Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście do masowego spamu zenek nie jest najlepszy. XRummera na dziś nie zastąpisz ze wzgledu na szybkość - nigdy zenek nie będzie miał tyle wysyłek. Co do OCRa to weź pod uwagę, że wypuszczono w zenku bodajże miesiąć temu codecreator(API dla programistów c# i php) i kto wie może wkrótce zaczną się pokazywać jakieś dll-ki do łamania captcha aby nie tracić zbyt dużo kasy na łamanie capcha.

Nie jest to aplikacja dla firm typu "Jan Kowalski pozycjonuje wszystkie strony świata", chyba, że szablony zleca komuś lub się wymienia - bo można się dogadać np tak:

Ja robie takie 3 platformy, Józek inne 3 platformy a Franek jeszcze inne 3 - dzięki temu każdy ma 9. Wystarczy ustalić format plików wejściowych i wyjściowych. Ja chętnie bym w takie coś wszedł aby przyspieszyć prace nad rozbudową szablonów.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Największa zaleta jest taka, że zenkiem można zastąpić wszystkie narzędzia seo

@sebau, zatem w kwestii Xrumera mamy jasność - zenkiem nie można zastąpić...

to pójdźmy dalej:

czy ten soft:

- weryfikuje indeksację dowolnej ilości zapodanych stron lub podstron w G|Y|B?

- pobiera i pozwala na segregację linków względem PR url lub domeny, na której dany link się znajduje? przy czym potrafi wskazać fake PR...?

- potrafi pobrać z dowolnego miejsca w sieci (np. forum xxx) wszystkie adresy email użytkowników?

- rozpoznaje wartość dodania przed zdarzeniem z poziomu NF/DF link?

- monitoruje bez przerwy pozycje zadanych stron w odpowiednich SERPach?

- generuje systematyczne raporty ze szczegółową kalkulacją należności za usługę od Klientów?

- wyszukuje w sieci użyteczne niezbanowane proxy?

- samodzielnie synonimizuje i spinuje teksty?

- monitoruje konkurencję pod względem wartości ich strony (analiza wartościowych BL, słów kluczowych, na które pozycjonuje się konkurencja itd)?

- pozwala wyszukać i proponuje wolne domeny z podanym przez Ciebie keywordem w treści domeny?

- qrcze... mógłbym tak jeszcze do wieczora

ale jeśli na 90% powyższych pytań odpowiedź brzmi TAK, to narzędzie jest w stanie zastąpić chociaż część moich narzędzi i chętnie za nie zapłacę.

Jeśli natomiast na 50% pytań odpowiedź jest negatywna, to w swoim stwierdzeniu, zacytowanym przeze mnie na początku wypowiedzi, po prostu skłamałeś...

pomiędzy 50% a 90% należy się oczywiście zastanowić, czy nie warto wydać na to narzędzie swoich ciężko zarabianych pieniędzy.

pozdrawiam

dymna.jpg

To jest framework - musisz mieć szablony aby to zrobić -ale większość z tych rzeczy co podałeś jest łatwa do zrobienia i ma sens może poza naleznością dla klientów, jakiś ładnych raportów i analizy konkurencji - większą logikę i analizę należałoby zrobić w osobnych softach lub w CodeCreator. Bez sensu jest zastępować taniego scrapeboxa - jeśli to kosztuje $57. Druga sprawa, że aplikacje takie jak SB czy XRummer mają przewagę w szybkości działania. Także jeszcze raz napiszę, że można zastąpić wszystkie narzędzia ale jest to często nieopłacalne a czasami zbyt wolne. Wszystko zależy od wymagań jakie ktoś stawia.

Program jest potężny jeśli masz już szablony i głównie służy do promocji Twoich stron przy wykorzystaniu przeglądarki - udając anonimowego użytkownika. Jeśli ktoś chcę zrobić analizę konkurencji czy inne zaawansowane zadania ma do tego moduł CodeCreatora gdzie można zrobić sprzęg z aplikacjami php lub C# - łatwo pobierać dane z Twoich baz danych (teksty na zaplecze, dane klientów itd). Jeśli jednak masz już swoje przyzwyczajenie i rozwiązania, które się sprawdzają i nie masz czasu na pracę w Zenku to pozostań przy starych programach jeśli się sprawdzają i na które już wydałeś pieniążki.

Chciałbym aby więcej osób w PL działało w zenku, bo można by było podzielić się robotą i pomysłami jednak odzew jest niewielki na przykład w tym temacie: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=129316 nie było zainteresowania mimo, że dodałem ciekawe skrypty katalogów i możliwość zdobywania automatycznych linków - większość woli używać takich samych narzędzi np. do linkowania i wrzucać linki tam gdzie konkurencja do publicznych list precli na regionalkach i zaspamowanych katalogów a przecież jest więcej miejsc... takie możliwości dają senuke, ubot czy właśnie omawiany Zenek.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

ja uważam, że tak . Ściagnij demo obejrzyj filmiki i spróbuj zrobić np. rejestracje kont na o2.pl aby Ci wyskakiwało captcha do wpisania a zarejestrowane konto lądowało w pliku tekstowym nazwa_konta;hasło -- wtedy dowiesz się cz ogarniasz program :)

