Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

na 4gb i nawet na dość słabym laptopie śmiga na wersji standard aż miło. Na pro powyżej 20 wątków to już lepiej jest mieć te 8gb dla komfortu choc i na 4gb tez bedzie chodzil

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Wszystko zależy od skomplikowania templatki (im większa tym większe zużycie ram) oraz od ilości regex, search by picture itp w templatce (większe zużycie cpu). Mi przykładowo 30 wątków templatki gdzie jest w cholere regexu potrafi zabić i5 3470 ;)

A co do zniżek na zenka - rok temu była zniżka świąteczna i na black friday. Zdziwiłbym się gdyby w tym roku nie było tak samo.

na 4gb i nawet na dość słabym laptopie śmiga na wersji standard aż miło.

Więc nie wiem o co chodzi, bo zaczęły mi się poważne problemy.

Używam zenbloga i ciągle coś jest nie tak z zp- albo daje w sekundę succesy, albo wszystko przerabia powoli na succesy, ale w projekcie w zenblogu nie ma ani jednego, albo się wiesza albo jeszcze coś innego (np. niby wszystko ok, a w zenblogu nic lub 1-2 nowe rezultaty:))

Generalnie jest to coraz częstsze i powoli przestaje się dać normalnie na nim pracować (a w zasadzie już przestało). Szukam więc przyczyny dalej. Niedawno było wszystko ok, więc co zmieniłem?:

-Pobrałem nowego zenhosta i próbowałem go używać - może tu coś się 'gryzie'?

-Pobrałem nowe temlaki (lecz to nic nadzwyczajnego)

-Zaktualizowałem ZennBloga

-Dawno nieaktualizowałem ZP

Jakieś pomysły co do przyczyny?

Problem rozwiązany (całego zp i wszystkie programy przeinstalowałem od nowa) i działa o niebo lepiej, chodź przyczyna nieznaleziona.

Edytowane przez mkrauze

Z zenno mam do czynienia od wczoraj więc proszę o wyrozumiałość ;) Utworzyłam sobie szablon dodający do strony www informacje, jednak na dłuższą metę wklepywanie w szablon jest męczące więc chciałabym aby pobierało dane z pliku po kolei linijka po linijce, utworzyłam sobie więc tak:

zenno1.jpg

a następnie tam gdzie chce wstawić:

zenno2.jpg

no i to oczywiście nie działa :) wiem, że pewnie dla kogoś kto siedzi w zenno to prościzna i że coś jest źle zrobione :| , a mi niestety tylko tego w szablonie brakuje - także jakby ktoś napisał to było by miło ;):D

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Tak, dzieki bardzo - brakuje mi tylko jednej tej rzeczy... mam czytac cala instrukcje, wielkie dzieki, na szczescie sa tez ludzie na pio, ktorzy pomagaja bezinteresownie takze juz nieaktualne.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Bardziej mi chodzi ze jak cokolwiek się zchrzani, bo zdarzają się dziwne różne rzeczy, to w tedy, by kontynuowało. Mam jeden projekt gdzie dodaje mi linka do kilku różnych stron, więc jak mi się wykrzaczy 3 strona, no to nie jest dobrze.

jeśli nie udaje Ci się kliknąć w zaden sposób zawsze możesz użyć kliknięcie po obrazku. Jesli obok jest jakiś charakterystyczny obrazek to zasymuluj kliknięcie myszki w pewnej odległości od niego aby kliknięcie padło na to pole. Następnie wpisz treść przez Keystroke.

Dziś ostatnia dzień promocji na Zennopostera.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email