Skocz do zawartości

RODO / GDPR czyli nowa ochrona prywatności

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, krzysiuus napisał:

Mówiła że proszę się nie zbliżać (aby  klienci czasem nie przeczytali tego czego ona tam w papierach pisze :P).

Nie jest odpowiednio przygotowana. Tak to powinno wyglądać:

69cfeec4175d6485med.jpg

• Like 1
  • Haha 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

https://www.apple.com/pl/

Można chyba założyć, że mają najlepszych prawników.

I jak widać nie "zasra....li" swojej strony sprzedażowej niepotrzebnymi nikomu okienkami.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

8 godzin temu, Mariusz napisał:

I jak widać nie "zasra....li" swojej strony sprzedażowej niepotrzebnymi nikomu okienkami.

Bo My, Polacy zawsze chcemy być świętsi od papieża. Interpretujemy ustawy i rozporządzenia na swój sposób, tym samym wymyślając sobie problemy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przy okazji... kiedyś ktoś tutaj(?) wrzucał infografikę z ministerstwa od Boniego - że wcale nie trzeba dawać komunikatu o cookies ponieważ użytkownik jak sobie nie zmienił ustawień ciasteczek w przeglądarce to domyślnie wyraża zgodę. Kojarzy/ma ktoś coś takiego?

dymna.jpg

No nie zamknięcie komunikatu nie oznacza wyrażonej zgody.A tak przy okazji RODO wczoraj chciałem umówić dziecko telefonicznie na wizytę w prywatnej przychodni, Pani stwierdziła że nie da rady przez telefon bo RODO.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

13 minut temu, jimmi napisał:

chyba że się wreszcie urzędnicy w wiążący sposób wypowiedzą

Urzędnicy lepiej niech się nie wypowiadają, oni nie są od tego.

Prawnicy sejmu pracowali nad Polską wersją rodo ale chyba nic z tego nie wyszło. Są ważniejsze tematy np wstawanie z kolan. :)

Jak się okazuje ciemny lud musi mieć wytyczne bo nie wie co i jak robić. ;)

Edytowane przez SzlafRock

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 21.06.2018 o 00:27, Mariusz napisał:

https://www.apple.com/pl/

Można chyba założyć, że mają najlepszych prawników.

Właśnie dlatego że mają najlepszych mają to w d.. wybronią ich :D

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

• 2 tygodnie później...

Analizując swoje filtry natyspamowe doszedłem do wniosku, że tak jak mówiłem nic się niezmieniło oprócz tego, że dopisują takie coś 

Mailing zrealizowany przez: Entra Ltd Suite 4 GX11 1AA, 4 Giro’s Passage, Gibraltar Incorporation No. 113907.

• Like 1

No nic się nie zmieniło i nie zmieni.Jak ktoś wysyłał spam, nie miał zgód to dalej będzie to robił.

Ostatnio jednej z firm zapytałem czy mają wymagane zgody (chciałem wysłać mailing za ich pośrednictwem, na ich bazę) to oficjalnie odpisali że nie potrzebują bo ich firma jest poza UE i ich RODO nie dotyczy ....

Panowie, ale Wy serio liczyliście, że rodo coś zmieni? :)

Dopóty dopóki nie będzie skutecznych narzędzi dla przeciętnego Kowalskiego na "walkę" ze spamem, natrętnymi infoliniami, handlem danymi itp. to nic się w wyżej wymienionych nie zmieni :) 

• Like 2

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

11 minut temu, mcmagik napisał:

Panowie, ale Wy serio liczyliście, że rodo coś zmieni?

Pewnie że liczyliśmy ! I zmieniło !

Zamiast siedzieć w pracy 2 godziny nad bezpodstawnymi pretensjami od klientów siedzę teraz 5 godzin.

Więc jest zmiana !

• Like 1