś bardzo intuicyjny UI do tego. Ja zrobiłem trochę inaczej. Napisałem sobie wewnętrzny prosty język skryptowy w stylu $zmienna = get<https://costam.pl>; if $zmienna.Contains(string)...

zenek nie jest świetny - to narzędzie jest zaj...te a co do wersji demo to ma takie ograniczenia, ze można odpalić jeden wątek i tylko manualne wprowadzanie captcha. Po zrobieniu lub zastosowaniu kilku szablonów szybko się można uzależnić - jak już poznacie potencjał narzędzia.

Największa zaleta jest taka, że zenkiem można zastąpić wszystkie narzędzia seo i administrować wyłącznie tymi szablonami SEO.

Nowe pomysły na wykorzystanie zenka rodzą się cały czas wraz z nauką tego programu, bo łatwo zrobić automat do nabijania +1, na zdobywanie fanów, na podbijanie jakiś list czy wygrywanie konkursów popularności, można automatycznie stawiać i indeksować zaplecza poprzez twitterowe lub facebookowe konta nie mówiąc już nawet o całym social media. To wszystko automatycznie - zdziwilibyście się ile agencji w PL już używa zenka ale się tym nie afiszują. Rozdzielenie wątków IE i elastyczność jest tym czym Zenek wyprzedza konkurencje, która o dziwo jest popularniejsza a ma dużo mniej możliwości (Ubot). Chętnych do wymiany szablonami będzie cały czas przybywało, bo kupując zenoposter niestety nie otrzymujesz zadnych szablonów a jedynie tutoriale video dzięki którym możesz sobie założyć konta na wordpress.com - zajmuje to trochę czasu ale wymusza też na użytkownikach naukę softu i bardzo dobrze, bo jak ktoś zrobi fajny szablon to pewnie się wymieni za inne szablony i dzięki temu nie będzie trzeba się tak przepracowywać. Jak ktoś jest zainteresowany moim ZenKATem to jest 100pln rabatu dla nowych użytkowników zennoposter.

Przydatne przy zenku są umiejętności posługiwania sie wyrażeniami regularnymi oraz javascript. Jeśli to potrafisz, to narzędzie jest stworzone dla Ciebie ;)

Nie jest to program dla osób, które pozycjonują kilka stron, bo pewnie można taniej zrobić sporo rzeczy innymi programami lub ręcznie. Program się sprawda jak można w firmie przydzielić jednego programistę do rozwoju szablonów i ma się pod skrzydełkami 10 stron i więcej - wtedy bardzo szybko się zwraca.

Na dłuższą metę polecam zaopatrzyć się w wersję PRO. Choć jak ktoś kupi wersje standard to łatwo może zrobić później upgrade do wyższej wersji.

Edytowane przez sebau

Ta sebau fajna reklama , tylko że po 1 zenka nie każdy potrafi ogarnąć (widać to po opiniach na zagranicznych forach - ludzie którzy siedzą głęboko w seo twierdzą, że faktycznie oprogramowanie srogie, a z kolei zwykli zjadacze chleba nie wiedzą gdzie ręce włożyć po sciągnieciu demo), po 2 zrobienie templatki która faktycznie jest prooo wymaga w cholere czasu. Po 3 mnóstwo rzeczy które zrobisz zenkiem można zrobić za darmo imacrosem (owszem inna liga mniejsze możliwości ale za darmo). Nie zastąpisz tym xrumera, więc nie pisz bajek że można tym zastąpić wszystko - owszem jest templatka która zakłada profile na forach, ale zenek nie ma automatycznego ocr więc do masowego spamu się nie nadaje.

Podsumowując - kupując zenka nie dostajesz nic oprócz wymagającego frameworka z bardzo dużymi możliwościami. To jak i czy użytkownik będzie w stanie wykorzystać potencjał programu, zależy tylko od niego samego.