Skocz do zawartości

RODO / GDPR czyli nowa ochrona prywatności

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Finan napisał:

Teraz też aby dzwonić trzeba mieć zgody, nie można ot tak sobie wybrać losowo numer i zadzwonić

i ktoś sobie coś z tego robi? nie..

to całe rodo niczego nie zmieni - nie ma się co oszukiwać, w PL ochrona danych osobowych i prawo wykonawcze w tym temacie to fikcja i tak pozostanie.

Ktoś z Was składał skargę do GIODO na powyższe praktyki? To droga przez mekkę - prędzej kaktus na ręce wyrośnie niż coś, jako szary Kowalski wskórasz. Na tym żerują wszystkie "firmy" od cudownych kołder, wszytsko-leczniczych ziół i mikserów  czy garnków ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Tak przed spaniem powiem tyle...dostałem z Orange 4 strony...pisma co w zwiazku z RODO i szczerze...tak duża firma nie piszę nic sensownego..na temat itd... myślę jednak..iż mogą być cyrki..teraz może i GIODO nie działa..ale kary z nieprzestrzeganie RODO mają w jakimś tam procencie wzmacniać budżet gminy..czy miasta gdzie funkcjonuje dany podmiot..

Więc inspektorów od nadzorowania i działania nie zabraknie 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Przed chwilą, SzlafRock napisał:

Moja firma jest już przygotowana.

A jak przygotowana to wyjdzie w praniu dopiero czyli podczas kontroli (czego nie życzę) :king:

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Hmm, ogólnie nie firmę ale filię. Filie mam w prawie każdy większym mieście. Ciekawe skąd wiesz? :)

Właśnie Lódź,  Warszawa i katowice zajmują się seo.  Byc może i Tobie zlecam teksty. kto to wie... :D

BTW, RODO nie jest taką niewiadomą jak się uważa. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@SzlafRock A kiedyś chyba pisaliśmy czy przez tel rozmawialiśmy... dawno temu.

A nie widziałem że to tylko filia w Łodzi.

A RODO mi się podobają mity o fizycznych zabezpieczeniach, dla fryzjera 2 kasy pancerne, do przechowywania danych kontaktowych do klientów ;)

• Like 1

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Ciekawe jak fryzjer wchodzi w posiadanie danych kontaktowych klientów? No może renomowane zakłady fryzjerskie gdzie wysyła im się np. sms jakieś info.

Ale mały zakład fryzjerski?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

22 minuty temu, jimmi napisał:

dla fryzjera 2 kasy pancerne, do przechowywania danych kontaktowych do klientów

A, bzdura. Kto ci taką informację podał?

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

1 godzinę temu, SzlafRock napisał:

A, bzdura. Kto ci taką informację podał?

Nie do końca bzdura.Bo dane mają być przechowywane w sposób uniemożliwiający dostęp osób nieupoważnionych.Aczkolwiek nikt nie twierdzi że muszą być to kasy pancerne, to oczywiście jest bzdurą.

• Like 2

4 godziny temu, Finan napisał:

.Bo dane mają być przechowywane w sposób uniemożliwiający dostęp osób nieupoważnionych

Do tej pory nie musiałeś zabezpieczać danych? Sejf kupowałeś? No, właśnie.

Jeśli ktoś odrobił poprawnie lekcje z GIODO to z RODO ma mniej do roboty. :)

@SzlafRock Ty czytasz wybiórczo co ktoś pisze?

Przecież jasno napisałem:

Aczkolwiek nikt nie twierdzi że muszą być to kasy pancerne, to oczywiście jest bzdurą.

Mają być zabezpieczone przed dostępem osób niepowołanych i już, nikt nie każe do tego celu wykorzystywać skarbca bankowego.

• Like 1

1 godzinę temu, Finan napisał:

Mają być zabezpieczone przed dostępem osób niepowołanych i już,

Do tej pory nie musiały być zabezpieczone? Też był taki obowiązek, dlatego to co piszesz nic nowego nie wnosi.

• Haha 1