Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm to widze nie potrzebnie zamowilem wczoraj wersje standard.

Inna osova powiedziala mi ze wersja lite blogi z jedna podstrona, standard z 5 a professional z nieograniczona.

Kupiłeś program, o którym nie masz zielonego pojęcia?

Totalnie bez sensu.

Przepraszam za krytykę, ale zadajesz takie pytania...

Jest przecież demo, są filmy na YT.

Tak trudno sprawdzić przed zakupem?

Co do wyboru wersji:

Lite - tylko do testu

Standard - dla cierpliwych

Prof - do pracy

Pozdrawiam,

Mariusz

• Like 2

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Witam,

jak mam sklonowany projekt dziesięciokrotnie (każdy z innym adresem email i z innym IP), to jakie ustawienia dać w Zenku, żeby w każdym projekcie założył mi komplet blogów?

Execution count = 10 projektów * 4 próby każdy = 40?

Success count = 10 (bo 10 projektów)?

Proszę o pomoc

Pozdr

P

SobiePan nie do końca rozumiem o co Ci chodzi, bo to zależy gdzie zakładasz te blogi, jaka jest skuteczność itd... Bo ZP blogi może zakładać prawie wszędzie i na wszystkim i ustawiasz go różnie w zależności od tego do czego go używasz. Chyba, że chodzi Ci o zakładanie blogów ZenBlogiem, ale to chyba nie ten temat...

Witam,

Ostatnio zacząłem bawić się zennoposterem i tworzyć w nim różne szablony. Jeszcze prawię nic nie umiem, ale mam nadzieję, że się to wkrótce zmieni:). Mam dwa pytania:

1) Mam w pliku txt zapisanego maila, co zrobić, żeby wstawił mi tego maila w pole e-mail przy logowaniu np. do wordpressa? Generalnie nie wiem jak wstawić zmienną w lukę w inny sposób niż "set value from profile" lub jak stworzyć taki nowy profil. (wersja 4.5.0.2)

2) co zrobić by capcha była automatycznie rozwiązywana do tego projektu (jak odpalam zenbloga to projekty z zenbloga są automatycznie, jak to ustawić do moich projektów?)

Edytowane przez mkrauze

Witam,

Ostatnio zacząłem bawić się zennoposterem i tworzyć w nim różne szablony. Jeszcze prawię nic nie umiem, ale mam nadzieję, że się to wkrótce zmieni:). Mam dwa pytania:

1) Mam w pliku txt zapisanego maila, co zrobić, żeby wstawił mi tego maila w pole e-mail przy logowaniu np. do wordpressa? Generalnie nie wiem jak wstawić zmienną w lukę w inny sposób niż "set value from profile" lub jak stworzyć taki nowy profil. (wersja 4.5.0.2)

2) co zrobić by capcha była automatycznie rozwiązywana do tego projektu (jak odpalam zenbloga to projekty z zenbloga są automatycznie, jak to ustawić do moich projektów?)

1. tworzysz listę wybierasz ścieżkę do pliku txt potem w templatce dodajesz list procesing dajesz get line i zapisujesz wartość do zmiennej i potem w polu gdzie chcesz wpisać ten adres używasz tej zmiennej.

2. Wchodzisz w ustawienia capcha recognision i zmienisz z monky entry na wybranego łamacza capchy (musisz dodać też login i hasło w ustawieniach zennopostera)

1. tworzysz listę wybierasz ścieżkę do pliku txt potem w templatce dodajesz list procesing dajesz get line i zapisujesz wartość do zmiennej i potem w polu gdzie chcesz wpisać ten adres używasz tej zmiennej.

Tak właśnie robiłem, tylko zamiast listy to tabele i table procesing, ale nie wiem jak użyć tak zapisanej zmiennej... po prostu w miejscu, gdzie powinien być mail mogę albo coś ręcznie wpisać, albo wstawić 'set value from profile'. A jak użyć stworzonej zmiennej?

Edit: Nie jestem pewien, ale chyba sobie z tym poradziłem, chociaż trochę na około trzeba to robić, dziwne, że się nie da po prostu wstawić tak jak jest 'set value from profile' to dać 'set value from variables'...

Edytowane przez mkrauze

Wchodzisz w ustawienia capcha recognision i zmienisz z monky entry na wybranego łamacza capchy (musisz dodać też login i hasło w ustawieniach zennopostera)

Tak, tylko tak się robi w zenblogu, a ja chcę żeby automatycznie szła captcha dla moich szablonów, których używam niezależnie od zenbloga.

Edit: pytanie nieaktualne;)

Edytowane przez mkrauze

Czy można w jakiś sposób łączyć rózne projekty w edytorze w jeden?

Rejestrując powiedzmy bloga dochodzę do etapu potwierdzenia mailowego po którym nie mogę kontynuować wypełniania tego blogu dalej, zmieniania skórek itp. Czy musże tworzyć oddzielne projekty do dalszej części?

tak można ale to już trochę wyższa szkoła jazdy. Trochę ciężko to wyjaśnić. Może podam ci na przykładzie step templatów do zenbloga. Zamiast mieć 3 templaty możesz zrobić jeden i dodać dodatkową zmienną do listy blogów, która będzie informowała, na którym stepie jest dany blog 1 ,2 czy 3 i w momencie wylosowania bloga z listy pobiera zmienną, która mówi, do którego etapu tworzenia błoga przejść i dzięki funkcji swithe przechodzi do tego etapu. A po zakończeniu tego etapu dodaje ponownie do listy z wyższą zmienną.

• Like 1

ale to już trochę wyższa szkoła jazdy

I chyba jeszcze za wcześnie dla mnie bo nic nie zrozumiałem niestety :( Mi to się wydawało że dodaje w edytorze jakąś funkcje,nowe okno na końcu stepów,tworze nowy projekt od etapu logowania i wypełniania konta on łaczy te dwa projekty i tworzy nowy spójny. :)

Nie znasz jakiegoś tutka video albo stronki ze screnami tych stepów o których mówisz?

potwierdzenia mailowego po którym nie mogę kontynuować wypełniania tego blogu dalej, zmieniania skórek itp

Potwierdzasz, wchodzisz na strone bloga, logujesz sie na nowo utworzonym blogu, zmieniasz skórki i robisz co tam potrzebujesz. Całe grupy możesz w razie potrzeby przenosić między projektami przez zwykłe kopiuj wklej.

Robienie jednej dużej templatki dla bloga (rejestracja, potwierdzanie i postowanie) stwarza taki problem, że maile czasami przychodzą z opóźnieniem. Owszem możesz sprawdzać maile i przez 10 minut, ale wtedy tak naprawdę zenek sie marnuje. Dodatkowo cała templatka się "ładuje" i zjada więcej ramu. Przy jednej templatce to nie zrobi dużej różnicy, ale przy 50 albo 100 da się to poczuć.

Osobiście dla niektórych stron po założeniu bloga nie robię od razu potwierdzenia mailowego tylko zmieniam ip i zakładam drugą partię blogów, po tym jak druga jest założona potwierdzam maile z pierwszej itp.

• Like 1