Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie będą tylko polskie strony, zobaczymy co w przyszłości.

Ustawiając możliwość linkowania tylko ze stron głównych sprawimy, że takie zdefiniowane linki będą "pożerały" miejscówki ze stron głównych i takie linki staną się luksusowym produktem.

Dałoby radę zrobić wykluczenie jakich podstron nie chce w systemie ?

Na zasadzie: dodaje stronę nazwadomeny.pl z jakąś ilością podstron, następnie dodaje kolejne artykuły i chciałbym znowu dodać je do systemu, ale w tych artykułach powiedzmy jest 10-20 podstron, których nie chce dodawać do systemu z jakichś tam powodów.

Miałoby to działać na zasadzie tak jak algorytm dodaje podstrony, po prostu mam możliwość wrzucenia adresów do koszyka strony, których nie chce w systemie / nie chce żeby ktoś z tych konkretnych podstron linkował do siebie.

Wiem, że mogę to zrobić na zasadzie wejścia do pliku importu i wyciąć to, ale taki koszyk ułatwiłby robotę, a jeśli system potrafi oddzielić podstrony, które już są w systemie od tych, które dodaje z importu to wydaje mi się, że napisanie takiego czegoś nie będzie kłopotliwe.

Jak wiadomo, za podstrony z linkami wychodzącymi jesteśmy znacząco karani, a nie każdy strony dodawane do systemu używa wyłącznie do handlu pkt.

Wiem, że trochę zawile, ale mam nadzieje, że da się zrozumieć :D

Propozycja usprawnienia: dodanie breadcrumbs, by ułatwić nawigację po stronie.
np. Start > Linki > Grupa X > Link taki i owaki
Niby pierdoła, ale wg mnie bardzo przydatna pierdoła :D. Po edycji linka czy jego dodaniu by wrócić do listy linków z danej grupy muszę zawsze przejść do listy grup (strona główna linków) i dopiero wejść w tę, w której przed chwilą edytowałem link. To samo z domenami.

Edytowane przez ttah
  • Like 1

@Dralik - jest to do zrobienia, rozumiem o  co chodzi. Szczególnie będzie to przydatne przy automatycznym zasysaniu podstron (w końcu w tym tygodniu muszę to zrobić).

@ttah - pseudo breadcrumb dorobiony (ostatnio klikane).

Dzisiaj w panelu dla wydawców została dodana możliwość eksportu podstron, które mają stary cache. Od stycznia będzie to już egzekwowane i podstrony, które nie zmieszczą się z cache po przyjęciu linka będą miały zerowane punkty.

Linkujący również może sobie wyeksportować swoje linki, które nie zostały zaindeksowane jeszcze i może wziąć sprawy w swoje ręce.

okazwłoka, kiedyś rzuciłeś propozycję listy tagów, których używanie na danych podstronach będzie skutkowało bonusowymi punktami. Czy w najbliższym czasie i ewentualnie kiedy taka opcja dla wydawców zostanie wdrożona/uruchomiona? Pisałbym wtedy zaplecza pod te tagi.

Gotowe artykuły SEO dostępne od ręki!

ZAPRASZAM

Ta opcja będzie wprowadzona na pewno, jeszcze nie wiem kiedy. Podejrzewam, że w okolicach stycznia.

A może jeszcze w grudniu.

17 godzin temu, soulfailer napisał:

Pisałbym wtedy zaplecza pod te tagi

jeśli masz dostęp do konkurencji to pisz pod tagi konkurencji, przecież zapotrzebowanie jest 1:1 na strony i treści :)
Klient na pkt patrzy tylko na moc systemu i wybiera ten który jest lepszy według jego uznania reszta jest niezmienna :) 

Zainteresowanie punktami nie jest słabe, ilość przelewów ciągle rośnie, ludzie przedłużają punkty, ciągle pytają o nowe (widzę to po komunikatorze i po przelewach).

Ja mam 50 swoich stron podpiętych pod system, generuję z nich ponad 30k punktów (małe ilości podstron) - mam wynajęte wszystko w cenie 10 zł za tysiąc - uważam to za dobry wynik.

Rekordzista na ten moment ma 140k wynajętych punktów. Za nim są użytkownicy wynajmujący 116 tysięcy, 109 tysięcy, 80 tysięcy, 69 tysięcy, 54 tysiące itd...

System to nie tylko domeny, ale też podstrony, a te dochodzą codziennie - czyli system ciągle rośnie.

Jedyny problem jaki na ten moment widzę, to za duży limit dozwolonych podstron dla domeny, obecnie jest to 300 podstron i to jest główny czynnik tego, że cena może być niska. Ale cena pójdzie w górę wraz z napływem nowych klientów na linki.

@up potwierdzam punkty sprzedają się dobrze, stron jest dużo, a za moment będzie więcej (coś wiem na ten temat, aby znajdę czas na dodanie :P ) Transfery są przedłużane więc chyba dla linkujących, linkowanie się opłaca :)

Edycja: Co do zaniżania cen punktów, tego w ogóle nie rozumiem i mam nadzieje, że @okazwłoka prędzej czy później wprowadzi inny sposób naliczania punktów (za "sprzedany" link na stronie) i wtedy tego typu patologia zniknie :)

Edytowane przez Dralik

Niestety obsługa panelu o pomstę do nieba woła ;)

- brak edycji grupowej linków (np. chciałbym hurtowo dodać tagi)

- bez sensu przejście do edycji linku - powinno się przechodzić jednym kliknięciem a nie rozwijanie listy, wybieranie i do tego zatwierdzanie... masakra

- jak wyżej usuwanie linków - powinna być opcja zaznaczenia na liście i wywalenia hurtem

- nie działa % nofollow - nie zapisuje się

- brak mi "skopiuj jako nowy" - teraz albo muszę dodać wszystkie linki od razu (bo się zachowują dane po dodaniu linka) albo od nowa wszystko wpisywać, tak bym sobie wszedł w istniejący link (jednym klikiem ;) ) i skopiował szablon

- z anchorów usuwa : czyli jakieś 50% linków które chciałbym dodać - nie dodam. Bo https://nazwadomeny.pl nie zadziała.

Trzymam kciuki za powodzenie systemu :)

• Like 1
dymna.jpg

Dzięki, zostanie wszystko sprawdzone i dodane/zmienione/naprawione co trzeba - już jutro :)

Co do linków z dwukropkiem jest to teraz mało elegancko zrobione, ale anchory zaczynające się od https:// będą w ten sposób wyświetlane na stronach (poza stronami, które mają wersję instalatora starszą niż v4). To też jakoś będzie ujednolicone.

Edytowane przez okazwłoka

System przyjmuje, źle wyświetla w panelu (właśnie to poprawiam). Strony wydawców ze starym instalatorem będą automatycznie ucinały dwukropek, te, które mają nowszą wersję instalatora będą wyświetlały poprawnie z dwukropkiem  :)

Już wstyd przyznać, dinozaurem jestem... IE :D ale sprawdzałem oczywiście pod chrome, też się nie zapisywało.

Sprawdziłem teraz i działa - zarówno pod IE jak i chrome. Także jakiś błąd był ale przy okazji się naprawił ;)

Dzięki za szybką reakcję i zmiany!

dymna.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności