Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Dopasowanie po treści nie ma ograniczeń do ilości słów. Chodzi o to:

Zamieszczaj linki tylko w przypadku dopasowania po tagach (przynajmniej jeden tag)

?

Podam przykład:

Gdy w sekcji "Tagi" wpisuję: 'Adam Mickiewicz' to sekcja "Oblicz ilość potencjalnych slotów (dopasowanie po treści)" pokazuje mi liczbę 25. Gdy wpiszę w tej sekcji 'Adam, Mickiewicz' to również pokazuje 25, co rozumiem tak że zlicza tylko pojedyncze wyrazy, a już całej frazy 'Adam Mickiewicz' nie sprawdza. Chyba że problem jest jedynie z tym mechanizmem sprawdzającym, tego już nie wiem.

Edytowane przez lj2m

aktualnie moderacja nie jest jeszcze dokładna taka jak ma być w maju czy tam czerwcu, a już czas na zmoderowanie strony robi się spory :/ Może warto byłoby pochylić się nad tym tematem, przed wprowadzeniem nowych zasad.

Chciałem podlinkować stronę, która jest w systemie i wystąpił komunikat:

Tej domeny nie można linkować z systemu linktak.pl, została zablokowana przez właściciela domeny. Jeśli jesteś obecnym właścicielem domeny przeprowadź akcję weryfikacji własności domeny (opcja odblokuj) w menu Moje strony->Blokada linkowania. Pamiętaj też, że nie można linkować stron systemowych.

Od kiedy to nie można linkować stron systemowych? I dlaczego?

Czy podstrony, które zostały odrzucone z powodu starego cache są po jakimś czasie znowu sprawdzane? Mam taką jedną - id 49759, na początku kwietnia została odrzucona, 10.04 jest już świeży cache, ale status się nie zmienił i jest za nią 0 pkt (mimo, że linki cały czas się wyświetlają).

Dnia 22.04.2018 o 13:05, lj2m napisał:

Chciałem podlinkować stronę, która jest w systemie i wystąpił komunikat:

Tej domeny nie można linkować z systemu linktak.pl, została zablokowana przez właściciela domeny. Jeśli jesteś obecnym właścicielem domeny przeprowadź akcję weryfikacji własności domeny (opcja odblokuj) w menu Moje strony->Blokada linkowania. Pamiętaj też, że nie można linkować stron systemowych.

Od kiedy to nie można linkować stron systemowych? I dlaczego?

Mam nadzieję, że to jakiś tymczasowy błąd..

Zostało wprowadzonych trochę zmian do systemu i  koniecznym też było wprowadzenie ograniczenia linkowania stron systemowych z prostego powodu - zrobiłoby się jedno wielkie linkowane między sobą zaplecze. A była to praktyka mocno stosowana przez wydawców  i dlatego nagle zostało to wprowadzone. Choć faktycznie zabrakło komunikacji.

Odrzucenie z powodu cache jest czasowe, co jakiś czas będzie strona sprawdzana i jeśli wróci do cache, to wróci też punktacja. Różnica pomiędzy wróceniem cache i wróceniem punktów nie powinna być większa niż doba.

Z minusowymi punktami postaram się coś jeszcze pogrzebać żeby tak często nie mieszało.

System nie ma możliwości ustawiania linków po IP stron.

PS. Przypominam, że od 1 maja obowiązują nowe zasady przyjmowania stron, śruba jest podkręcona. Dotyczy to także zgłaszania podstron do istniejących już w systemie stron.

Pewnie przez jakiś czas nie będzie przybywało nowych zasobów z tego względu - do wykorzystania zapasów u wydawców. A te tak duże w sumie nie są i pewnie jeszcze przed wakacjami coś ruszy

Garść statystyk systemowych:

Ilość domen w systemie: 2237
Ilość podstron w systemie: 71187
Ilość punktów generowanych przez system: 3979381
Ilość punktów transferowanych: 3029500
Ilość punktów przeznaczonych na linki: 3077925
Ilość emitowanych linków: 124647
Ilość aktywnych użytkowników: 155

Po wprowadzeniu kilku zmian kilka rzeczy się przyblokowało, juz dziś powinno wszystko ładnie się zaktualizować :) 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności