Skocz do zawartości

RODO / GDPR czyli nowa ochrona prywatności

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą, neon103 napisał:

Takie dosyć śmieszne pytanie ale na stronach zapleczowych trzeba jakąś informację wstawić? :)

Tam nie ma żadnego zbierania danych osobowych więc chyba nic nie muszę dodawać?

Pewnie musisz choćby o Cookies niestety - trochę to robi robotę o tyle że w pierwszej kolejności będą trzepać te duże firmo o ile w ogóle - bo np.: do tej pory dużo stron nie ma informacji choćby o cookies co od dłuższego czasu jest niby obowiązkiem i jakoś działają....

@neon103 jak masz coś podpięte, np. jakaś analitykę czy adsa to już możesz podlegać,

może da się to jakoś ładnie obejść, chyba trzeba obserwować branże dla dorosłych, oni zawsze mają dobre pomysły

@grzendi cookies jest praktycznie wszędzie, szczególnie że nie musi to być żaden popup, tylko informacja.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Cytat

musisz choćby o Cookies niestety

Cookies to mam na każdej stronie informację.

Myślę, że jak wyłączę komentarze to nie będzie mnie dotyczyć RODO.

Formularza kontaktowego nigdzie nie posiadam - e-maila do mnie nie podaję.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Akurat cookiesa można nie mieć, bo trudno udowodnić(zobaczyć/przeanalizować) a tym samym dowieść że nie ma go gdzieś w kodzie, nie musi przecież pisać "cokies.js".

Z regulaminem "sklepowym" problem był taki że albo był widoczny albo nie był widoczny jako dokument(część "stała" strony).

Natomiast z RODO to parabolizujecie po całości. Nie widzę żeby większe firmy SEO wrzucały na zapleczówki jakiekolwiek informacje identyfikujące. Komentarze też nie są identyfikujące jednoznacznie - z resztą jeśli 1 na 10000 będzie to go zmoderujecie.

Można mieć narzędzia analityczne open source zamiast analytycs. Zmienne nie muszą lecieć w formie kobieta/mężczyzna ale np. "a/b" itd.

Można też mieć hosting w rosji/ukrainie lub kraju gdzie rodo nie obowiązuje(oczywiście zależy pod co :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Dnia 22.05.2018 o 13:19, grzendi napisał:

Cookies niestety

Dnia 22.05.2018 o 13:25, jimmi napisał:

jakaś analitykę

Cookies można obejść stosując np. opt-out cookie. Użytkownik może sam zdecydować czy chce zbierać cookisy z witryny.

To samo się tyczy do analityki.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

RODO != Rodos  stało się faktem  :dirol:

Dobranoc

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

17 minut temu, Mion napisał:

RODO != Rodos  stało się faktem  :dirol:

Ciekawe kogo pierwszego złapią :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Niech mi qrna teraz ktoś prześle spam na prywatny adres mailowy. Niech mi ktoś napisze na dodatek, że adres jest pozyskany z internetu. Pod sond zaciągnę. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

6 godzin temu, SzlafRock napisał:

Niech mi (...) teraz ktoś prześle spam (...) Niech mi ktoś napisze (...) że adres jest pozyskany z internetu. Pod sond zaciągnę. 

Spamerzy jak walili ciepłe klocki w prywatne skrzynki tak będą walić nadal. Nic się nie zmieni ;)

• Like 1

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Też Podostawaliście  dziesiątki e-maili z nową polityką prywatności z stron na których się nie rejestrowaliście <_<

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

47 minut temu, mcmagik napisał:

Spamerzy jak walili ciepłe klocki w prywatne skrzynki tak będą walić nadal. Nic się nie zmieni ;)

Jasne, ale było  dużo firm z Polski, które kupowały bazy pochodzące z harvestu.