Jak ktoś wprawiony to taki formularz łamie w 10 minut. Na początku zajmie pewnie godzine, bo trzeba macra sobie przyswoić (nazwy i opisy są po ang) Teraz jadę nad jezioro ale zawsze mogę pomóc i odpowiedzieć na pytania na tel lub gg - lepiej na tel. Warto przetestować sobie jak makra działają. Przydaje się też plik tekstowy z polskimi imionami, nazwiskami, miastami - w niektórych formularzach przydatne :)

Edytowane przez sebau

Pobrałem demo, poklikałem i jestem pod wrażeniem, a w sumie nic nie zrobiłem :unsure: Jeżeli już stworzymy szablony to jest to idealne narzędzie do postawienia na VPS'ie i zapomnienia, wszystko będzie robił sam. Fajnym pomysłem jest np. codzienna aktualizacja FanPage'a, żeby ZP pobierał najnowszy post skądś i wysyłał na FB myślę, że jest to pozycja obowiązkowa w mojej seotece ;)

U mnie właśnie tak jest, działa sobie zenek na komputerku a ja od czasu do czasu tylko z przyzwyczajenia doglądam co się tam dzieje no i jak dokładam nowe szablony do harmonogramu. Na pewno pomysłów na wykorzystanie tego softu jet znacznie więcej, bo sam mam sporo.

demo jest za darmo i naprawdę jest spoko, bo możesz sobie przez cały okres używać ProjectMakera a jedyne ograniczenia są takie:

uruchamianie trybu postowania (ZennoPoster) przez 9 z 30 dni tylko w wersji ręcznego wprowadzania Captcha (MonkeyEnter).

Zapraszam do ściągania wersji demo bo sporo osób się wypowiadało na emat tego narzędzia nawet bez uruchomienia tego softu.

Jednak właściwie nie trzeba odpalać do testów zennopostera bo samo tworzenie szablonów jest w ProjectMaker a tam jest tryb DEBUG - krok po kroku można analizować swój szablon. Są też zakładki do obsługi kont pocztowych i parsowania maili oraz do prostego tworzenia wyrażeń regularnych bez ich znajomości.

Edytowane przez sebau

Szkoda, że Debug nie jest tak zrobiony jak w Magic Submitter. W zennoposter jak np. wypełnimy dane input np. loginem i przejdziemy do następnego kroku, to już nie możemy wrócić do poprzedniego. Chyba, że jest takie coś, a jej tego nie widzę :)

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

chyba nie da sie wrócić, bo też to miałem (uciążliwe przy kilku krokowych formularzach) - jednak jeśli potrzebujesz się dowiedzieć co zrobił w jakimś tam poprzednim kroku - to mozesz kliknąć na odpowiedni bloczek i zaglądnąć w wynik. Tam widzisz czy był błąd czy jakiś konkretny wynik. Ja często też przy tworzeniu szablonu dodaje sobie takie dodatkowe logi - wrzucam wartość jakiegoś bloczku do pliku wynikowego (pomaga przy szybszym testowaniu postowania). Choć domyślam się, że chodzi Ci tylko o cofnięcie kroku - także dodatkowe logi Ci nie pomogą :) Moze w wersji 4.0 to będzie :)

• 4 tygodnie później...

mam dwie wersje Zenka standard i pro tak aby wygodniej było odpalać i testować, gdy np. na PRO działa cały czas mi ZenKAT i kataloguje robiąc za dodawarkę :P Komp stoi na neostradzie w pracy i byłem też zmuszony kilka razy odpalić na domowym komputerze postera a wersja standard też była zajęta. To pomyślałem, że trudno przerwę katalogowanie i "przełączyłem wajchę" na ich stronie - czyli ustawiłem komputer, który ma robić od tego momentu za postera i co dziwne rano przyszedłem do pracy a w historii widzę, że cały czas dodawał. tylko jakieś okienko się pokazało, że nie może działać ale zadania z harmonogramu wykonywały się. Może to był przypadek albo jakiś błąd, bo wdziałem podobne zgłoszenia innych osób - choć to akurat nie jest złe ;)

Edytowane przez sebau

Mnie najbardziej zniecheca do tego programu lakoniczny manual i to jeszcze w takiej formie jak 10 lat temu byly. Wzorem powinno byc dla nich Imacros, ktore ma manual w formie wikipedii i wszystko latwo mozna odnalezc, a poza tym kazda funkcja jest wyjasniona. Tutaj w ogole jakos nie widze wyjasnienia wiekszosci funkcji oraz przykladow co i jak zrobic, a tutki na youtubie nie sa najlepszym pomyslem.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

To jest rosyjska szkoła - słaby marketing ale dobry soft. Zgadza się, że dokumentacja nie jest najlepsza a filmiki za długie (trochę więcej znalazłem w języku rosyjskim ale nie ma to jak samemu zrobić trochę szablonów). Wydaje mi się, że ze względu na to ciągle bardziej popularny jest Ubot, mimo, że ma znacznie mniejsze możliwości od Zennopostera.

Jednak jak już się obczai wszystkie funkcje/makra to się naprawdę szybko pracuje. Najbardziej przydatne a właściwie obowiązkowe to działania na plikach, regexp-y i działania na stringach. Często przy makrach jest opcja testowania, także można przetestować jak to działa na przykładowych danych.

Edytowane przez sebau