Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Cytat

Trust flow w majestic, decyduje o wartości strony

Niby w jaki sposób, chyba, że Ty pozycjonujesz stronę w Majestic a nie w Google

Cytat

niższym tf niż 15 nie miały ranku większego niż 5.

TF nabić to bardzo prosta sprawa, powiem Tobie więcej TF szybko nabija się własnie najgorszymi linkami, ciekawo jak Ty chcesz podnieść tym wartość stron i całego sytemu....

Rank jest nie do ruszenia, czas zmian już dawno za systemem. Teraz system pracuje na miano stabilnego i jedynie co, to rozwija funkcjonalność, ale w ocenie stron niewiele więcej da się tu zrobić.

Przy ważeniu jakości (zarówno treści jak i linków) nie możemy zapominać o tym, że jest to SWL. Indywidualne zapotrzebowania na linki można realizować na przykład za pomocą zaplecza SEO, do czego zachęcam i nawet staram się robić o tego softy :D - jakby ktoś nie wiedział to jest np. fajny komplet Panel WPis + CMS Pod Zaplecze.

Edytowane przez okazwłoka

Teraz, MaxPan napisał:

Niby w jaki sposób, chyba, że Ty pozycjonujesz stronę w Majestic a nie w Google

TF nabić to bardzo prosta sprawa, powiem Tobie więcej TF szybko nabija się własnie najgorszymi linkami, ciekawo jak Ty chcesz podnieść tym wartość stron i całego sytemu....

A jest jakiś parametr z google w wartości ranku linktak - nie widzę, no chyba ze site. Wszystko opiera się na parametrach majestic i wieku domeny. Sztuczne podbijanie RD żeby zwiększyć rank, naraża stronę na filtr. Lepiej mniej linków, a dobrej jakości. Wg. majestic "Trust Flow odnosi się do jakości i wiarygodności strony i TF=20 uważany jest jako wartość średnia" więc jeśli strona w linktaku ma TF 10 i rank 10 to chyba nieporozumienie.

Cytat

A jest jakiś parametr z google w wartości ranku linktak - nie widzę

Ale czy Musisz widzieć skladniki algorytmu oceniania strony? Własnie, że nie wtedy będą nadużycia. Najlepiej kiedy w systemie swl w ogóle nikt nie wie co jest w algo oceniania strony. 

Przy punktacji biorą udział takie parametry jak zindeksowanie i data cache. Innych parametrów Google nie udostępnia :D 

Przerabialiśmy już w systemie strojenie, niepotrzebne zamieszanie. Mam doświadczenie z domenami  i wykorzystałem je przy ważeniu. Na potrzeby stron SWL to jest wystarczające.

Domeny z linkami można sobie przeglądać, dodawać do czarnej i białej listy - po to jest właśnie ta funkcjonalność, bo ja dobrze wiem, że czasem domena z Rank 5 jest mocniejsza od jakiejś z Rank 10.

• Like 1

Teraz, MaxPan napisał:

Ale czy Musisz widzieć skladniki algorytmu oceniania strony? Własnie, że nie wtedy będą nadużycia. Najlepiej kiedy w systemie swl w ogóle nikt nie wie co jest w algo oceniania strony. 

Składniki algorytmu wpływają rank i ilość punktów za link, jeśli chcę linka na tf 10, to też go przydzielę, ale żeby miał swoją niższą wartość.

Ruch ma tyle samo do mocy strony co i TF, czyli może się zgadzać, ale nie musi.

Obecnie nie ma sposobu na określenie mocy domeny w oczach google.

Edytowane przez okazwłoka

17 godzin temu, Krystian M napisał:

Wiem że tak jest, najlepiej przy wyborze linka, kierować się dużym ruchem strony w google i wysokim TF.

Jaki strona ma ruch to tego nie wiadomo, ale zawsze można posiłkować się parametrem ruchu z SEMStorm przy dobieraniu kryteriów dla linku. To oczywiście też nie są dane z Google, ale będzie to jakieś odniesienie. Właśnie w tym celu okazwłoka to wprowadził.

Nie zawsze punktacja wysoko ocenionej w SEMStorm strony będzie się zgadzała z "mocą" strony wg Majestic(bo to ten drugi główne wpływa na punktację), ale nie można mieć wszystkiego na raz.

• Thanks 1

Wolę, żeby wydawcy kombinowali z linkowaniem niż z treścią na stronach.

Uzależnienie Ranku od ruchu sprawi, że na stronach do nagłówków i tytułów (title) będą bezsensu wrzucane tagi, które podniosą wskaźnik ruchu.

• 5 miesięcy temu...

Po cichu myślę, nad wprowadzeniem w końcu możliwości wyboru ilości linków na podstronie (od strony wydawców) w zakresie od 1-3 (oczywiście tak jak dotychczas można wybrać 0 - wystarczy nie zgłaszać danej podstrony do systemu).

Ale bardziej chciałbym tutaj zapytać o opinię (wydawców i reklamodawców) na temat dodatku, nazwijmy to wyszukiwarka podstron dla linków. Miałoby to działać tak, że linkujący tworzy projekt, następnie odpala sobie wyszukiwarkę (oczywiście po różnych parametrach). Wyszukiwarka wypluwa wtedy odpowiednie adresy z parametrami, użytkownik może sobie taką stronę spokojnie sprawdzić i w razie zainteresowania zwyczajnie kliknąć i zamieścić tam link. Łat abałt? 

• Thanks 1

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności