Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam propozycję, do rozpatrzenia. Bardzo przydałaby mi się wyszukiwarka dowolnych zasobów działająca na zasadzie filtra. Czyli np. pierwszy rząd każdej kolumny na stronie (czy to ze stronami czy linkami) staje się filtrem - wyszukiwarką, która na żywo wyświetla tylko te rekordy z danej grupy, które pasują do filtra, który sobie ustalę (bez zwracania na ilość wyświetlanych rekordów na stronie).
Czyli np. w spisie wszystkich stron wpisuję sobie w pole URL frazę "com.pl" i po chwili wyświetlają mi się tylko strony, które mają w URLu tę frazę. Albo w linkach wpisuję w Anchor "owce" i wyświetlają mi się tylko te linki, które zawierają tę frazę.

W sumie mogłoby to być nawet na dedykowanej ku temu podstronie. Albo nawet lepiej by tak było, wówczas można by szukać globalnie dla całego konta.

@up myślę że jak ktoś ma więcej zasobów (czy to domen, czy to linków) to takie coś mogłoby być przydatne. Niemniej jednak w pierwszej kolejności wolałbym dodanie prostego segregowania po kolumnach (np. po Rank, ilości podstron, ilości podstron oczekujących, ilości linków itd.). Już jakiś czas temu ten temat był poruszany. Z każdym kolejnym dniem ta opcja jest mi coraz bardziej potrzebna, bo zaczynam się gubić w zapleczu.

Fajnie gdybyś wprowadził częstsze sprawdzanie indeksacji stron, które wyleciały z indeksu. Bo to tak jak w statlinku, podstrony wypadają na chwilę, a za moment wracają (ale tam punkty nie giną z tego powodu). Tutaj taka podstrona jest mrożona na +/- 15 dni mimo, że jest w indeksie.

Sprawdzanie zaindeksowania powinno być nie rzadsze niż 7 dni  z powodu błędu było to ostatnio dłużej, ale to był zwyczajnie błąd.

W nawiązaniu do konkursu dla wydawców, czy jest opcja aby prezentować gdzieś wyniki TOP3 na żywo (oczywiście bez nicków itd., tylko miejsce 1.xxx domen, 2. xxx itd.), tak aby wiedzieć gdzie się mniej więcej jest, i czy ma się szansę na podium, bądź ewentualnie ile domen trzeba dodać żeby zdobyć premiowane miejsce.

Najlepiej byłoby gdyby te statystyki były na żywo, np. w zakładce "Statystyki", ale jeśli to jest większy problem, to żeby chociaż były okresowo (co kilka dni) publikowane "ręcznie" na forum.

Widzę że przed chwilą się pojawiła to funkcja w panelu. Ale zliczanie domen dodanych w ostatnim miesiącu coś nie działa; zwraca niepoprawną wartość. Może tam jest ustawione że to jest wartość z ostatnich 30 dni, to wtedy może, ale na pewno nie jest to wartość pokazująca listopad (od 1 do 21)

Dzięki, faktycznie pomyłka była (liczyło wszystko nie z tego miesiąca). Teraz będzie poprawnie.

@Sebastian1984 - jest możliwość wybrania, pomiędzy linkami na podstronach a linkami na podstronach i stronach głównych. Tak to zostanie.

@Kaaarolek1 - czas oczekiwania na kolejne sprawdzanie zaindeksowania to kilka dni i takie tempo będziemy się starali zawsze utrzymywać. Czasem się zdarzy, że google wypluje błędnie wynik dla zapytania o zaindeksowanie, czasem może jakiś nieoczekiwany błąd. Sam też mam podstrony które siedzą w indeksie, a podczas sprawdzania przez system google wypluł info o braku. Takie rzeczy się zdarzają, trzeba po prostu przeczekać na kolejne skanowanie.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności