Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Brakuje mi większych możliwości ustalania tempa przydzielania linków.

Dodałem dzisiaj projekt, 60 linków. I będzie codziennie mi trzaskać te 60, w 10 dni doda 600 i koniec. A ja te 600 chciałem sobie rozłożyć na miesiąc. 

Czy da się przydzielać link co 2 dni lub rzadziej? Brakuje mi też opcji określenia ile linków dzienne dodaje w projekcie. 

Chciałbym sobie np. ustalić (dla 60 zdefiniowanych inków) 

- przydzielaj co 3 dni

- max w danym projekcie 20 dziennie. 

I wtedy zakładając pełną dostępność przydzielania ładnie rozłożyłbym sobie wrzucenie tych linków na miesiąc.

Sprawdzam sobie linki i wychodzą niezłe kwiatki... na jednej podstronie mam 3 linki do mojego serwisu... na 3 różne frazy. Prowadzące do 2 podstron.

Anchor A na adres X

Anchor B na adres Y

Anchor C na adres Y

rozumiem że można zaznaczyć unikalność w obrębie domeny ale brak tego zaznaczania powinien rozrzucać linki po podstronach w obrębie domeny a nie pakować wszystko w jedno miejsce. Pomijając już zerową moc dwóch linków to jest to zagrożenie dla strony - wystarczy sobie przypomnieć jak masowo leciały filtry za "3 linki w treści" z precli.

dymna.jpg

Ogólnie rozłożenie 600 linków na 30 dni daje 20 linków dziennie - więc tu nie widzę problemu z ustawieniem takiej ilości przy definiowaniu linka (PS. nie da się więcej dziennie ustawić niż 20).

Linkowanie co określoną ilość dni: to też jest do zrobienia bez większego obciążenia dla systemu, ale czy nie szkoda Ci punktów? Co w przypadku gdy w danym dniu nie przypisał odpowiedniej ilości linków?

Co mi jeszcze przychodzi do głowy w tym momencie to ustalenie dziennego przyrostu (dodatniego/ujemnego) - i tak na przykład na początek ustawiasz 60 linków dziennie i dajesz na przykład przyrost  minus 10, i wtedy:

- pierwszy dzień 60 linków

- drugi dzień 50 linków

- trzeci - 40 ...

- szósty - 10 i koniec dodawania.

Co robić w przypadku, gdy w danym dniu nie uzbiera zdefiniowanej ilości linków?

Czy pisząc "projekt" masz na myśli grupę linków? Jeśli tak, to pomysł raczej odpada, bo to by bardzo mocno skomplikowało algorytm dodawania.

Umieszczanie linków do jednej domeny na jednej podstronie faktycznie powinno być wyeliminowane i zajmę się tą sprawą jak najszybciej.

projekt = grupa linków. Dlaczego komplikowało? Sprawdzanie czy grupa nie osiągnęła limitu dziennego, jak osiągnęła to nie przechodzimy dalej.

jak mam zdefiniowanych 60 anchorów to nie chcę raczej dodać 60x20 linków dziennie ;) chodziło mi o 20 na grupę czyli na dany anchor średnio raz na 3 dni. 

Nie chciałem wspominać o konkurencji ale tam jest taka opcja od dawien dawna i sprawdza się bardzo dobrze ;)

dymna.jpg

W takim przypadku może się okazać, że ostatnie linki w grupie będą czekały bardzo długo na pierwsze przydzielenia. Z tym oczywiście problemu nie ma i prosta sprawa.

Ok, faktycznie przy grupie linków taka opcja ma znaczenie :) Dorobię przydzielanie co x dni.

1. Czy istnieje możliwość dodania opcji ręcznego oznaczania linków do moderacji? np podstrona nie działa (trafiłem jeden taki przypadek)
2. Mi osobiście przydała by się opcja blokady dodawania na stronach które zawierają określone frazy. Mimo, że to swl to jednak boli mnie sąsiedztwo linków do tabletek.

1. Tak, jest taka możliwość. Ogólnie można zgłaszać takie stron, ale system to powinien wychwycić (od razu nie odrzuca, bo może to być chwilowy stan). Przy linkach jest opcja zgłaszania.

2. To wygenerowałoby szereg operacji dla każdej próby przydzielenia linka: sprawdzenie czy nie ma na stronie  niechcianych fraz dla Twojego linka jak i sprawdzenie czy anchor Twojego linka jest niechciany w linkach już opublikowanych.

