Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Bądźmy poważni, i nie bawmy się w żadne kwarantanny, parasole ochronne itd. (i piszę to jako wydawca). 20 RD to 20 RD (i tak uważam że to mało jak dla Rank=10). Zamiast dodawać po 20 linków do zpaleczówki dodaj 50-60 i będziesz miał pewność że Ci to nie spadnie poniżej minimum + zbuduj bufor punktów "na wszelki wypadek" (m.in. na wahania Rank). Przecież nie będziemy ustawiać systemu pod Ciebie, bo chcesz jechać po bandzie (spełniając tylko minimalne wymagania). Chcesz jechać po bandzie? OK, ale niech to zostanie Twoim ryzykiem.

Bo zaraz zaczną się kolejne propozycje: wydłużmy okres dla cache (nie ma to jak mieć linka na stronie, której robot nie odwiedzał przez 40 dni), zróbmy kwarantanne dla niezaindeksowanych podstron (nie ma to jak mieć linka na niezaindeskowanej podstronie), przyjmujmy teksty z generatora (przecież i tak nikt tego nie czyta) itd.itd. I tylko patrzeć jak reklamodawcy odchodzą....

Od początku systemu kilkukrotnie powtarzałem: system musi spełniać oczekiwania reklamodawców. Jak będzie popyt na punkty to wydawcy znajdą się sami. Jakbym był reklamodawcą, i mój link byłby na stronie Rank=10 (czyli byłby najdroższy) i ta strona raz miałaby 20 RD, potem przez 5 dni 7 RD, potem przez kolejne 10 dni 22 RD, potem znowu 5 RD to bym się wqr....ił.

• Like 1

W temacie cache - albo coś źle sprawdza, albo Google wariuje. Mam np. podstronę 55465 odrzuconą przez brak cache, dla której ostatnie sprawdzenie pokazuje 24.05.2018 05:00, ale sprawdzając adres przez "cache:" jest stan z 18.05.2018 12:06:08.

@Kaaarolek1 Ty chyba nie do końca zrozumiałeś politykę. 1 lipca te strony, gdzie boisz się o 5 linków stracą ten RANK tak czy inaczej bo będzie wyższy pułap dla każdego RANK.

Naturalnie też jestem za tym żeby ubijać pkt od razu bez względu na wszystko, ewentualnie jeśli tych RD jest 1 czerwca jest więcej niż 20, to mógłby @okazwłoka ten temat ogarnąć ręczne (wiadomo kara za posiadanie linków do strony nie każdemu musi się podobać), zapewne będą to marginalne przypadki.

@AdamBoganD Sloty w systemie jeszcze są, choć faktycznie chyba się kończą (ja na swoich zapleczówkach mam obłożenie 70-100%). Jeśli w ogóle Tobie nie przydziela, to może sloty się skończyły ale tylko przy filtrach jakie sobie ustawiłeś (Rank, kategorie, tagi itd.). Jak widać na wykresie od miesiąca praktycznie nie przybywa nowych stron w systemie (https://linktak.pl/?typ=strona_statystyki), bo ze względu na nowe zasady wydawcy pewnie poprawiają stronki aby się dostosować, a nie stawiają w tym czasie nowego zaplecza. Możliwe że w drugiej połowie czerwca to się zmieni i zaczną się pojawiać nowe strony.

Sytuacja wygląda tak:

- wolne sloty są, zapotrzebowanie na kategorie jest dostepne z poziomu "moje strony=>dodaj"

- oczywistym było, że po wejściu nowych zasad dotyczących treści będzie przestój. Według danych wszystko wskazuje na to, że temat ruszy się na dniach, bo w związku z podwyższeniem wymagań dla rank 10 od 1 do 14 czerwca z systemu zniknie 500k do 1000k punktów, co sprawi, że niemal wszystkie punkty będą wykorzystane na transfery/linkowanie. Tym bardziej, że jak widać ilość podstron spada (jest to wynik między innymi naprawienia systemu sprawdzającego cache, wcześniej był z tym problem).

Wraz z pojawianiem się nowych stron w systemie spodziewany jest wzrost cen punktów systemowych. Jak to wyjdzie w praniu - zobaczymy.

Ochrona przelewów w przypadku braku punktów na koncie wydawcy to bardzo duża i wystarczająca ochrona. Trzeba zadbać o zapas punktów.

Dla strony 55465 wyzerowałem indeks żeby sprawdzić w miarę szybko ponownie. Ogólnie jeszcze w tym tygodniu powinno być przyśpieszone sprawdzanie zaindeksowania (i to bardzo odczuwalne pod względem prędkości).

Teraz sprawdzane jest około 6k podstron na dobę (co daje około 14 dni na całość). A będzie sprawdzane kilka razy szybciej.

• Like 2
  • Thanks 1

Dzisiaj z powodu braku cache wywaliło około 100 stron, w przypadku braku cache dość szybkim rozwiązaniem problemu jest przeindeksowanie za pomocą google search console.

nie ma tam synonimów, wodolestwo jak zwykle rzecz gustu.
Jeśli tak będzie to rozwiązywane to ja dodałem tutaj ostatnie 10 tekstów i nawet nie podnoszę domen, które kupiłem, tzn nie w tym systemie bo szkoda czasu.

@Dralik - musiały oberwać rykoszetem, ostatnio sporo tego było u Ciebie w odrzutce za nieunikalne treści. Wystarczy zgłosić i sprawdzone zostaną ponownie. 

@okazwłoka to co zostało usunięte, było dodane jeszcze przed "nowymi zasadami" i sam zaakceptowałeś takie podstrony, w jednej z naszej wiadomości prywatnej ;-)
Jak widzisz nie komentowałem tego dopóki nie poruszyłeś tematu.

Wracając do tego co zostało usunięte, to nie rozumiem, mam jakąś łatkę: "Dralika strona więc do kosza" ?

Teraz dana strona skoro miała licznik 100 podstron, które mogę dodać, usunąłeś mi 6 czyli już mogę dodać tylko 94. Średnio mi się to podoba, wolałbym żebyś to zrobił od strony admina, a nie że ja mam je teraz usunąć i ponownie dodawać, co nie gwarantuje, że łatka znowu nie powróci :)

80% jak nie 90% moich podstron w systemie to strony z samego początku kiedy takowe były przyjmowane, w sumie zastanawiam się czy usuwanie ich jest w ogóle ok ale to już zupełnie inny temat i nie chce mi się go poruszać.

Edytowane przez Dralik

Godzinę temu, okazwłoka napisał:

Wystarczy zgłosić i sprawdzone zostaną ponownie. 

Pisząc to miałem na myśli, żebyś podał ID.

Łatki nie masz, po prostu czasem trzeba podejść do tematu moderacji bardziej masowo i takie rzeczy mogą się zdarzyć.

Stare podstrony nie są ruszane od zmiany zasad 1 maja, te które podałeś to nowo zgłoszone.

Pomyłki w moderowaniu się zdarzały, zdarzają i będą zdarzały - czasem na korzyść, czasem na niekorzyść - ale od tego się ma klawiaturę, żeby można było się dogadać w przypadku błędów :) 

Edytowane przez okazwłoka

Ok, już wszystko jasne. To wracam do błędu 404 w google cache bo tu dosyć mocno oberwałem ;-) Trzymam za słowo, że weryfikacja cache będzie dużo intensywniejsza czyli moje dzisiejsze ruchy za moment pozwolą na przywrócenie sporej ilości podstron w systemie :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności