Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie nie wygląda ok, bo z tego powodu mi niektóre podstrony odrzuca :)  Np. 68351, sprawdzona 2.06, jak sprawdzam teraz to cache jest z 1.06, a w systemie data cache to 22.02.  Może zwracało wtedy 404, nie wiem, ale jak poprzedni post pisałem to duża część odrzuconych przez stary cache miała go z czerwca/maja. Teraz jak sprawdzam odrzucone to jest akurat więcej 404. 

Edytowane przez BaS

Różnica w sprawdzeniu i cache dość mała, stąd podejrzewam, że Googiel jeszcze nie pokazywał tej najnowszej kopii. Wyzerowałem przed momentem datę sprawdzenia indeksu, do godzinki powinna ta podstrona być ponownie sprawdzona przez system. Nie widzę tu innej opcji jak poprawne wskazanie nowego cache, sprawdzę to za jakiś czas czy jest już ok.

Wcześniej Googiel namieszał nam w systemie z cache, ale to już wraca do normy, system sobie z tym poradził.

@okazwłoka Oka czy udało się naprawić cykliczne wywoływanie sprawdzenia kryterium Rank dla linków czy wywołujesz to co jakiś czas ręcznie przez przeglądarkę? Pytam bo przez parę dni działało to idealnie a teraz widzę coraz więcej przydzieleń w linkach z nieprawidłowym kryterium - być może jednak rank gdzieś po prostu spadł i system jeszcze nie zareagował z podmianą, nie wiem jak w praktyce szybko takie coś podmienia?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Mamy trochę ruchu w ranku ostatnio, więc zmiany mogą być dłużej wprowadzane. Opcja ta działa prawidłowo.

• Like 1

Normalnie nie powinno być dłużej niż 24h. Ale powtarzam, że teraz to trwa trochę dłużej bo jest przetasowanie ranku.

Jeśli piszesz  o adresie nieklikalnym, to nie rozważałem :)

Edytowane przez okazwłoka

Faktycznie była jeszcze luka w harmonogramie i nie wszystko szło jak trzeba. Teraz ruszyła maszyna, dziś powinno być już wszystko zaktualizowane co zalegało.

• Like 1

Rzucam pomysł, już za niedługo systemowi stuknie rok, więc czas na wprowadzenie jakiegoś sensownego bonusa dla stron, które utrzymywane są w systemie co najmniej rok:

domeny utrzymywane dłużej niż rok będą otrzymywały bonusowo 300 punktów (bez względu na rank).

Rabatów na razie nie będzie. Im więcej rabatów, tym bardziej będzie cierpiała cena punktów. Życzyłbym sobie, żeby zamiast rabatu wydawcy podnieśli ceny o złotówkę i wyjdą na tym lepiej niż na rabacie.

Jest kolejny pomysł i w zasadzie funkcja jest w trakcie realizacji: będzie można swoje strony podpięte pod system łatwo i szybko wystawiać na sprzedaż. W ogłoszeniach będzie widać statystyki strony (oczywiście bez adresu) i cenę jaką określi właściciel.

Widzę, że już zakładka do sprzedaży stron jest dostępna, fajnie - teraz tylko czekać na pierwsze ogłoszenia:)

Pytanie - "Koszt przeniesienia jednej strony na innego użytkownika: 10% miesięcznej wartości punktów (minimum 5 kredytów)." - w jaki sposób będzie wyliczana wartość punktów?

Przy okazji - niektóre podstrony u mnie nie trafiają do sprawdzania w Google:

96385 - dodałem 10.06, do tej pory czeka na skanowanie parametrów

70841  - odrzucona przez stary cache, mimo że ostatni raz został sprawdzony w kwietniu, a cache jest aktualny, z 7.06

Byłaby możliwość dodać przycisk na sprawdzenie cache, taki jak "Sprawdź indeks Google"? Sprawdzam często po kilka, kilkanaście stron i kliknięcie stąd jest dla mnie dość wygodne, a wtedy nie musiałbym sobie zamieniać info na cache. I czy by można dodać jakiś znacznik przy podstronach, dla których jest widoczna data cache z poprzedniego sprawdzenia, bo ostatnie dostało 404?

@okazwłoka dwa pytania:

1. Czy sprawdzanie Rank działa poprawnie? Mam sporo stron, które od ponad miesiąca nie były sprawdzane. Dla przykładu strony, które ostatni raz były sprawdzane 12.05 - 1620, 1621, 1614, 1615

2. Jak wiadomo, od jakiegoś czasu Google dla wielu zapytań "cache" pokazuje 404. Czy jest jakiś pomysł na to? Bo na razie chyba jedynym skutecznym sposobem jest GSC i zgłaszanie podstron do ponownej indeksacji. Przy czym nie nadaje się to do masowych działań, a co ważniejsze, chyba nie byłoby najrozsądniej gdyby wszystkie strony w Linktaku były podpięte pod GSC.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności