Skocz do zawartości

RODO / GDPR czyli nowa ochrona prywatności

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Daria_G_ napisał:

oni to olewają

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Pytałem się o kwestę powierzenia danych bala bla w OVH i arubacloud ich BOK  i otrzymałem (wczoraj)  odpowiedz iż "w przygotowaniu" ....  IMHO, to takie podejscie na ostatnią godzinę <_<

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kto się czepia ja ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zerknąłem jeszcze raz w regulamin BM i zmienił się (patrz załącznik ;)

Miłego dnia panowie i na spokojnie do każdej dyskusji podchodzić :)

regulamin_serwisu_bmpl_20180517.pdf

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

3 godziny temu, Daria_G_ napisał:

Jak to wytłumaczyć: czy oni to olewają czy może już się dostosowali ale mnie o tym nie informują?

Olewają, ale jak przyślą jakąś wiadomość marketingową lub inną to masz prawo być zapomnianą. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie wiem po co jakieś problemy z OVH robicie, shoper na przykład elegancko rozwiązał temat ;)

https://www.shoper.pl/regulamin/umowa-powierzenia-przetwarzania-danych-osobowych/ 

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

2 godziny temu, SzlafRock napisał:

Olewają, ale jak przyślą jakąś wiadomość marketingową lub inną to masz prawo być zapomnianą. :)

Osobiście nie przewiduję robienia innym problemu i żądania bycia zapomnianą, a jak nie, to zgłaszania to do odpowiednich organów które wlepią karę.

Nie chciałabym olać tematu, ponieważ może się zdarzyć jakiś nadgorliwiec, który będzie coś takiego chciał zrobić ze mną, a przynajmniej z moim serwisem.

Dodam, że trzymam jakieś dane potrzebne do logowania i nie przekazuje ich gdzie indziej. Myślałam, że podglądnę innych jak ugryźć te RODO, a tu nic. Mogłabym ściągnąć jakieś zapisy od Google, Facebooka lub innych gigantów którzy się już dostosowali, ale wydaje mi się, że nie będą "odpowiednie" do mojej stroniczki.

My tu gadu gadu, a ja w szpitalu ostatnio słyszałem, że tam mają dopiero problem, w sobotę mam wypełnić jakieś świstki (dosłownie z RODO :D )więc wam jako aktywny pacjent radioterapii powiem, że u nich bałagan jak ohohoho  ;) (Niby ma być łatwiej, szybciej i prościej gdy chodzi o dokumentację choroby, wszystko za jednym pstryknięciem a nie zbieranie tego w wielu miejscach na papierkach ;)

@Daria_G_ jak ty ze swoim portalem rozwiązujesz ową kwestię?

Skoro trzymasz dane, to jesteś ich administratorem, wypowiadasz się w temacie o RODO zostało 8 dni (ale coś czuje, że specjalnie by poleciał link o plażaaach w naszym kraju ;)

Ja żadam bycia zapomnianym w wielu firmach, mam dla nich nie istnieć, skoro moje dane sami nie wiedzą skąd mają

Przykład dzisiaj dzwoni pani

: Nr mam od spółki srutututut z Poznania już wam mówię bo mam zapisane "Beta_Kol"

Pani jest przedstawicielem firmy, która uzyskała te dane w wyniku (ja pier..) losowania w w/w spółce (tutaj nie pamiętam bo zacząłem się śmiać)

Zapytałem się jakim kur.. prawem pani ma dostęp do mojego nr prywatnego (stacjonarny, nigdzie poza Orange nieznany, zastrzeżony)..i pytam się o firmę bo zaraz naślę GIODO i RODO ;) na co ona myyyk słuchawką

Acha wciskali garnki plus darmowy przenośny odkurzacz

Edytowane przez Herkules

15 minut temu, Herkules napisał:

Daria_G_ jak ty ze swoim portalem rozwiązujesz ową kwestię?

Skoro trzymasz dane, to jesteś ich administratorem, wypowiadasz się w temacie o RODO zostało 8 dni (ale coś czuje, że specjalnie by poleciał link o plażaaach w naszym kraju ;)

@Herkules w tym sęk, że na razie tej kwestii nie rozwiązuję (tak jak pewnie 90% innych serwisów).  Dopiero się przebudziłam i szybko chcę zakończyć temat.

Linka do mojej plażowej strony specjalnie nie zapodałam, bo może jakiś nadgorliwiec się znajdzie i mnie zgłosi do Rodo czy innego Giodo. ;) 

39 minut temu, Daria_G_ napisał:

Osobiście nie przewiduję robienia innym problemu i żądania bycia zapomnianą, a jak nie, to zgłaszania to do odpowiednich organów które wlepią karę.

No nie rozumiem. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie będziesz robiła problemu ale jednak zgłosisz do odpowiednich organów.  :unsure:

Kobiety...

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

4 minuty temu, SzlafRock napisał:

No nie rozumiem. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie będziesz robiła problemu ale jednak zgłosisz do odpowiednich organów.  :unsure:

Kobiety...

Piszę jedno, robię drugie, a mam na myśli trzecie :P

W zacytowanym tekście chodziło mi o to, że chyba nie będę robiła problemu serwisom, które przetwarzają moje dane, a które nie dostosowały się do Rodo. Jednak sama chciałabym być przygotowana.

Dopiero po 15 poście możesz ;) a próby już były podjęte :D 

Znaczy się, łamiesz celowo prawo jako administrator danych?

No cóż, powodzenia :)

15 minut temu, Herkules napisał:

Dopiero po 15 poście możesz ;) a próby już były podjęte :D 

Znaczy się, łamiesz celowo prawo jako administrator danych?

No cóż, powodzenia :)

@Herkules chyba nie do końca rozumiem kwestii 15-tego posta (rozumiem, że chodzi o rangę Forumowicz), podejmowanych prób i celowego łamania prawa? Prosiłabym o słowo wyjaśnienia.