Będzie wprowadzona opcja masowego usuwania linków po urlach - czyli wyeksportujesz sobie miejscówki, zweryfikujesz je dowolnym narzędziem i niechciane po prostu wkleisz do okienka i je usunie. Tak bym to widział.

4 minuty temu, okazwłoka napisał:

1. Tak, jest taka możliwość. Ogólnie można zgłaszać takie stron, ale system to powinien wychwycić (od razu nie odrzuca, bo może to być chwilowy stan). Przy linkach jest opcja zgłaszania.

faktycznie :) nie zauważyłem, że to jest button. 

5 minut temu, okazwłoka napisał:

2. To wygenerowałoby szereg operacji dla każdej próby przydzielenia linka: sprawdzenie czy nie ma na stronie  niechcianych fraz dla Twojego linka jak i sprawdzenie czy anchor Twojego linka jest niechciany w linkach już opublikowanych.

Będzie wprowadzona opcja masowego usuwania linków po urlach - czyli wyeksportujesz sobie miejscówki, zweryfikujesz je dowolnym narzędziem i niechciane po prostu wkleisz do okienka i je usunie. Tak bym to widział.

Tu widzę mały problem z ciągłym monitorowaniem. Dodatkowo usuwanie moich linków (dodanych tematycznie) tylko dla tego, że system przydzielił "tabletki" losowo spowoduje dużą rotację moich odnośników a system z założenia ma emitować linki na stałe. 
Dodatkowe operacje faktycznie były by konieczne, trzeba pomyśleć czy jednak nie były by lepsze niż rotacja, która też obciąży system. I pewnie zmniejszy jego skuteczność z uwagi na indeksację samych linków.
Może pomyśl chociaż nad możliwością eliminacji konkretnych kategorii (mniej sprawdzania) tyle że wiązało by się to z koniecznością kategoryzowania stron linkowanych (i dodatkowymi pracami :)
Temat pewnie trudny w każdym razie sygnalizuję moje obawy. Może w przy większej ilości stron "medycznych :) " w systemie zniknie w naturalny sposób. 

Myślę, że lekarstwem (może akurat złe słowo dobrałem) może tu być opcja zajmowania wszystkich slotów - wtedy wiesz, że nie ma i nie będzie innego linka. Zapłacisz więcej, ale będziesz miał to co chcesz :)

1. W prawym górnym rogu panel w miejscu Punkty / Strony / Linki dla wartości Linki podaje sumaryczny koszt, a miał chyba ich ilość?

2. Bardzo brakuje jakiejś możliwości masowej edycji różnych ustawień dla wielu linków. Mogłoby to być na zasadzie jak teraz w grupie możliwości zaznaczenia tych które chcemy edytować i z listy dropdown Zaznaczone móc wybrać Edytuj. Wtedy otwierałby się formularz tak jak przy edycji jednego linku i tylko te pola które w nim zmienimy nadpisywałyby wartości dla zaznaczonych (np zmieniamy tylko wartość w polu przyrostu to ta wartość zostaje zmieniona dla wielu zaznaczonych zamiast edytować po kolei każdy z dziesiątek linków).

3. Nie jestem pewien czy wybierając Kopiuj link czy też używając wstępnie wypełnionego formularza po dodaniu linku zachęcającego do dodania kolejnego któreś pola nie są kopiowane tak jak link poprzedni/kopiowany - dopiero po czasie zorientowałem się że tak dodane linki nie miały tego samego ustawienia jak pierwszy link dot. długości treści czy umieszczania ich także na stronach głównych. Warto to sprawdzić by niechcący nie robić sobie bałaganu.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Przy kopiuj link zachowywane są dane pierwszego linka. Czyli jak weźmiemy kopiuj, dodamy i chcemy dodać następny to są niestety dane pierwszego linka (kopiowanego) a nie linka który przed chwilą dodaliśmy. Niestety również miałem przez to sporo roboty z ponownym dodawaniem linków.

Moim zdaniem powinny być zawsze "zaktualizowane" dane. 

• Like 1
dymna.jpg

Zajmę się poprawą.

@KoYot - bo w ten sposób działa, że zmiana anchora "obowiązuje" dla nowo wysyłanych linków, a nie dla tych, które już zostały wysłane. Ale fakt, przyda się opcja zamiany anchora na już przydzielonych.

• Like 1

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności