Skocz do zawartości

Pytanie o zaplecza pewnej firmy pozycjonerskiej

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, blazejs napisał:

Czy naprawde zwykli ludzie jeszcze do czegos linkuja?

Linkują od cholery ale aby nastąpiło to linkowanie, treść musi spełniać dwa warunki :

1. musi być potrzebna (czytaj szukana i musi być na nią zapotrzebowanie)

2. musi być ciekawa (napisana w sposób ciekawy, przystępny oraz zawierać informacje uzupełniające.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
1 godzinę temu, MaxPan napisał:

Te 2 to serwisy online Ahrefs i Majestic, program jest jeden SpyGlass. Więc jest co najmniej 3, ale jest i więcej. Są nawet prywatne ze swoimi robotami.

Licencję na SpyGLass przestałem kupować 8 lat temu, mieli problemy przez jakiś czas z działaniem, jeśli program ponownie jest przydatny to super. Prywatne? Jasne, że tak, ale AH i MJ są liderami jeśli chodzi o dane.

Cytat

Licencję na SpyGLass przestałem kupować 8 lat temu

8 lat temu to chyba nawet nie mieli swoich robotów do zbierania linków, więc o czym można dyskutować.

Przydatny o to bardzo bo roboty AF i MS to już wiele kto blokuje spyglass o wiele razy mniej.

Cytat

Prywatne? 

Nie tyle prywatne ile roboty co odwiedzą stronę i zbieranie i podążają za linkami to nie glówne ich zadanie, ale robią to. Na pewno jest nie tylko 2 programy ( które są serwisami a nie programami) jak Ty napisałeś.

SzlafRock wyciagnal przewijajacy sie od dawna argument o linkowaniu zwyklych ludzi do czegos (nie wazne czy to zaplecza czy blogi klientow). Nasuwa mi sie taka watpliwosc. Czy naprawde zwykli ludzie jeszcze do czegos linkuja? Bo ja mam wrazenie, ze poza paroma prawdziwymi blogami wszystko inne to juz zaplecza SEO.

Problem blogów i zaplecz blogowych polega na tym, że nie przekazują interesującej treści oraz od razu widać w jakim celu są tworzone. Takie umierają i bardzo dobrze. Pozostają blogi pasjonatów, którzy od lat piszą o swoich pasjach.  Blogi to nie jedyna forma przekazu ciekawych informacji, które będą i są powielane w internecie.

Ewentualnie ludzie cos tam udostepniaja na Facebooku (nie mam konta wiec jedyne wyobrazenie o tym mam obserwujac zone). Ale ponoc takie linki z FB nie rankuja.

Dla mnie osobiście jest nie do pomyślenia, że ktoś kto zajmuje się pozycjonowaniem stron nie wykorzystuje do tego także social media. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

pejspuk daje lepszą interakcje, no i wszyscy tam są....

a bloga trzeba znaleźć, a to że jest super wartościowy, nie oznacza że G będzie go pokazywał w wynikach wysoko, jak go nie pokazuje nie  ma czytelników itd

1 godzinę temu, okazwłoka napisał:

bez płacenia z reklamy się nie obejdzie.

Tworzysz interakcje wtedy wykorzystując komentarze tylko dla zalogowanych na pejsbuku z jednoczesną publikacją komentarza na wallu ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Bardzo ciekawa dyskusja.

Ja też zastanawiam się bardzo nad tym czy ludzie jeszcze linkują. Ktoś tu fajnie napisał, że mamy do czynienia z odbiorcami treści - mało kto jest tworzy. Jeżeli rozmawiam z kimś o jakieś produkcie i on wypowiada się na jego temat, podpierając się wiedzą z forum to zadaje jedno ważne pytanie: czy ty napisałeś kiedyś jakikolwiek komentarz, na temat produktu, który kupiłeś, sprawdziłeś i możesz polecić.

Naturalne treści to raczej opinie negatywne. W myśl zasady: zadowolony klient o produkcie powie innym 2 osobom, niezadowolony powie 10 osobom. Jestem wręcz przekonany, że większość komentarzy piszą zainteresowani bezpośrednio. Zdarzają się pasjonaci, ale trudno wyszukać tych, którzy dysputy prowadzą na temat np. kostki brukowej. Tacy wpadają na forum i wyszukują treści, przeważnie czytają to co napisali inni, z nadzieją, że napisali to autentycznie posiadacze / użytkownicy.

Może inaczej się ma sytuacja, związana z hobby: karma dla kota, kołowrotek na szczupaki, ziemia doniczkowa :)

Większość ludzie nie pisze nic.

Jest wiele powodów, dla których to tak wygląda. Jeden z ważniejszych to taki, że ludzie nie umieją pisać :) i dlatego wielu obecnych tu osób oferuje teksty na stronę. Czasami jednak jak widzę treść na stronie o producencie ogrodzeń metalowych i za chwilę podobny mogę przeczytać na stronie zakładu fotograficznego, czyli: jesteśmy fajni, mamy fajny zespół, dlatego jesteśmy fajni i będzie fajnie. :) Oczywiście upraszczam.

Ja rozumiem zarówno tych, którzy chcą stawiać piękne zaplecza, jak i tych, którzy chcą stawiać zaplecza. Szanuję tych, którzy wkładają ogrom pracy w tworzeniu serwisu, ale nie mam zamiaru nie szanować tych, którzy rzucają tekstem z generatorów. Kiedyś, podczas jednego towarzysko-biznesowego spotkania, kiedy to ludzie z branży, w której "robię" (a w wielu tematach "robię") przekomarzali się przy wódce o podejście do biznesu, a dyskusja ta przypominała właśnie tą, która jest tutaj, o budowaniu zaplecza. Żeby nie zdradzać w czym dokładnie robię napiszę, że było to spotkanie ludzi z branży automatyki do bram. Jeden ze sztywnych gości z okolic Łodzi powiedział, że on to proponuję klientom tylko te "wyższe modele", nie stara się wpychać najtańszego badziewia, jak to robią inni. Wówczas nie wytrzymałem i powiedziałem mu, że dla mnie osobiście ważniejsze od tego co sprzedaje, jest to ile zarabiam i czy prywatnie jestem właścicielem kajaka czy jednak stać mnie na jacht motorowy, na którym, w okresie letnim, spędzam przesympatyczne wieczory, z kolegami, popijając przy tym najlepsze na świecie kurpiowskie trunki :)

W życiu nie sprzedawałem niczego, co stałoby w sprzeczności z moją etyką. Jeżeli jednak miałbym przekonanie, że zaplecze z generatorów działa, to proponowałbym je klientom. Jeżeli wiedziałbym, że kopią tylko dobre serwisy, takie bym robił.

Mam nadzieję, że nie zanudziłem. :D 

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Ja bym tam nie chciał żeby mi ktoś zaplecza gdzieś wyciągał, choćby z uwagi na to, że jak mam coś autorskiego to nie koniecznie chcę się dzielić z całym światem.... chociaż z drugiej strony link to link, zawsze coś ;)

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności