Skocz do zawartości

Kopia strony 1:1

dpx

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

jakiś czas temu był tu poruszany wątek dotyczący kopiowania całej strony łącznie z bazą danych i występowanie duplikatu 1:1. Gdzie, skrypt na bieżąco (z pewnym opóźnieniem) aktualizuje stronę duplikat. Możecie mi powiedzieć jak nazywa się skrypt którym robi się takie rzeczy? Oraz jak można się uchronić przed tym? Czy jedynie można wyciągnąć kroki prawne?  Jakie jest wyjście w tej sytuacji. Co mam zrobić z takim duplikatem?

Dodam, że domena oryginalna jest PL, a super turbo kopia jest na domenie .org na serwerze hekko, stosuje ukrywanie danych who.is

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Sprawdzałeś czy kod strony jest 1:1? Wcale nie musi być to kopia strony z bazą danych, może być to zwykła ramka albo przekierowanie

Profesjonalne narzędzia warsztatowe tylko renomowanych marek. Głodny? Łatwe przepisy kulinarne na moim blogu.

Aktualizacja map fabrycznej nawigacji, Polskie menu w Twojej nawigacji.

6 godzin temu, Moriarty napisał:

Kopia 1:1 wcale nie oznacza, że musi być z bazą danych. Po prostu skryt crawluje co jakiś czas stronę i aktualizuje kod.

Tak jest na 100%. Sprawdź czy na kopii działają aktywne funkcje np. formularz kontaktowy.

Znam podobne przypadki (po wygaśnięciu domeny powstaje na niej DOKŁADNIE taki serwis jak z przed wygaśnięcia).
Co ciekawe nie zostają zmienione dane kontaktowe. Po co ktoś coś takiego robi? Nie wiem.

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

Koniecznie dodaj do źródła strony adresy kanoniczne. I jeśli to hekko, to miałem tam kiedyś podobny przypadek, że mi stronę na kilku subdomenach jakichś losowych domen wyświetlało. I w serpach moja domena w kosmos, a jedna z subdomen w jej miejsce weszła. Wszystkie były zaparkowane w hekko (moja domena i te ze skopiowaną treścią).

Dodatkowo porobiłem sprawdzanie w kodzie i htaccess czy host to moja domena, i jak nie to 301 na moją domenę. Zadziałało i jednocześnie dało poważnie do myślenia, czy aby ten błąd to nie było coś po stronie hekko, skoro moje rozwiązanie ze sprawdzaniem hosta dało radę na subdomenach z podpierniczoną stroną 1:1 i przekierowania rzeczywiście działały...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności