Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

ok np masz listę 100 wordpress multisite na których chcesz założyć bloga. w zenblogu masz do tego 3 stepy pierwszy pobiera z listy 1 adres do rejestracji rejestruje się i zapisuje do listy 2 adres bloga login i hasło. drugi step pobiera dane z listy 2 sprawdza maila i po kliknięciu weryfikuj dodaje blog zweryfikowany do listy 3 ostatni 3 step wchodzi na bloga zmienia templatkę tytuł i zapisuje już gotowe blogi do listy 4.

Jak chcesz to zrobić w jednym stepie a nie chcesz za każdym razem czekać na weryfikacje maila to robisz z tych 4 list jedną listę dodajesz zmienną która mówi na którym stepie jest teraz tworzenie templatki. Wyglądało by to tak: pobierasz pierwszy adres z listy (usuwasz go jednoczesnie) wraz ze zmienną równa 0 w tym momencie templatka po przez funkcje switch idzie do step 1 i zakłada bloga po zakończeniu zakładania dodaje adres login hasło i zmienną równa 1 (czyli zakończono step 1) na końcu listy. i w momencie jak znowu pobierze tego bloga to odczyta już zmienną 1 i poprzez switch pójdzie do step 2 zamiast próbować ponownie robić step 1 i po kliknięciu weryfikuj ponownie dodaje do listy już ze zmienną 2 i tak analogicznie dla następnego stepu.

• Like 1

Osobiście dla niektórych stron po założeniu bloga nie robię od razu potwierdzenia mailowego tylko zmieniam ip i zakładam drugą partię blogów, po tym jak druga jest założona potwierdzam maile z pierwszej itp.

Cenna informacja, dzięki.

Termipl słowny człowiek, złoto. Po twoim ostatnim poście mnie olśniło, i znów słysze ten miły dzwięk na końcu przy tworzeniu templatek :D

dbc za duzo automatów podpieli w ich serwisie. Obecnie antigate chyba najlepsze. Jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Słuchajcie czyli tak reasumując zenoposter dziala jak imacros, tzn sam musze budować templatki do dodawania i sam je modyfikować. Ale jak to dziła mam tu na tu na myśli coś takiego. Zrobię powiedzmy 20 templatek i ustawie projekt to z automatu doda mi do tych 20 stron ? Czy to poł automat ?

Dzieki

jest to automat. Możesz w hamonogramie planować uruchamianie odpowiednio przygotowanych zadań a do capcha podłączyć można serwisy takie jak antigate lub DBC.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Nie bardzo. Za to w nowej wersji nie działają mi macra, które piszę, a zawsze działają w 4.5 ;) Dlatego zrobiłem downgrade i zostawiam testowani innym.

To dziwne, że nikt tego nie zauważył. Jak dla mnie debuger w wersji v5 chodzi tragicznie + w wersji v4.5.0.2. W wersji v4.3.7.1 wszystko działało sprawnie.

Napisałem do supportu i też przyznali mi rację i teraz to badają.

Nie może tak być, że logowanie do WP zajmuje 30 sekund :) A czasami więcej.

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)