Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

System zostanie tak ustawiony, że raz znaleziony cache nie będzie zerowany. Czyli na przykład dziś sprawdza cache i znalazło z 15 maja. Dzisiaj sprawdza cache i jest jego brak. W takim przypadku cache nadal będzie ustawiony na 15 maja, dzięki temu unikniemy częściowo problemy z czkawkami cache w Google.

W zasadzie zaraz pójdzie masowa aktualizacja statusów na tej podstawie (miejscówki z cache nie starszym niż 60 dni w przypadku statusu "stary cache" otrzymają status aktywny).

Samo sprawdzanie cache też będzie podrasowane (myślę, że do południa będzie nowy system śmigał).

Także sytuacja powinna wracać powoli do normy.

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

Hmm, u mnie na razie na jednej domenie jest ten błąd, ale może zaraz pójdzie fala, skoro mówisz że u Ciebie wszystkie oberwały ;)

Ogólnie w ostatnich dniach się dziwne rzeczy dzieją w panelu (głównie związane z cache + teraz się okazuje że sprawdzanie Rank nie działało).

Sprawdzam skąd się to wzięło. Dam znać za moment jak będę wiedział.

To prawdopodobnie przez ostatnie  zamulanie  serwera jakie miało miejsce.

Robię zabezpieczenie, strony od teraz z automatu nie będą oznaczane, będą trafiały najpierw na stolik do ręcznego sprawdzenia.

Black Friday 2024

U mnie też masowe usuwanie stron cache, strony od jakiegoś czasu dodaje do indeksu i renderowania przez GWT i o dziwo strony, które dzisiaj pokazują error 404 wczoraj i wcześniej wskazywały normalnie cache.
O tym z błędami 404 pisałem już dużo wcześniej, że jest to problematyczne. No mi przez ostatnich kilka dni kilkadziesiąt tys pkt wyleciało, jeszcze jest na plus ale to już końcówka ;-) 

Oooo, mi przynajmniej w końcu przeliczyło Rank (ponad 35 stron już przeliczyło z dzisiejszą datą). Tylko jeszcze na tych stronach się punkty nie zaktualizowały, ale myślę że to kwestia max kilku godzin.

@okazwłoka Jak to jest z tym cachem? Pomijam obecny, masowy problem błędów 404, o czym pisali nawet na zagranicznych blogach -> https://www.seroundtable.com/google-cache-404-mobile-first-index-25803.html . Ale znalazłem teraz 2 podstrony, które zostały usunięte z systemu ze względu na stary cache; wchodzę ręcznie i kopia strony jest z 22 maja. Ale Linktak niby robił ostatnie sprawdzenie 03.05.2018! Miesiąc bez sprawdzania? Czy to tak ma być, czy coś tu się zawiesiło? Podstrony ID 61203 i 61204.

Edytowane przez Młynek
info o cache

Z tego co wiem, system nie wycofuje linków z takich podstron a jedynie zeruje ilość punktów. W ten sposób linkujący nie płacą za odnośniki ze starym cache. Musisz przeindeksować podstronę a potem poczekać aż system załapie nową datę. Dopiero wtedy otrzymasz punkty.

• Like 1

Dla mnie lepiej jest, gdy system nie wycofuje linków a ja sobie daną podstronę przeindeksuje. Wtedy czekam aż system zaktualizuje datę i od razu mam punkty na koncie.

Gdyby system wycofywał linki musiałbym najpierw przeindeksować podstroną, czekać aż system zauważ zmianę a potem dodatkowo jeszcze czas na wyświetlenie pierwszego odnośnika :)

• Like 1

Cache jest sprawdzany obecnie poprawnie, jeśli info o cache nie zgadza się proszę o info ze szczegółami.

Podstrony poleciały, gdyż to wcześniej był błąd i nie sprawdzało cache. Ostatnio zostało to naprawione, ale zaś w Google pojawił się błąd - ale system znalazł na to sposób i już od kilku dni wszystko dobrze chodzi.

@BaS - to tylko kwestie synchronizacji danych. Wszytko wygląda ok.

Edytowane przez okazwłoka

Black Friday 2024

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności