Skocz do zawartości

<strong> vs <b>

eraser

Rekomendowane odpowiedzi

Google indeksuje linki czasem i po kilku miesiacach wiec moze gdzies sie mu przypomnialy jakies i stąd wyzsza pozycja.

Czy jeśli linki dodajemy do strony głownej to mają one znaczenie dla podstron?

Bo poszły mi jedynie podstrony w górę, których nie linkowałem.

o do czytania styli przez roboty:

Jeśli css nie jest odczytywany (nie twierdzę że jest, nie wiem), to niebyłoby przeszkodzą stosować techniki spamerskie - np. wpuscić na strone jakiś tekst zawierający klucze w klasie, która powodowałaby np. kolor tekstu równy kolorowi tła, np. <p class="oszukujeroboty">tutaj słowa klucze</p>, a w css w klasie oszukujeroboty color: takisamjaktło i już.....

Przecież właśnie wielu tak robi... kolor czcionki taki jak tła, lub display: none itp. Roboty same z siebie nie sprawdzają takich rzeczy, gdyby to robiły to większość stron z przygotowanym osobnym arkuszem css dla wydruku poszłaby do bana. Obawiać się jednak należy redaktorów i życzliwej konkurecnji... każdy ma prawo donieść i jeśli pretensje będą potwierdzone - ban :rotfl:

Było już wiele razy o czytaniu styli. Proszę przedstawić mi log Apacha w który robot Google pobrał i przeczytał plik stylów... Nadal nikt ?? To przestańcie siać ferment. Może jestem do tyłu i coś przegapiłem ale jesli mówicie takie rzeczy to przedstawcie jakieś dowody.

Jak sam piszesz było już wiele razy o czytaniu styli. Myślę, że na tym forum przedstawiono już wystarczająco dużo dowodów, logów itd. - wystarczy dobrze poszukać!

Fragment logów jednego z moich serwisów:

80.55.183.202 - - [11/Jul/2006:07:49:39 +0200] "GET /templates/images/right2.jpg HTTP/1.1" 200 1069 "https://www.*********.pl" "Opera/9.01 (Windows NT 5.1; U; pl)"
[b]66.249.65.112 - - [11/Jul/2006:07:50:47 +0200] "GET /templates/css.css HTTP/1.1" 200 22264 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +https://www.google.com/bot.html)"[/b]
217.197.79.135 - - [11/Jul/2006:07:52:28 +0200] "GET /index.php?option=com_rss&no_html=1 HTTP/1.0" 200 12202 "-" "Mozilla/4.0 (compatible; Google Desktop)"

Zresztą Google sam oficjalnie potwierdza fakt indeksowania CSS. Googlebot nie jest jednym robotem, lecz wieloma osobnymi i wyspecjalizowanym w poszczególnych funkcjach mechanizmami, dlatego nie zawsze przy odwiedzeniu strony czyta style. Ponadto często podszywa się pod zwykłe przeglądarki internetowe (zostało to udowodnione i oficjalnie potwierdzone przez Google'a) i to właśnie te "tajne" pajączki najczęściej są odpowiedzialne za indeksacje takich części serwisu jak pliki CSS. Dodatkowym dowodem jest seria przeprowadzanych testów SEO. W ponad 90% przypadków ukrycie tekstu na stronie przy użyciu CSS powodowało znaczny spadek pozycji w Google'u, a po usunięciu spamu strona wracała na swoje miejsce.

Wystarczy dobrze poszukać, sprawdzić samemu lub zaufać wieloletniemu doświadczeniu tysięcy specjalistów z całego świata. Dowodów na indeksowanie przez Google’a stylów CSS jest mnóstwo. To są elementarne podstawy SEO!

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności