Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny są niskie bo ktoś przechwycił domenę z 5 linkami wysokim TF posiadającą 3 lata w archives, dodał 100 art po 5k znaków i więcej na stronę nie patrzył. Gdyby miał utrzymać dodatkowo pod linkowanie jakiś automat, serwer captcha itp zapłacić za linkowanie tej domeny to to już mu się nie opłaca i stąd bierze się płacz gdy wchodzą zmiany podwyższające moc domen w systemie.

no stary ja podejrzewam, że ty sobie grzejesz statlinkiem w swoje domeny. Tym sposobem możesz nabić RD ile zechcesz... Dlatego możesz odwaznie pisać "zróbmy 300 RD na rank10". Domeny w systemie są takie, jakie były początkowe ustalenia, daje lewą ręke uciąć, że system do grudnia straci 20-30% domen, bo jak te z rank10 spadną do rank6-7 to przedłużenie będzie nieopłacale.

Nie wiem o jakim zwiększeniu mocy mówisz...

Po mojemu dla linkujących lepiej jest mieć link na domenie, do której właściciel "grzeje" niż na "nie grzanej". Dlatego ponawiam moją propozycję:

Dobrym pomysłem jest także ustalenie minimalnej ilości RD dla danego rank, coś w stylu:

A może dało by wprowadzić tagi wykluczające,  że na takich stronach się nie pojawią linki? Czaruję i czaruję z tagami co patrzę w nowe linki to mam wrażenie że pół stron w systemie jest jednej tematyki i tak usuwam i czekam jak wreszcie coś normalnego wejdzie ;)

Zmiany zostaną takie, jak to jest zapowiedziane. Aktualnie system czeka na deficyt punktów i wtedy zacznie się dodawanie nowych domen i treści na nowych zasadach, a wtedy cena powinna podskoczyć dla nowych transferów - nie widzę innej opcji. Liczyłem, że deficyt punktów przyjdzie szybciej, ale się przeliczyłem.

Rank10 muszą mieć strony naprawdę mocno podlinkowane, nie może być tak że rank10 ma strona z 30 linkami i rank10 ma strona z 300 linkami - to musi być i będzie zróżnicowane.

Widać https://linktak.pl/?typ=strona_statystyki , że w systemie jest sporo stron z kilkoma linkami z rankiem=10, spadły do rank9. Nadal słabo podlinkowane w następnych miesiącach będą spadać z rankiem.

Dodatkową modyfikacją w Ranku jaka będzie wprowadzana systematycznie do 1 października, to wpływ wieku domeny na Rank, chodzi o warunek:

Cytat

gdy TF>=8 oraz RD >100. W takich przypadkach każdy rok oznacza powiększenie parametru Rank o jeden.

Od 1 października będzie to

Cytat

gdy TF>=10 oraz RD >200. W takich przypadkach każdy rok oznacza powiększenie parametru Rank o jeden.

Co do zmian w definiowaniu linków, chcemy żeby to było wszystko na podstawie Rank, ale nie wykluczam wprowadzenia dodatkowych parametrów.

Co do tagów: najlepiej ustawiać po tagach występujących w tekście.

Październikowy jest ostatni, tam regulacja rank będzie już zakończona i jeśli nie będzie zmian po stronie serwisu majestic.com, to tak zostanie.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności