Skocz do zawartości

Jak tu zarobić... na forum

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może to zabrzmi troche po majewskiemu :) ale jak mając liste mailigową z 10 tysiącami osób, można chcieć $$ miesięcznie ? :D toż to kopalnia złota :]

ktoś jescze płaci za wysyłanie spamu do dzieciaków ??

w 4 godziny napiszę ci Bota, który będzie zasysał 10 000 mejli na dobę

ok juz odpowiadam.

Qzone.pl byl warezem ale razem z kolegami postanowilismy ze przeksztalcimy go w forum rozrywkowe. Remont trwa - tzn sa updaty pisanie nowych tematow, nowe fora itp. Ale czy to takie wazny czy ktos ma strone o rajstopach, sexie czy nawet warez? Kazdy robi to co lubi ;)

Co do webhelp. Wiele na nim skorzystalem ale po tym jak widze po 20-30 tematow dotyczacych tego samego od jednego usera w ciagu dnia, dwóch zaczyna mnie trafiac szlag, no bo jak reagowac na taki spam?

Co do mailigu - form to forum. Dzis mam 10k ludu, nastepnego powiedzmy 10,5 ale za miecha 12,13? Forum rosnie, koniec roku, dobijamy do 25. Nie wazne cyfry - ta liczba stale sie zmienia ;)

Maile do bandy dzieciakow. Dawno kolega na warezie zadnym nie byl. Czy mozna nazwac "bandom dzieciakow" grupe userow od 16 do nawet 45 roku zycia z przewaga ludu po 20 rokiem zycia.... eeeeeee nie? :)

A co do tych zarobkow. Czy ktos poza banerami, mailingiem widzi jeszce jakis pomysl?

Dzieki wielkie za dotychczasowe odpowiedzi!

naughty.gif

Maile do bandy dzieciakow. Dawno kolega na warezie zadnym nie byl. Czy mozna nazwac "bandom dzieciakow" grupe userow od 16 do nawet 45 roku zycia z przewaga ludu po 20 rokiem zycia.... eeeeeee nie? ;)

Chodziło mi generalnie o płacenie za emialing. Po za tym na 90% mogę być pewien że takiego emiala mój program pocztowy wyrzuci do kosza (niestety na te 10% nic na razie nie potrafię poradzić).

dobrze cie rozumiem, ale to nie jest spam! ;)

Zreszta czy do kosza czy nie - nie wazne biorąc pod uwagę ilość osób ktora tak robi do zwykłych szarych ludzików.

Chodziło mi generalnie o płacenie za emialing.

Widać nie zdajesz sobie sprawy jak wielkie znaczenie dla reklamy i rozwoju strony ma np. 26k mailing. Podpowiem - kilka tys UQ. Na stałe? O ile strona jest wartościowa to tak. ;)

naughty.gif

dobrze cie rozumiem, ale to nie jest spam! ;)

Otoz jest to SPAM. Najzwyczajniejszy w swiecie internetowy smiec. Wlasnie przed chwila zaliczylem sztuke od Was. Co prawda filtr i tak wyrzucil mi to do spamu, ale skoro mam juz autora na forum to skorzystam z okazji, by go opier...lic ;)

NIGDY sie w Qzone.pl nie rejestrowalem.

W mailu nie ma linka do usuniecia mnie z listy.

Odsylanie mnie do edycji profilu konta, ktorego nigdy nie zakladalem jest bez sensu.

Zdazal mi sie spam z innych warezow (w zadnym sie nie rejestrowalem), oni musieli sie przejechac po necie jakims skryptem i dopisali mail do bazy, wy po prostu kupiliscie/przejeliscie baze od ktoregos z nich. No chyba, ze sami stosujecie takie techniki.

A co w takim razie o Qzone.pl mysle pisac nawet nie bede, szkoda czasu.

Co do webhelp. Wiele na nim skorzystalem ale po tym jak widze po 20-30 tematow dotyczacych tego samego od jednego usera w ciagu dnia, dwóch zaczyna mnie trafiac szlag, no bo jak reagowac na taki spam?

ehh.. przy temacie masz podanego autora, po prostu nie klikaj w zakładane przez niego tematy... jeżeli jest prawdą to co piszesz to jest to pewnie poniżej 0,01% użytkowników więc nie będziesz miał problemów z zapamiętaniem...

no chyba, że to dział reklamy na webbazarze, gdzie się oferuję mailing do userów 'forum wielotematycznego' (warezowego) ;) to trzeba co chwilę nick zmieniać ;) - nie mogłem się powstrzymać, wybacz...

generalnie, swego czasu skorzystałaś, pomogło Ci wiele userów, teraz wystawiasz im wialka <> bo wskoczyłeś na poziom wyżej, więcej umiesz, rzadziej pytasz, pamiętaj, że ci co tam odpowiadają też nie stoją w miejscu i pewnie jeszcze w wielu problemach będą mogli/chciali jeżeli zapytasz Ci pomóc...

@gart:

musiales kiedys zakladac konto na swap. Sorry za problem - konto usune jak tylko bede w domu.

Zreszta i tak wielkie dzieki za pomoc. Troche sie dowiedzialem.

Pozdrawiam

......................

@Kaviorek:

generalnie, swego czasu skorzystałaś, pomogło Ci wiele userów, teraz wystawiasz im wialka <> bo wskoczyłeś na poziom wyżej, więcej umiesz, rzadziej pytasz, pamiętaj, że ci co tam odpowiadają też nie stoją w miejscu i pewnie jeszcze w wielu problemach będą mogli/chciali jeżeli zapytasz Ci pomóc...

Mowa o webhelp? Bardzo mi duzo pomogli ludzie z PiO i nadal pomagaja za co na prawde jestem im wdzieczny ;) A na webhelp? Szukam tylko ofert mnie interesujacych w Webbazarze. Z dzialow pomocy technicznej nie kozystam. Zreszta to samego forum nic nie mam bo na pewno byl to jakis krok w ewolucji polskiego SEO (mam racje?) chodzi mi raczej o userow.

Tez prowadzilem warez. No ale co z tego? Nie oferuje ludzia mailingow i nie zasypuje userow mojego forum 100 mailami miesiecznie. Wysylam moze raz najakis czas jak cos sie waznego zmienia. Co do sprawy garta - mam baze swapa ktora dostalem od jednego userow. Na dniach skasuje wszystkich ktorzy nie pojawili sie z tej listy na forum wiec takie sytuacje sie nie powtorza.

Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc.

naughty.gif

Chodziło mi generalnie o płacenie za emialing.

Widać nie zdajesz sobie sprawy jak wielkie znaczenie dla reklamy i rozwoju strony ma np. 26k mailing. Podpowiem - kilka tys UQ. Na stałe? O ile strona jest wartościowa to tak. :)

Okradnięcie banku na 100 000 000 USD też ma kopa finansowego dla firmy tylko jest deliktanie mówiąc "nie w porządku".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności