Skocz do zawartości

ZennoPoster 5 - Zautomatyzuj każde zadanie w sieci

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd pobieracie dane projektu? Ja pobieram z pliku txt w formacie np: adres;login;haslo;opis itd ale przy większej ilości danych to jest trochę mało przejrzyste.

Jest jakiś sposób aby bezpośrednio w programie był panel z danymi projektów? Z tego co widziałem to chyba w zenblog coś takiego mają.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Skąd pobieracie dane projektu? Ja pobieram z pliku txt w formacie np: adres;login;haslo;opis itd ale przy większej ilości danych to jest trochę mało przejrzyste.

Jeżeli zależy Ci na przejrzystości danych możesz pobierać je z tabel z pliku csv. To rozwiązanie w porównaniu z pobieraniem danych z .txt może pobierać więcej mocy maszyny na której stoi Zennoposter.

@Konik^Morski A mógłbyś jeszcze podpowiedzieć jak zrobić taki interfejs, który można wypełnić przed odpaleniem np 10 szablonów? Chodzi mi o to, że mam osobne szablony dla każdego profilu i chciałbym tylko raz wpisywać dane.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Próbuje sobie budować szablony w Zenku i natrafiłem na problem przy profilach na forach internetowych. 

Jak rozwiązuje się zabezpieczenia w postaci tekstowego pytania np

pyt: Jak się nazywa foka bez oka?

odp: f

Wysyła się to do jakiegoś serwisu capchy? Hindusi raczej tego nie ogarną ;)

Sam musisz stworzyć bazę odpowiedzi.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie używam Zenka, ale będzie taki mechanizm jak Piszesz :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przyjrzałem się sprawie dokładniej i jest gorzej niż przypuszczałem

Jestem cały czas przy tworzeniu szablonu rejestracji vbulletin. Niestety w znacznej części formularzy znajduje się dodatkowa kontrola oprócz standardowej captchy. Jest to zazwyczaj jakieś tekstowe pytanie, matematyka do wykonania albo jakieś dziwne życzenie typu podaj pierwszy i ostatni znak słowa "Pompka"  ;)

Na kilku przykładach widzę, że zazwyczaj te pola mają różne opisy właściwości w kodzie (więc cieżko to znaleźć acion builderem). Tekst pytania też jest inny więc regexem sobie nie poradze i opcja z przechowywanie pytań w tabeli też odpada.

Jest jakiś sposób żeby to przejść czy po prostu te fora będą dla zennopostera niedostępne?

Edytowane przez Nivels

Wiecie może jak to jest z aktualizacją? Powiedzmy, że kupię sobie zenka bez subskrypcji na update. Czy będę mógł za rok wykupić tę subskrypcję na 6 miesięcy czy jak od razu nie wykupie to jestem w czarnej d?

#Nivels Pytanie i odpowiedź możesz rozwiązać zbierając je (do tego możesz sobie szablon stworzyć). Zapisujesz do pliku np tekstowego, wpisujesz obok ręcznie odpowiedzi i pobierasz je w przypadku gdy wystąpi pytanie używając wyrażenia. Kwestie matematyczne o ile są w formie tekstowej załatwiasz poprzez javascript.

Myślę, że vbuilletin będzie dla Zennopostera dostępne. Jest to raczej kwestia ilości warunków (modyfikacji użytkowników).

@~larry,

Dzięki. W sumie masz racje, te pytania są przecież wpisane na stałe. Nawet znalazłem już kilka podobieństw i regexem udało mi się wyizolować część pytań. Chociaż z częścią nadal mi ciężko bo się użytkownicy twórczy strasznie zrobili i swoje nazwy elementom nadają.

Nie wiem czy to przez mój niski status na forum ale nie mogłem ci PW wysłać :(