Skocz do zawartości

Spadek strony we wszystkich frazach

eliesu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od miesiąca jedna z moich stron spadła w rankingu Google we wszystkich frazach. Dodam że mam jeszcze podobną stronę i z nią nic się nie stało. Nie były dodawane żadne linki zwrotne, ani content. Zauważyłem w Google Search Console, że dostałem link zwrotny z 2 innych słabych wyszukiwarek (0 TF, 30 CF)

Zaobserwował ktoś podobne spadki na swoich stronach w ostatnim okresie czasu?  Może wie ktoś czym to mniej więcej może być to spowodowane ?

Screenshot_2017-09-27-07-32-22.png

Screenshot_2017-09-27-07-30-59.png

Screenshot_2017-09-27-07-31-30.png

Screenshot_2017-09-27-07-31-45.png

32 minuty temu, eliesu napisał:

dostałem link zwrotny z 2 innych słabych wyszukiwarek (0 TF, 30 CF)

To raczej żaden powód do takich spadków.

Może rzeczywiście Gugiel rolluje jakiś update.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

3 godziny temu, eliesu napisał:

oże wie ktoś czym to mniej więcej może być to spowodowane ?

Z tego co mi wiadomo to nikt nie ma szklanej kuli.  Przyczyn może być wiele ale nie wierz tym co piszą, że należy dołożyć linków.  Można też zrobić coś odwrotnego a pozycję urosną.  

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mniej-więcej może być mnóstwo różnych przyczyn takich spadków. To tak mniej-więcej powiedziane. Podaj adres domeny, to trochę pomoże we wskazaniu przyczyny przez kogoś uprzejmego na forum lub - zalecane rozwiązanie - umieść ogłoszenie w odpowiednim dziale z prośbą o audyt domeny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności