Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w formularzu dodawania/edycji linku jest już pole do zaznaczenia przydzieleń tylko z białej listy bo nie widzę?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Nie ma jeszcze. Jak przetestuję to będzie. Myślę że jutro do południa już będzie przetestowane.

• Thanks 1

Może tak od razu dla wydawców przy ich domenach jakieś znaczniki, że domena jest na białej/czarnej liście u X użytkowników? Albo chociaż info o białej liście, by uniknąć migrowania treści z domen z czarnej listy na jakieś nowe. Bo takie info o tym, że domena znajduje się na czarnej liście może sugerować podmianę domeny, ale zawsze ktoś tam i tak będzie sobie z takiej oczernionej przez kogoś domeny linkować. Więc po co mu te linki podkopywać. Wydawca najwyżej sam oceni, że strona słabo punktuje i ją zlikwiduje z czasem.

Nie wiem czy to dobry pomysł, ale myślę, że byłoby to jakąś bezpośrednią wskazówką czego użytkownicy chcą od wydawców.

• Like 1

@Rainmaster Ok, opcja białej listy działa już i jest w 100% dostępna i funkcjonalna.

@ttah Jestem za, wydawca niech wie, czy jego strona ma branie czy nie.

• Thanks 1

Nic pilnego ale w sumie prognoza ilości slotów może też brać kryterium zaznaczonej białej listy. Wtedy będzie bardzo użyteczna do przejrzenia ile mamy z niej slotów wg pozostałych zaznaczonych kryteriów.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

1. Usuń grupę -> powinno być jeszcze potwierdzenie / confirm przed usunięciem

2. Unikalne domeny w obrębie grupy - powinno być w obrębie anchora lub grupy, jako opcja do wyboru. Zawężenie do grupy ogranicza możliwość przydzieleń dużo znaczniej niż zawężenie do anchora

• 3 tygodnie później...

Luźny pomysł na rozbudowę czarnej listy o wprowadzanie maski jako części adresu podstrony na jakiej nie chcemy linku np:

*/author/*

Dodanie takiego wyjątku od razu wycofa nasze linki z podstron zawierających taki ciąg znaków i nie dopuści do publikowania na takowych w przyszłości.

Jeśli to nie problem dobrze by licznik dot. czarnej listy w submenu zliczał jednak same domeny bez uwzględnienia takich uniwersalnych masek.

Jeśli mam wybraną 1 kategorię, która zwraca po czasie brak slotów, "doznaczam" 2 kategorię, np. Wielotematyczne.. to po zmianach w anchorach, system nie wie, którą kategorię preferuję? Jeśli tak to, powinna być opcja wyboru kategorii głównej i dodatkowych lub coś na podobnej zasadzie inaczej, np. po usunięciu linków, system usunie mi te z pożądanej kategorii i zacznie dodawać w "awaryjnej", wielotematycznej.

Edytowane przez Anmato

Nie ma preferowanych kategorii. Można wykorzystać do tego możliwość kopiowania projektów i ustawiania w nich różnych kategorii.

Usuwanie linków przez system to powinna być ostateczność. Przed upływem 4 dni od wejścia konta na minus najlepiej ręcznie usunąć te linki, które są mniej priorytetowe.

• 2 tygodnie później...

Prośba o dodanie na białej liście przy każdym urlu obok przycisku "Usuń" drugiego w stylu "Usuń i dodaj do czarnej listy". Analogicznie też przydałby się taki przycisk na czarnej liście "Usuń i dodaj do białej listy". Przy żonglowaniu domenami między listami znacznie to przyspieszy grzebanie zamiast obecnego wyszukiwania domeny na obu listach tym bardziej że czasem dodawanie wielu adresów przez formularz do białej listy zawodzi i doda się tylko ostatnia linia więc pewniej ale wolniej jest dodawać po jednym adresie.

Edit: a przy okazji tematu białej listy jeszcze prośba o tuning opcji we właściwościach linku "Przydzielaj tylko na domenach z mojej białej listy: " - z zero-jedynkowej zrobić np dropdown z opcjami:

- przydzielaj tylko na domenach z białej listy

- bez znaczenia (opcja domyślna niczym niezaznaczona obecna)

- nie przydzielaj na domenach z białej listy

Zastosowaniem tej trzeciej opcji byłaby super wygoda przy testowych projektach dla budowania białej listy (dodawane do takowej domeny od razu by znikały z przydzieleń tego testowego projektu tak jak to działa z czarną listą).

Edytowane przez Rainmaster

Mam propozycję, aby dodać formularz do dodawania pojedynczej podstrony (chodzi o strony, na których się wyświetlają linki systemowe). Taki formularz miałby:

• pole adres url artykułu
  • textarea dla tekstu głównego,
  • pole dla tagów.

Chodzi o łatwość dodania nowej podstrony, gdy np. uaktualniłem stronę o jakiś nowy artykuł (teraz muszę tworzyć tekst do zaimportowania wg schematu i wklejać to w formularz importu podstron). A tak bym robił ctrl+c, ctrl+v bezpośrednio z danej podstrony, wpisał tagi i voila.

Może się to też przydać dla nowych użytkowników, którzy dopiero co poznają system i mogą mieć początkowo problemy z importem podstron (były takie przypadki z tego co wiem).

Nie wiem czy ma to większy sens, mi by się raz na jakiś czas przydał taki formularz.

Edytowane przez ttah
  • Like 2

@Rainmaster - dodam te przyciski, co do nieprzydzielania na domenach białej listy dopisuję, ale będzie to gdzieś tam na szarym końcu na razie :) 

@ttah - przyda się, oj przyda :) - zrobione.

Edytowane przez okazwłoka
  • Like 2

@okazwłoka ok to super - czeka mnie przewalenie kilkudziesięciu stron między listami i takie przyciski niesamowicie ułatwią sprawę wykluczając ewentualne czeskie błędy.

I przy okazji - wiadomo już coś na temat wdrażania parametrów widoczności z semstorm w module artykułów oraz samym swlu?

• 2 tygodnie później...

Kierowanie po tagach jest obecnie sprawne w 50%, system wymaga podania każdej odmiany wyrazu - tagu, co ogranicza celność i dopasowanie. Np. po tagu "reklama" znajdzie 6 slotów a po dodaniu kolejnego słowa gdy będziemy mieli "reklama, reklamy" już znajdzie 9 slotów. Przydałoby się maskowanie czyli działanie opcji "reklam*", "budow*" itp. i tak dokładność maksymalna jest tutaj zbędna.

--

Wg mnie dla optymalizacji systemu brakuje podawania danych o zapotrzebowaniu kategorii na nowe sloty, tak było w Statlinku, to świetna opcja. Widać wówczas, jakie kategorie są chodliwe i które wymagają dostawienia stron.

Prawie w każdej kategorii brakuje unikalnych domen! Nie ma jak pozycjonować, czy będzie jakiś państwowy interwencjonizm w zasoby?

--

"anchory zostaną podmienione tylko w przypadku, gdy opublikowany link z anchorem nie znajdzie się wśród zdefiniowanych. Opublikowane linki z anchorami istniejącymi w polu z anchorami nie zostaną zmienione." - dla mnie to zaskoczenie, ktoś popełni literówkę i potem musi usuwać anchor, dodawać na nowo w osobnym linku bo system nie poprawi, skąd taki pomysł autora? Zaszła zmiana we frazach u klienta i zamiast dokonać płynnej zmiany muszę zerować, dodawać, to masakra. Musi to działać jak w Statlinku, inaczej wiele osób nie przeniesie się stamtąd do Linktaka

Edytowane przez Anmato
  • Like 1

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności