Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Jak u was wygląda zużycie RAMu? Wersja professional też ma ograniczenie do tych 490 MB?

Ma ograniczenie z tego co pamiętam. Zużycie ramu zależy od wielu czynników. Mi w 150-200 wątkach prosty rejestrator kont zjadał 24-32 gb ramu

To strasznie dużo, ale skoro tyle bierze to widocznie ograniczenia nie ma (prosiłbym o sprawdzenie dla pewności).

Od czego zależy tak duże zużycie ramu? Od objętości odwiedzanych stron, wielkości list, ilości zadań czy czego jeszcze?

Edytowane przez tenodstronek

Ma ograniczenie, ale ono nie ma większego znaczenia. Zużycie ram zależy od wielkości templatki, ilości loopów które w niej zrobisz, operacji na dużych listach itp. Większa ilość zapętleń w templatce = mniejsze zużycie cpu, a większe ramu. Jak popatrzysz na oferty serwerów dedykowanych to ram jest całkiem tani. Za 200-300 zł dostaniesz dedyka z 32gb ramu. Ja płace 300zł za dedyka z 48gb ramu.

Zenno to bardzo stabilny program, nie pamiętam kiedy mi się ostatnio wywalił. Miałem sytuacje kiedy używałem max dostępnego ramu lub cpu i było ok. Możliwe, że potencjalne "wywalenie" zależy od templatki, ale nie jestem pewien.

Edytowane przez x1349

Większa ilość zapętleń w templatce = mniejsze zużycie cpu, a większe ramu.

A wiesz może jak temu zaradzić, jak jest sporo loopów, aby pamięć tak nie "puchła"?

Z tego co pamiętam jeden z modów na forum zenno pisał że albo robi się mało loopów i zenno zużywa więcej CPU, albo dużo loopów kosztem ramu. Może zmniejszenie "max amount of memory" albo zwiększenie "count of threads in one process" by pomogło, ale pewnie majstrowanie przy tym może się odbić na błędach.

Środków jest z zapasem, dzienne limity też nie blokują.

Jakim sposobem rozwiązałeś problem? Bo mam podobną sytuację. Przelałeś kasę bezpośrednio na konto Paypal?

Edytowane przez ~larry

Podłączyłem kartę pod PayPal, na samym PayPalu nie miałem nic kasy. Musisz dać wszędzie (na PayPalu, w formularzu zakupu) takie same dane (imię, nazwisko, adres itp.) jak masz na karcie.

W razie dalszych problemów pisz, ale z tego co pamiętam to tylko to zrobiłem co powyżej.

Ps. Oczywiście najpewniejszym sposobem będzie doładowanie konta PayPal i zapłacenie z tych środków, ale to trochę trwa dlatego warto jednak spróbować zapłacić podłączoną kartą.

Edytowane przez tenodstronek