Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

zależy od mocy maszyny, proxy i łącza. Nie mam tyle kontentu aby testować tak ostro :D Przy dobrym sprzęcie można 40 wątków nawet ciągnąć. Na moim gracie 15 wątków i już się meczy. Tylko tu ważny jest też czas wykonania/założenia bloga. oczekiwane na captcha + oczekiwanie na email aktywacyjny. Założenie bloga to od 1min do 3min. Po założeniu bloga instancja jest gotowa do pracy z następnym blogiem/projektem. Jednak do blogów nie potrzeba wersji PRO standard jest idealna a można nawet na LITE działać.

Jeśli chodzi Ci o to jak działa to na moim ZenBLOG https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=130879 to jest to tak, że najlepiej mieć do pozycjonowania np. 50 stron. Jak masz 50 plików projektów (każdy ma osobny adres email). To mój zenblog ma przygotowanego taska - do którego dodajemy platformy/szablony. W momencie odpalenia np mamy 20 szablonów. To każdy z szablonów losuje sobie projekt i go dodaje. Czyli jedno zapuszczenie taska to zalozenie 20 blogów dla różnych projektów. Także dopiero 50 powtórzenie taska doda nam każdy projekt na każdej platformie(dodaje tam gdzie jeszcze nie było dodane).

Oczywiście taska można w harmonogramie ustawiać np co kilka godzin lub nawet co kilka dni. Zależy jak kto chce to uzywać.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

działa na VPS z jednym wyjątkiem, bo nie zadziała na vmware.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Mnie najbardziej zniecheca do tego programu lakoniczny manual i to jeszcze w takiej formie jak 10 lat temu byly. Wzorem powinno byc dla nich Imacros, ktore ma manual w formie wikipedii i wszystko latwo mozna odnalezc, a poza tym kazda funkcja jest wyjasniona. Tutaj w ogole jakos nie widze wyjasnienia wiekszosci funkcji oraz przykladow co i jak zrobic, a tutki na youtubie nie sa najlepszym pomyslem.

moim zdaniem nie potrzebny jest do tego manual, sam program jest bajecznie latwy,

samo wybieranie pol przeklikujesz w przegladarce, pozniej wszystko edytujesz dokladnie z pomoca kreatora makr, wystarczy obejrzec doslownie 5 filmow na youtube i sciagnac z neta kilka gotowych templatek i soft masz w malym palcu.

jeden dzien zabawy i zrobisz na nim templatki do kazdej platformy

Do niektórych rozwiązań - np. takich jak zakładanie kont pocztowych czy takich jak ZenBLOG do wchodzenia na blogi - dobrze się sprawdza np. neostrada i rozłączanie jej zenkowym szablonem. Po wykonaniu dodań jednej paczki do blogów a przed rozpoczęciem drugiej zapuszamy rozłączanie - naszego dostawcy w celu zmiany ip. Wszystko można ustawić w harmonogramie zadań wbudowanym w zenka. Czyli założenie przykładowych 10 kont na tlenie - restart neo i założenie kolejnych. Bez proxy po prostu szybciej działa. Choć zgadza się, że przy większej masówce do innych szablonów powinno się mieć dobre proxy aby dobrze działać z twitterem facebookiem czy np. z gmail.

na oficjalnym forum zennopostera są czasami jakieś szablony podawane do ściągnięcia i na pewno coś się znajdzie do nauki.

Generalnie zamiast examples dają filmiki do tego jak zrobić jakiś szablon - z jednej strony fajnie, bo ktoś się może nauczyć ale z drugiej - długie te filmiki :D U mnie na blogu ze stopki też od czasu do czasu daję jakiś szablon - ale to raczej takie proste.

Jak chcesz mogę Ci wysłać zakładanie kont na tlen. to sobie zobaczysz jak to robię - jest dosyć rozbudowane bo sporo elementów losowości itd - także do nauki się nadaje bardzo dobrze - choć jeszcze lepiej nadają się szablony ZenBLOGa :)

• 1 miesiąc temu...

Może być tak, że sprawdzasz na szablonie, który z definicji przyjmuje tylko 5 wątków, bo tyle ma ustawione w zadaniu.

Wazne jest to co masz w instance (okna instancji) Podglądnij czy na wszystkich dziesięciu coś robi. Jesli robi to bym się nie przejmował.

Testowałeś na różnych szablonach?

Znalazłem sposób aby na jednej licencji odpalić dwa zenki w tym samym czasie na różnych kompach... no ale korzystanie z tego raczej nie jest zgodne z licencją na Zennoposter

Edytowane przez sebau

problem był taki, że odpalałem projekt ZP z innego źródła niż ścieżka ../Progs/Scripts/projekt

trochę dziwne że nie działało, po prostu projekt miałem w dwóch miejscach.

@sebau dzięki a odnośnie zenka na dwóch kompach to chyba też wiem o co chodzi bo w sumie przypadkiem to odkryłem :D