Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

praktycznie w każdej domenie z wysokim rankiem mam coś w top10 lub top50 w semstorm ale mam mieszane uczucia co do samego pomysłu.
Nie będę głośno mówił, ale @okazwłoka na koniec czerwca pewne zmiany zobaczymy w statystykach systemu (nie wiem jak duże)

Tak, w najbliższym czasie  będzie  regulacja wysokich ranków (co zostało wcześniej zapowiedziane) i żadnych dodatkowych zmian nie będzie (oczywiście jeśli nic nieoczekiwanego się nie wydarzy po stronie algo google lub majestica), także wydawcy mogą u nas spać spokojnie.

@Dralik - jak możesz daj cynk na priv. Też coś słyszałem, ale nie wiem czy to to :)

Edytowane przez okazwłoka

Polecam czytanie działu "Aktualności systemowe" - https://www.forum.optymalizacja.com/topic/248064-aktualności-systemowe - dodam informację dla wydawców, bo nie każdy jest na PiO i faktycznie ważne zmiany mogą komuś umknąć.

Tu jest to o co pytasz:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/248064-aktualności-systemowe?do=findComment&comment=1559133

To będzie korekta, a nie rewolucja, więc spokojnie.

W tym momencie jest tak, że system jest zero-jedynkowy. Patrząc na statystyki można powiedzieć, że strony mają albo rank=10, albo rank 3 - a to jest wina złych proporcji wyliczania ranku. Właśnie to ma być skorygowane, ale nie da się tego zrobić bez podniesienia współczynnika dla najwyższych ranków.

Symulacja rank jest już zrobiona. Jest zrobiona korekta rank10 i bardzo drobne korekty dla niższych ranków. Dzięki tym drobnym korektom regulacja współczynnika będzie mniej odczuwalna w następnych miesiącach.

Dorobiona jest też symulacja ranku docelowego (1 październik).

Ręce mi opadły - Na pierwsze 40 domen wszystkie rank10 będę miał wszystkie rank9. Jestem ciekaw ile punktów spadnie mi całościowo z konta i czy dam radę przedłużyć przelewy.

Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu walczę, żeby utrzymać to co mam. Co innego mają ci, którzy posiadają punkty w innych systemach, linkują swoje domeny ze statlinka nabijają rd i to właśnie jest ta jakościowa zmiana w systemie.

Oka fajnie gdybyś zaktualizował kalkulator, żeby można było sprawdzić czy da radę podkręcić te domeny na rank10 i czy jest wogóle warto to robić.

Będzie import lub tak jak to do mam w planach  kopiowanie ze zmianą url i anchor: klikasz kopiuj link, wyskakuje okienko i tam podajesz pary url:anchor w wierszach.

Zmiana Rank musi dotknąć niektóre strony, po to jest wprowadzana. Oczywiście najbardziej ucierpią te najmniej podlinkowane.

Edytowane przez okazwłoka

Mi wypadnie 20% punktów za kilka dni i razem 40% punktów do października. Myślę że to gruba przesada. Może jeszcze połowa z tego rozłożona na te kilka miesięcy byłaby jakoś do zaakceptowania, ale nie aż takie drastyczne cięcia.

@lj2m do października nie powinieneś mieć problemu z odbudowaniem RD i TF stron :) Gorzej z tym co się będzie działo teraz 1 lipca. Nie wiem dlaczego strony, które dzisiaj mają Rank 10 tego dnia będą miały np 6, pisaliśmy od początku o stopniowym przejściu, a nie radykalnym :) Kilka stron można podlinkować i mieć RD wysoki, ale jak ktoś ma kilkaset stron to to już nie jest takie oczywiste, chociaż mam przypadki gdzie i TF wysoki, RD na poziomie 400 a i tak strona Rank 10 niby ma nie mieć. Nie rozumiem :)
Brakuje w systemie informacji o minimalnych parametrach dla Rank 1, 2, 3 [...] 10.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności