Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzę jeszcze dokładnie ten rank, ogólnie maszynka chodzi, ale może faktycznie adresy są pomijane.

Edit. Faktycznie nie chciało sprawdzać, poprawiłem właśnie i rank zaktualizuje tam gdzie trzeba (ponad 300 domen).

Co do cache, system ma na to sposób i nie ma się czym martwić. Najlepiej nie podejmować żadnych działań i nie dodawać stron do GSC w celu przeindeksowania.

Edytowane przez okazwłoka

@okazwłoka a mógłbyś publicznie / na priv napisać coś więcej na temat tego systemu, mi od kilku dni za cache znowu wylatują pkt co prawda marginalna ilość narazie, ale ciężko pilnować ten temat. To, że z cache jest jak jest widzą chyba już wszyscy.

Podpinam się do pytania Dralik - czy chodzi o to, że jeżeli będzie 404 to po prostu zostawia datę z poprzedniego sprawdzenia cache? "Najlepiej nie podejmować żadn ych działań i nie dodawać stron do GSC w celu przeindeksowania." - to by sugerowało, że system sam próbuje indeksować takie strony:) czyli coś co proponowałem jakiś czas temu do dodania jako płatną opcję.

Zacytuję sam siebie "96385 - dodałem 10.06, do tej pory czeka na skanowanie parametrów " - już sprawdziło, jak i kilka innych które ostatnio dodałem, a po pierwszym sprawdzeniu nie były jeszcze w Google, ale pozostał status "Oczekuje na skanowanie parametrów", zamiast trafić do moderacji.

Przy okazji zauważyłem, że system niepotrzebnie sprawdza podstrony, które zostały odrzucone w moderacji, np. 96005.

I dzięki za dodanie "Sprawdź cache Google", bardzo ułatwi mi to sprawdzanie stron.

24 minuty temu, BaS napisał:

jeżeli będzie 404 to po prostu zostawia datę z poprzedniego sprawdzenia cache

tylko to też żadne rozwiązanie, dla przykładu system ostatnio trafił na cache w marcu 3 miesiące temu, ja przeindeksowałem stronę cache był 1 czerwca, teraz system widzi 404 więc łapie cache z 3 miesiące temu i w ten sposób strona, która wpadła w cache 1 czerwca może nigdy nie zostać przywrócona do systemu. Rozwiązanie jest na już, ale za 3 miesiące połowa stron, jak nie wszystkie według systemu będzie miała stary cache bo trafić na moment kiedy google nie daje błędu 404 to też nie takie proste - ruletka.

To jest o tyle dobre, że jak jeszcze data poprzedniego cache łapie się to, żeby nie odrzucać strony, to taka strona dalej daje punkty, mimo że nie znalazło cache. Ale zgadzam się, to jest bardziej okrętka niż rozwiązanie, u mnie też te 404 stanowią coraz większy problem. Dlatego zastanawiałem się, czy Okazwłoka właśnie to miał na myśli, czy to co zasugerowałem, czy może jeszcze coś innego.

Już od jakiegoś czasu ta " grupa" istnieje, ale dla stron, zapomniałem że to miało być dla linków  :D Dorobię to dzisiaj.

Teraz jeszcze zmienić nazwę Grupy podstawowej w formularzu dodawania linku na Bez grupy, by było to jednoznaczne. Dzięki za tę zmianę!

I jeszcze mała prośba co do breadcrumbs. Jak np. wejdę w konkretną grupę linków, to dałoby radę, by jej nazwa pojawiała się tam? Bo np. później jak jeszcze wejdę w spis podstron systemowych z linkami, to w nawigatorze mam takie coś:

Home / Panel użytkownika / Grupy linków / Opublikowane linki

Brakuje jakby tego segmentu w jakiej grupie jestem, by to było klikalne i łatwo było do grupy wrócić, czyli:

Home / Panel użytkownika / Grupy linków / Grupa XYZ / Opublikowane linki

ed.

teraz nie wyświetlają mi się wszystkie linki, gdy wejdę w grupę Wszystkie grupy.

Edytowane przez ttah

Tak, jest 15 zamiast 33 (nie odpowiada to dokładnej zawartości żadnej z grup), paginator na dole ma tylko 1 podstronę, a jak kliknę w tę jedynkę w paginatorze, to przenosi mnie chyba do pierwszej podstrony grupy "Bez grupy" (która ma 1 link, dodany tam teraz, testowo). Tutaj z kolei paginator na 3 podstrony (czyli tyle, ile powinien mieć paginator dla grupy "Wszystkie grupy"). I przenosi mnie do podstron bez linków.

Po bezpośrednim przejściu do "Bez grupy" paginator też jest jakby wzięty od grupy "Wszystkie grupy".

• Like 1

Słuchajcie czy jest opcja na masowe usuniecie linków z danej grupy? Nie wiem czy zrobiłem coś źle czy system działa pataologicznie w tym miejscu. Miałem grupę z 800 linkami, usunąłem grupę, wszystkie linki przeszkoczyły do grupy "wszystkie grupy". Na chwilę obecną linki wymieszały sie z linkami z innych grupy i mam ich 77 stron, które musze wykasować ręcznie, super.

@Nossek - a nie pojawiła Ci się nowa grupa nazwana „Bez grupy”? Powinna, właśnie sobie przetestowałem. Do niej powinny trafić linki zabłąkane, czyli m.in. takie, które były przypisane do grupy, która zniknęła. W Twoim przypadku, te z usuniętej grupy.

Edytowane przez ttah
  • Like 1

Na razie tylko głośno myślę, ale co byście powiedzieli na dodatkowy wskaźnik ruchu w systemie. Są domeny z dobrymi wskaźnikami majestic, ale praktycznie zerowym ruchem z googla. Z takimi stronami musi być coś nie tak, skoro są "dobrze" podlinkowane, mają treść, a nie mają pozycji.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności