Skocz do zawartości

Pytanie o zaplecza pewnej firmy pozycjonerskiej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Cytat

Ja osobiście swoich nie ukrywam bo buduje je na wordpresach z wygasłych domen i w niczym mi to nie przeszkodzi jeśli nawet moja konkurecja się o nich dowie.

Cytat

Panowie, którym sprawia to problem  albo są z tej firmy pozycjonerskiej  albo swoje zaplecza budują na guestbookach z nadzieją, że się nikt o nich nie dowie.

Gościu, wszyscy wiemy, że Twoja dziewczyna ma piersi, tak? Ale nie latasz z nimi po forach internetowych, prawda? I nie latasz z cyckami dziewczyn swoich kolegów po forach pytając innych, jak je oceniają i co zrobić, żeby Twoja dziewczyna też takie miała, prawda? 

Chyba, że latasz i później masz pretensje do innych, którzy Cię upominają, że to trochę nieeleganckie zarzucając im, że pewnie ich dziewczyny takowych walorów nie posiadają, stąd oburzenie.

3 godziny temu, Moriarty napisał:

Że niby te super zaplecza to przeżytek ?

No, chyba nie chcesz powiedzieć, że preclosrecle z tekstami z mieszarek obecnie mają jakąkolwiek wartość w SEO ;) 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1 godzinę temu, Beerbant napisał:

tekstami z mieszarek obecnie mają

A jaka różnica czy teksty z mieszarek/generatorów tekstów czy pisane? Algo Google dalej nie rozróżnia

1 godzinę temu, s_matysik napisał:

A jaka różnica czy teksty z mieszarek/generatorów tekstów czy pisane?

Taka różnica, że tracisz tzn nie zyskujesz userów, którzy linkują to twojego zaplecza. Oczywiście nie muszę mówić że naturalnie userzy to znaczący czynnik rankingowy. W myśl zasady teraz obowiązującej: jakie masz zaplecze takie robisz seo. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tak będzie jeśli będzie to zaplecze z mieszarki. Psu na budę.  Nikt poważny takich śmieciowych zaplecz nie robi. Chyba, że pod śmieszne "seo".

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Czasem lepsze śmieszne i skuteczne niż pro, drogie i nieskalujące się

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Szczerze to nie widziałem jeszcze dobrze zrobionego zaplecza "nie skalującego się" natomiast badziewia stawianego w tysiące nie dającego efektów lub efekty krótkotrwałe mnóstwo ;) 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

SzlafRock wyciagnal przewijajacy sie od dawna argument o linkowaniu zwyklych ludzi do czegos (nie wazne czy to zaplecza czy blogi klientow). Nasuwa mi sie taka watpliwosc. Czy naprawde zwykli ludzie jeszcze do czegos linkuja? Bo ja mam wrazenie, ze poza paroma prawdziwymi blogami wszystko inne to juz zaplecza SEO. Moda na blogowanie minela. Ciagle trafiam na stare blogi z ostatnim wpisem z 2010, no gora 2013. Od biedy ktos tam jakiegos linka na forum wrzuci, najczesciej do sklepow zeby wypytac co kupic. Ale nawet takie linki to sa promile w stosunku do SEOwego smietnika na forach. Ewentualnie ludzie cos tam udostepniaja na Facebooku (nie mam konta wiec jedyne wyobrazenie o tym mam obserwujac zone). Ale ponoc takie linki z FB nie rankuja. Z tworcow tresci ludzie zmienili sie w (za przeproszeniem) bezmyslne bydlo konsumentow tresci. Wiec czy jest sens liczyc na takiego "naturalnego" linka do wypielegnowanego bloga zapleczowego jesli wiele znakow na niebie i ziemi mowi, ze nie ma juz kto i skad do tego linkowac?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Dnia 21.09.2017 o 13:12, LatajaceKrzesloZaglady napisał:

Nie wiem o co ta spina z wyciąganiem zapleczówek na forum. Na rynku jest teraz tyle dostępnych programów do sprawdzania backlinków, że nie jest problemem znalezienie zapleczówek konkurencji. Ja osobiście swoich nie ukrywam bo buduje je na wordpresach z wygasłych domen i w niczym mi to nie przeszkodzi jeśli nawet moja konkurecja się o nich dowie. Nie chodziło mi o ujawnianie zapleczówek tylko o ciekawy sposób ich budowania. Panowie, którym sprawia to problem  albo są z tej firmy pozycjonerskiej  albo swoje zaplecza budują na guestbookach z nadzieją, że się nikt o nich nie dowie. Temat można zamknąć.

Wiemy, ze nie wiesz, dlatego otrzymałeś wyżej wytłumaczenia. Chcesz być sprytny? Nie musi być regulaminu dot. pisania o adresach zaplecz, ponieważ istnieją również tzw. zasady niepisane. Na rynku nie ma tylu programów do sprawdzania baclinków, nie masz wiedzy, nie wypowiadaj się z przekonaniem tylko z wątpliwością lub pytaniem. Istnieją tylko 2 programy i są one od jakiegoś czasu płatne, przez co dostęp do nich ograniczył się do kilkunastu agencji w Polsce. Tak, do kilkunastu, bo innym szkoda, bo drogo.. zaplecza ukrywa się właśnie przed takimi osobami jak Ty, które budują strony na WPkach i odkrywają, że można mieć coś innego :D Stosuj się do zasad następnym razem.

16 godzin temu, blazejs napisał:

Nasuwa mi sie taka watpliwosc. Czy naprawde zwykli ludzie jeszcze do czegos linkuja?

Zagranicą linkują, panuje tam inna kultura, także w sieci, mniej osób zna zasady SEO, nie wiedzą, że linkiem pomagają właścicielowi strony itd. u nas i może w innych krajach na Wschód istnieje zasada, że za wszelką cenę nikomu nie pomożesz, o nikim dobrze się nie wypowiesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności