Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Takie punktowanie jak jest obecnie (całość punktów nawet przy jednym linku, 30% punktów dla podstron bez linków ze stażem 3mc) spełnia swoją funkcję przy małym systemie.

Ale system się rozrósł i w tej chwili działa to faktycznie na niekorzyść całego systemu. Ilość generowanych punktów powinna być proporcjonalna do ilości emitowanych linków.

• Like 1

ja bym to nazwał przejściem w końcu do normalności, patrząc na ilość linków w systemie i ilość podstron to praktycznie każdy na swojej podstronie ma przynajmniej 2 linki więc nie odbije się to zbyt mocno na wydawcach

Na jednych się odbije, na innych nie. Jeżeli na stronie masz 50% obłożenie tracisz połowę punktów - to mało?

Moim zdaniem system jest wciąż bardzo mały i takie ciągłe zmiany nie wpływają dobrze na jego stabilność. Teraz jesteśmy w trakcie aktualizacji ranku i dokładanie do tego następnych zmian to chyba trochę za dużo na raz?

To inaczej. Załóżmy, że strona ma rank10, 50% obłożenia i w tej chwili przynosi 5k punktów. Ile będzie ucięte? Potem przelicz to, powiedzmy, razy 50 stron i przemnóż razy 8 zł netto. Dla jednego mało, dla drugiego sporo, ale to już pisałem.

Poza tym od początku było mówione, ze strona dostaje całość punktów a teraz okazuje się, że ot tak, punktacja ma być zredukowana.

Przy aktualizacji ranku każdy ma możliwość reakcji i zapewne niebawem ranki wrócą do poprzedniego poziomu. Twoja propozycja oznacza prostą redukcję sporej ilości punktów dla części wydawców. Nie jestem pewien czy taka metoda na zmniejszenie ilości punktów na rynku jest najlepsza dla wszystkich.

Problem jest zasygnalizowany. Na razie nie ma żadnych konkretnych zmian. Od tych bonusów trzeba bedzie odejść lub przyciąć. 

Statustycznie w obecnej formie upłynęło by około 8% punktow w systemie, a wiec tragedii by nie było.

Edytowane przez okazwłoka

Czyli niektóre strony były fajne przy przyjmowaniu do systemu, a teraz już niekoniecznie i część wydawców ma sobie radzić.

Oka, patrzysz globalnie na cały system i faktycznie dla całego systemu 8% to niewiele, ale jak komuś poleci 50% to już jest problem, prawda? Powtórzę: przy takiej zmianie reguł gry w jej trakcie nie ma możliwości reakcji i poprawy. Zmiany tego typu powinny dotyczyć tylko nowych stron, moim zdaniem.

Od dwóch miesięcy nie przybywa stron, na giełdzie jest tylko jakieś 250k punktów. Faktycznie przy takich zmianach i sposobie ich wprowadzania mało kto będzie dodawał nowe strony.

O tym ile stracę punktów na aktualizacji ranku dowiedziałem się na kilka dni przed faktem. Wcześniej informacja była taka, że zmiany będą kosmetyczne.

Sama redukcja punktów nie sprawi, że ceny wzrosną i pojawią się nowi klienci.

nie róbcie już patologii z tymi cięciami... chhuj mnie strzela jak czytam co niektóre pomysły i propozycje. Utnijmy wszystko, nie będziemy robić nic innego, tylko kupować i dodawac kontent po to żeby utrzymać ilość punktów. Ja na kosmetycznej korekcie ranku będę w plecy 50k punktów, 350 zł netto nie leży na ziemi. Nie chce już liczyć ile podstron muszę oddać żeby wyjść na 0.

Zmiana zasad była potrzebna, bo dodawany content był w wielu przypadkach poniżej poziomu podłogi.  a to ze jest malo nowych domen... ile razy juz to pisałem. Są punkty, są niskie ceny - po co podłączać nowe? 

Rank od początku był niepoprawnie wyskalowany, zmiany są konieczne.

Co do zdjecia bonusów tez jestem skłonny objąć to tylko  dla nowo dodawanych tresci.

• Like 1

Domeny nie dochodzą, bo niektórym pewnie szkoda zachodu żeby robić dziesiątki domen i sprzedawać punkty po 6 czy 7zł za 1000pkt. 

Na samym początku wrzuciłem kilka domen do systemu z których mam trochę punktów, ale widząc te ceny wolałem wykorzystać punkty na linkowanie własnego zaplecza niż szukać kupców.

Czy Wy jako wydawcy robiąc strony do systemu zakładacie w ogóle, że te domeny, gdzie stoją po roku zostaną przedłużone? 

• Like 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności