Skocz do zawartości

Mandat Uchylenie

Herkules

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj uchylono mi dwa mandaty na kwotę jeden 400 a drugi 500 zł, chodziło o mierzenie prędkości Iskrą-1 

Edyta Takich jak ja w Grodzkim było wielu 

Z tego co wiem, to mogą jeszcze z Iskry strzelać bodajże kilka tygodni (i dalej to robią), więc uważajcie bo to absurd gdzie ja miałem podstawy by uważać, że nie przekroczyłem 60 km/h (po prostu jest niemożliwe na jedynce, leciałem pod górkę więc nawet nie miałbym się jak rozpędzić ;) a wykazało mi 90 i 102 :o 

Z ciekawostek nie można anulować mandatu ale właśnie jest on UCHYLONY 

Dodatkowo, Iskra-1 ma uwaga tolerancję na poziomie +/- 50 km czujecie? ;)

Przede mną był gościu, który miał ocenę samochodu pod kątem technicznym, wmówili mu że leciał 160 :D a diagnoza wykazała że ten jakże wysłużony Opel nie pójdzie więcej niż 110 (dotyczyło jakiegoś Kadeta z 90 lat, stary dziadek ale cięty ;)

Też wygrał ;) 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Miałeś mandaty uchylone czy po prostu odmówiłeś ich przyjęcia i dostałeś zarzut popełnienia wykroczenia w związku z art 92a??
Wniosek do sądu o uchylenie mandatu można składać w ciągu 7 dni od daty jego otrzymania, o ile czyn, za który został popełniony, nie wyczerpywał znamion czynu zabronionego.

Odmowa mandatu to zwykły temat, miałeś prawo i z niego skorzystałeś.

Swoją drogą - zrobione były dwa pomiary i został Tobie zaprezentowany ten wyższy 102 i poinformowano Cię, że pierwszy był 90 tak?

Potrzebujesz linków? Pisz!

Siema kolego, trzasneli mnie na Nowogródzkiej czyli trasę znasz (leciałem na Krosno, dokładnie okolice Bobrowic, w tą i drugą ci sami mnie walneli ) , nie przyjąłem mandatu i sprawa trochę trwała (bo teraz techników wzywają nawet do tego by ocenić stan mojego sprzętu, czy przypadkiem nie robiłem modyfikacji :lol: no przecież za takie bajery to by mi dowód zabrali ewentualnie nie podbili :D

Dokładnie jak mówisz, od razu złożyłem wniosek do sądu (przede mną dodatkowo jechał Tir plus osobówka, i nikogo nie wyprzedzałem, chyba tutaj najbardziej polegli, bo było też nagranie z tego Tira co niby leciał 100 jak nie mógł :D  )

Oczywiście jak nie chciałem przyjąć mandatu to myślałem że mnie zaraz rzucą na glebę niczym CBŚ ale byłem spokojny (choć dwóch panów z drogówki 170 cm i 70 kg wagi próbowało mnie prowokować ;)

Edyta

Żadnych dwóch pomiarów leciałem w jedną i drugą stronę, po prostu sobie SZCZELAŁ ;) 

Jedyne co mnie zaskoczyło, to ta ISKRA przecież to powinni wycofać 20 lat temu (jak on mnie mógł trafić, lotna to inna sprawa ;)

Wczoraj mnie koło Auchan chcieli uwalić, ale nie mieli podstaw ;) 

Masakra co oni dodatkowych pieniędzy szukają? A za mną poszedł niejaki prezes klubu łubu dubu swoim Porsche, nawet nie zerknęli ;) (taka blondi w nim siedziała :D 

Motyw żywcem wyjęty z filmu "U Pana Boga w ogródku".

Mój szef też miał taki przypadek, ale biegłego, który stwierdził, że pomiar był prawidłowy.

Odwołanie, drugi biegły i mandat uchylono.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Pierwszy przyjąłem i zaskarżyłem a drugi (jak wracałem) nie przyjąłem (sprawa jedna oraz druga prowadzona w tym samym sądzie, składasz pismo w tej sprawie )

Ja jestem mały pionek w tej układance, warto jednak walczyć o swoje :)

Lecę do roboty miłego dnia 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności