Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam pewien problem który jest zapewne błahy, ale nie mogę dojść co i jak.

Wykonałem sobie templa który działa fajnie do dodawania postów do własnych WP (tak wiem trochę szkoda mocy przerobowych zenka jak są dedykowane wtyczki, ale nie spełniają one moich wymagań).

Sprawa rozbija się o Set Value w momencie "nagrywania" mogę kliknąć na np pole wpisu w WP i ustawić mu zmienną itp przy czym po dodaniu ręcznym Set Value mam coś takiego

naaog8.jpg

Różnica polega na ustawieniu przy dodawaniu z belki IntelliSearch jak to zmienić na wersję Classic item search ?

z góry dzięki

Edit: mam jeszcze jedno pytanie jak wygada sprawa z kodowaniem znaków ? dodając treść do WP polskie znaki zmienia mi na ��, dodanie treści z wtyczek czy też ręcznie nie powoduje problemu, czytałem ze zennoposter radzi sobie doskonale z UDF-8, jest gdzieś opcja do zmiany kodowania wczytywanego pliku ?

Edytowane przez Mroczo

Dzięki za info poradziłem sobie edytując pliki txt w notepad++ z ustawieniem UTF-8 (bez BOM)

Przy okazji stanąłem przed następnym wyzwaniem tj captha ;)

Wiecie może jak ugryźć taki "obrazek"

Z góry dzięki 2l5t83.jpg

Ta captcha nie jest łatwa do rozwiązania, mogę podpowiedzieć, że da się ją rozwiązać poprzez policzenie współrzędnych obrazka i emulację myszy w pętli. ZenHOST radzi sobie z taką captchą.

• 4 tygodnie później...

Witam,

Zakupiłem własnie zenka i szukam stronek czy tez paczek z templatkami. Znacie coś dobrego z czym możecie się podzielić na początek ?

Pozdrawiam

Wszystko co dobre to kosztuje. Wątpię, aby ktoś chciał się "dzielić" za darmo swoją pracą. Udostępnij coś dobrego od siebie, a i może od innych uświadczysz takiej łaski :)

Edytowane przez lament
  • Like 1

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Spoko już opanowałem zenka, nie jest trudny. Mam jednak kłopot z yahoo mail.

Gdy łącze się poprzez

• Yahoo! Mail IMAP server: imap.mail.yahoo.com
  • IMAP port: 993
  • IMAP TLS/SSL: yes
  • IMAP user name: Your full Yahoo! Mail address
  • IMAP password: Your Yahoo! Mail password

Wchodzi mi do skrzynki ale przy pobierani maili wyskakuje błąd "Faild to load emails". Na polskie skrzynki nie zawsze przychodzą linki potwierdzające dlatego tez potrzebuje uzywac yahoo

Wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?

Mam jeszcze problem z proxy. Mam prywatne proxy w formacie IP:PORT:USER:PASS, gdzie mam to wkleić by działało ?

Dzięki

Edytowane przez anomus

Witam,

Macie czasem tak ze jak robicie autmatyczny odbior maila, to wszystko ladnie wyszukuje e okienku emial processing, ale jak puszcza się test templatki to nie może znaleźć maila ?

edit: zresetowałem zenka i dziala....

Edytowane przez anomus